tiistai 9. tammikuuta 2018

MIKSI INNOSTUIN GEOKÄTKÖILYSTÄ?Tänään saimme nauttia, paitsi kauniista, aurinkoisesta säästä, myös ihanista saaristomaisemista.

Pakkasta oli aste tai pari ja luonnossa oli ihana liikkua.

Uuden harrastukseni myötä ajoimme Vårdöhön, josta olin jo etukäteen katsonut geokätköjen sijainteja puhelimellani.
Voi näitä ihania punaisia mökkejä! Miten ihanaa on varmaan kesällä istua tuossa pihalla ja nauttia auringosta.Tämä kaunis vanha talo oli aika lähellä yhtä kätköä. Se on kylän keskellä  ja kyläkauppa on pienen matkan päässä. 

Kätkö joka tässä lähellä on oli kyllä piilotettu aika hienosti ja kovan etsimisen jälkeen se löytyi.

Sen löytääkseen ei tarvinnut ryömiä rakennusten alle, mutta löytäminen ei kuitenkaan ollut ihan yksinkertaista.

Puhelimestahan näkee kuinka monta metriä on löytöpaikkaan ja jos otin muutaman askeleen vaikka vasemmalle, niin välimatka lisääntyi, joten palasin siihen mistä lähdin. Siitä kätköä en kuitenkaan löytänyt, eikä löytänyt J:kään, joten hiukan edestakaista kulkemista pienellä alueella tuli tehtyä ennenkuin kätkö löytyi.

Tutkittuamme vaikka mitä mahdollisia kätköpaikkoja, J löysi sen ja minä pääsin kirjaamaan löydön. Nyt minulla on kirjattuna 15 löytöä.

Mitä tällainen koppero tässä postauksessa tekee?

Se on tässä siksi, että siihenkin törmäsimme tämänpäiväisellä retkellämme.


Kylän keskustassa kaupan vieressä oli vielä jäljellä tämä muinaismuisto jollaisia ei enää juurikaan näe. Nostin luuria ja sieltä kuului äänimerkki, joka merkitsi sitä että linja on vapaa. En kuitenkaan kokeillut toimiiko puhelin, mutta uskoisin niin.


Lähettyvillä oli myös pieni mökki jonka ovesta pääsi  sisälle pikkuiseen huoneeseen, josta voi ottaa mukaansa kirjan luettavakseen, tai jättää omansa jollekin toiselle.
Läheisellä kalliolla oli toinen kätköpaikka tuulimyllyn lähettyvillä, johon iltapäivän aurinko paistoi lämpimästi ja auringossa olisi voinut viipyä pidempäänkin, mutta kirjattuani löydön jatkoimme toista piiloa etsimään.Näissä maisemissa ei haittaisi vaikka ei kaikkia kätköjä löytäisikään, niin paljon kaunista katseltavaa löytyi.


Joissakin paikoissa muuten voi tämä vaatimaton pituuteni vaikuttaa löytämistä. J:llekin yhdessä paikassa oli vaikeuksia päästä tarpeeksi korkealle, mutta kun minä vähän ahterista häntä autoin, niin saihan hän sen purtilon otettua alas.

Mutta sen laittaminen takaisin korkeuksiin olikin sitten ihan oma lukunsa! 


Tässä satamassa johon seuraavaksi ajoimme,olivat kaikki rakennukset  hyvinhoidettuja ja siellä oli myös vierasvenesatama suihkuineen ym. tarpeellisine tiloineen.
Uskon että paljon uusia paikkoja tulemme näkemään geokätköilyn parissa ja se tekeekin tästä harrastuksesta mielenkiintoisen.

Jotkut kätköt ovat hankalissa paikoissa ja vaativat sekä ketteryyttä, että pitkää pinnaa että ne löytyvät, joten tämän ikäinen ei ehkä ole se paras kätköjen löytämisessä, mutta pääasia onkin raittiissa ulkoilmassa liikkuminen ja luonnon ilmiöiden seuraaminen. J kyllä oli hiukan sitä mieltä, että tämä on melkein enemmän hänen harrastuksensa kuin minun, koska hänellä on taito löytää kätköt minua helpommin, eikä hän arkaile mennä hankaliinkaan paikkoihin niitä etsimään.

Ja onhan tämä meitä yhdistävä harrastus, vai onko sittenkään? Pienimuotoinen riita kun saadaan helposti aikaan siitä, mistä suunnasta etsiminen pitäisi aloittaa. Onneksi nuo pienet erimielisyydet unohtuvat samalla kun kätkö löytyy.

