tiistai 16. tammikuuta 2018

MEIDÄN KYLPYHUONEHyvää tuulista päivää!

Lupasin jossain vaiheessa laittaa enemmän kuvia meidän uudesta kodista  ja tässä postauksessa näytän muutamia kuvia meidän kylpyhuoneesta.

Suuren suuri kylppärimme ei ole, mutta siihen mahtuu kaikki olennainen. Kaappeja on mukava määrä ja niihin mahtuvat kaikki hygieniatarvikkeet ja pyykinpesussa käytettävät aineet, sekä vielä melkoinen määrä wc-paperirulliakin.

Suurentava meikkipeili otettiin mukaan vanhasta kodista, sillä ilman sellaista ei tässä iässä enää näe mitään. Voisi mennä ripsivärit poskelle ilman sitä.

Pyykkikorille on luonteva paikka tässä pesualtaan vieressä.

Muutamia ihmetyksen aiheita meillä on ollut tässä upouudessa kodissa. Nimittäin keittiön kuivauskaapin puuttumisen lisäksi puuttui yksi aivan ehdottoman tärkeä juttu kylpyhuoneesta, nimittäin bide-suihku. Sellaista ei oltu ollenkaan katsottu tarpeelliseksi. Otin asian puheeksi rakennuttajan kanssa ja ihmettelin ettei modernissa asunnossa tällaista suihkua ole.

Mietimme jo J:n kanssa miten toteuttaisimme itse suihkun asennuksen. Mutta yllätys, yllätys. Parin päivän kuluttua oveemme koputettiin ja sisään tuli iloinen mies joka sanoi että hän tulisi asentamaan meille suihkun. Kannatti puhua suihkun puuttumisesta. Nyt saimme sen ilman lisämaksua ja asennettuna.

Pesukone ja kuivausrumpu kuuluivat asuntomme varusteisiin ja koska entisessa kodissamme ollut pesukone tuli meille tarpeettomaksi, huokasimme helpotuksesta kun uusi omistaja halusi mielellään pitää sen.

Ja, miksi huokasimme? Siksi kun pesukone oli pienen vessan nurkassa ahtaassa välissä ja sen siirtäminen paikaltaan olisi vaatinut wc-pöntön siirtoa.
 

Yksi asuntomme parhaista puolista on ehdottomasti oma sauna. Saunomme useamman kerran viikossa ja tätä olemme todella kaivanneet.

Kesäisin pääsemme vaikka päivittäin saunomaan mökillä, mutta entisessä kaupunkiasunnossamme taloyhtiön sauna lämmitettiin vain kerran viikossa eikä se betonilattioineen ja kirkkaine valoineen ollut kovin tunnelmallinen ja viihtyisä. Joten talvisin saunakäynnit jäivät aika vähiin.
Nyt meilä on todella kiva sauna, jonne on ilo mennä vaikka kuinka usein.
 Saunassa on myös ikkuna, joka tosin ei ole avattava, mutta antaa valoa ja avaruuden tuntua lauteilla istuessa. Joskus käy mielessä, että miten hyvin ulkoa näkee tänne sisälle.  Ikkuna on kuitenkin sen verran korkealla, ettei ulkoa näy kuin meidän päät kun lauteilla istumme (niin ainakin luulen).


Kuivausrumpu meillä on, mutta läheskään kaikkea pyykkiä en halua siinä kuivattaa. Niiden kuivattaminen on ratkaistu siten, että saunan kahden seinän väliin kiinnitettiin puurimat.

Niihin mahtuu kuivumaan vaatepuille ripustettavat vaatteet, tai sitten voi esim lakanat heittää noiden puutankojen yli roikkumaan.
 
Lämmitettävällä rättipatterilla voi myös kuivattaa pyykkejä. Laitamme siihen lämmön ainoastaan silloin kun kuivatamme siinä jotain, sillä kylpyhuoneen lämmitys tapahtuu, kuten koko asunnonkin, lattialämmityksellä, mikä onkin tosi mukava lämmitysmuoto. Pattereita ei ole ollenkaan ja joka huoneen lämpötilan voi säätää erikseen. Lämmitys hoituu kaukolämmöllä. 