Näin talvella paksu vaatetus ja liukkaus tekevät tästä harrastuksesta aavistuksen verran hankalampaa, mutta eipä tarvitse pelätä punkkeja!

Sitten ihan muuta. Huomasin eilen blogeja lukiessani, että aika monella on vielä sivupalkissaan blogini vanha nimi eli Meidän mökki ja kaupunkikoti. Selkeyden vuoksi olisi hyvä jos saisit sen muutettua uuteen muotoon eli Mökki ja koti Ahvenanmaalla.
- Krisse -


12 kommenttia:

 1. Mahtavaa että tekin olette päässyt kokeilemaan geokätköilyä. Se on kiva harrastus, joka liikututtaa meillä koko perhettä. Toki sitä välillä tulee pientä kinaa, kun GPS näyttäää minne näyttää ja laitteesta riippuen väliäkin saattaa olla. Ne hetket kuitenkin unohtuu aina kun on kätkö löydetty ja nimmari komeilee logissa. Geokätköilystä on moneksi. Kun peruskätköt tulee tutuksi, niin ei muuta kuin mysteereiden, multikätköjen jne. kimppuun. Kätköilyn iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin se on meilläkin, että kätkön löytäminen tuntuu tosi mukavalta. Ja silloin harmittaa jos kätkön sisältö on niin kostunut ettei pysty raapustamaan nimimerkkiään sinne.
   No, mulla (meillä) on matkaa noihin extreme-tyylin kätköihin, eikä varmaan koskaan sellaisia innostuta edes yrittämään; tai kuka tietää :)

   Poista
 2. Kauniissa paikoissa olette kätköilleet. Kiva ja monipuolinen harrastus. Meidän geokätköilyyn on jo jokunen vuosi, mutta tämän harrastuksen voisi kyllä aloittaa uudelleen. Meillä oli usein kahvit ja eväät mukana kätköreissuilla kun yleensä kätköt oli sijoitettu upeille paikoille missä oli mukava istahtaa hetkeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita paikkoja täällä riittää ja useimmat varmaan ollaan jo nähtykin, mutta aina kuitenkin löytyy vielä jokin kolkka jota ei olla ennen nähty.
   Keväämmällä uskon että mekin yhdistämme kätköjen etsimisen piknikkiin.

   Poista
 3. Kivalta kuulostaa! Tuossahan yhdistyy huvi ja hyöty, kun tulee käveltyä, kiipeiltyä ja ryömittyäkin ;)
  Kyllä noin upeissa maisemissa kelpaa kätköillä ♥ Kivaa keskiviikkopäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja muutenkin nyt tuntuu että olen saanut mukavasti taas pitkästä aikaa kiinnostuksen liikkumiseen. Nyt pitää vaan ylläpitää sitä eikä päästää itseään lössähtämään.

   Poista
 4. Olipas se mukava postaus. Niin kauniit kuvat. Olen kuullut paljon geokätköilystä, mutta en ole koskaan itse sitä kokeillut. Varmasti kiva harrastus. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kokeile ihmeessä. Kivalta se tuntuu ja ainahan voit lopettaa jos ei tunnu omalta.
   Hienoa viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. How fun! What a lovely place to be too! Have a great weekend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, it´s a wonderful place. Great weekend to you too!

   Poista
 6. On ihanat maisemat teillä. Olen kerran käynyt Ahvenanmaalla, mutta siitä on kauan aikaa. Olen itsekkin hurahtanut geokätköilyyn parisen vuotta sitten. Kesällä tuntuu, että pitää olla kokoajan menossa :) On se koukuttava. Mukavaa ulkoilua ja näkee semmosia paikkoja joissa ei muuten tulis käytyä. Hyvää Uutta Vuotta ja mukavaa gätköilyä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista täällä kyllä on, sitä en voi kieltää. Itse aloitin vasta tämän vuoden ensimmäisenä päivänä, joten kesägeokätköilystä minulla ei vielä ole kokemusta. Mutta varmaan se on vielä mukavampaa kuin talven viimoissa ja liukkaudessa. Uusia paikkoja olemme mekin jo löytäneet, vaikka luulimme kolunneemme tämän Ahvenanmaan jo juurta jaksain.
   Sinulle myös oikein kivaa tätä vuotta ja mukavia kätköjä. Kiva kun kommentoit!

   Poista