Heti saunan oven vieressä on suihkutila, jossa on lasiovet, jotka voi kääntää seinää vasten jos haluaa esim. pyykkikoneen täyttöä varten enemmän tilaa. 

Hankimme puupenkin suihkun viereen ja siinä on hyvä vilvoitella löylyttelyn lomassa.
Pyyhe-ja wc-rullakoukut hankimme itse. Ne on kiinnitetty seinään kaksipuolisella teipillä ja hyvin ovat pysyneet.

Onkin hyvä että ovat teippikiinnitteiset, koska yhtä koukkua olemme jo siirtäneet parempaan paikkaan ja nyt ei jäänyt mitään reikiä tai muita jälkiä. Tovin sai J taistella että koukku teippeineen irtosi, joten vahvasti tuntuvat olevan kiinni.


Vielä on kylppärissämme wc-pytty ja roskis joista en kuvaa ottanut.

Seinissä on mattapintaiset vaaleahkot harmaat laatat ja lattiassa tummemman harmaat.

Kylppärimme on osoittautunut hyvin toimivaksi ja siivoaminenkin käy näppärästi kuin kaikki pinnat ovat uusia ja helppoja pitää puhtaana.

Toisella kertaa sitten enemmän kotimme muista tiloista.

- Krisse - 

12 kommenttia:

 1. Ihanat tilat ja kaunista teillä on siellä! Kiva ikkuna saunassanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna. Ollaan kyllä tyytyväisiä asunnon vaihtoon.

   Poista
 2. Kaunis ja valoisa! Ja kiitos vinkistä. Puurimat ovat mainio keksintö. Minulla on saunassa narut ja ne löystyvät jatkuvasti. Lakanat ovat hankalia kuivatettavia niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rimat ovat kyllä kätevät ja siistit. Niitä tuskin huomaakaan silloin kun pyykkejä ei ole kuivumassa.

   Poista
 3. Kaunis sauna ja kauniit tilat. Mukavan valoisa. Meillä on kanssa saunassa tötterö, joka menee katolle ja antaa paljon valoa. Siitä on ollut paljon iloa. Saunassa en kuivata enkä ulkona. Ulkona haluaisin kuivattaa, varsinkin kuumina kesäpäivinä olisi varmaan nopeampaa kuin kuivurissa. Tässä naapurustossa se on vaan kiellettyä. Ehkä virittelen jotain terassille ja laitan siihen jotain näkösuojaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkuna tuo kivasti päivänvaloa saunaan valoisaan aikaan. Onneksi meillä on luvallista kuivattaa pyykkiä ulkona. Ulkona kuivatetun pyykin tuoksu on ihan omaa luokkaansa. Toivottavasti keksit jonkin sopivan naamiointikeinon!

   Poista
 4. Sauna näyttää todella kivalta..kiva ikkuna💕Muutenkin kaunista teillä. Mukavaa viikkoa tuulisesta Helsingistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä on myös ollut kaksi päivää niin viiltävän kylmä tuuli ettei ulos ole ehnyt mieli mennä kuin ihan pakolliset käynnit.
   Tyynempää viikon jatkoa sekä sinne että tänne!

   Poista
 5. Kodikas sauna, ihana pyöreä ikkuna!
  Mukavaa päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein hyvää lumipyryistä päivää sinulle! Tai ainakin oletan että pyry sinne teillekin on tulossa sillä täällä pyryttää sakeasti.

   Poista
 6. Yksinkertaisen kaunista ja selkeää. Tykkään tosi paljon. Ja saunan pyöreä ikkuna on kiva piriste.

  Saako kysyä, mistä tuo teidän pyykkikori on ostettu? Olisi justiin sellainen, jonka haluaisin makkariin. Voisi heittää päiväpeiton siihen yön ajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ikkuna on kyllä kiva. Pyykkikori on ostettu Ikeasta, mutta siitä on jo vuosia. Ei ehkä ole enää myynnissä.

   Poista