tiistai 2. tammikuuta 2018

KÄNNYKKÄ MENI VAIHTOONHei!


Vuosi on lähtenyt mukavasti käyntiin. Joulu ja uusi vuosi on onnistuneesti juhlittu ja nyt palattiin taas arkeen.


Arjen pikku harmeja tuli taas eteen kun yritin ladata uutta sisältöä puhelimeen. Näkyviin tuli teksti jossa sanottiin että uutta ei voi ladata ennenkuin olen tehnyt tilaa poistamalla jotain vanhaa sisältöä ensin.

En tajua tätä, kun olen ostanut ylimääräisen muistikortinkin puhelimeeni ja siellä on tilaa vaikka kuinka paljon.

Menimme kännykkäkauppaan ja kysyimme mitä pitäisi tehdä tässä tilanteessa. Myyjä joka palveli meitä totesi että ei paljoa ole tehtävissä koska puhelimessani on niin vähän tallennustilaa. Ihmettelin että kun sd-kortissa on tilaa vaikka kuinka, että eikö sinne voi siirtään laitteen muistista sisältöä, jotta laitteeseen voisi sitten taas ladata haluamaansa uutta sisältöä.

Hän kertoi että kuvat voi siirtää ja sen hän tekikin, mutta se ei kuitenkaan lisännyt tallennustilaa juuri nimeksikään.

Lähdimme ulos kaupasta pettyneinä ja menimme lounaalle. 

Lounaan ajan mietittyämme palasimme kauppaan ja kyselimme hintaa Samsungin puhelimelle, jossa oli paljon enemmän tallennustilaa kuin sillä joka minulla oli.

Hinta oli sopiva ja päätös ostamisesta tehtiin. Mallipuhelin oli musta, mutta kysyin onko muita värejä valittavana.
Toisena värinä heillä oli kulta. En ole kullanväristen esineitte suuri ihailija, mutta pyysin kuitenkin saada nähdä sen.

Se olikin niin kaunis siinä rasiassaan, että ihastuin siihen oikopäätä ja ostopäätöshän siinä tehtiin.

Nyt sitten tutustun tähän uuteen puhelimeeni. Aika lailla samat toiminnot siinä on kuin vanhassanikin, mutta sitä tallennustilaa on moninkertaisesti. Kai tällä nyt jonkin aikaa pärjää.MUKAVAA VUODEN ALKUA SINULLE LUKIJANI!
20 kommenttia:

 1. Samsung on aivan loistava puhelin..mulla on se uusin s8..no osamaksulla, kun hinta vähän hirvitti. Kulta on kiva puhelimen väri😊Onnea uudelle puhelimelle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt Samsungista ja siksi halusin uudenkin puhelimen saman merkkisenä. Tuo kulta on hiukan epätavallisempi väri, ainakin minulle.
   Tämä ei ollut kallis. Vielä enemmän tallennustilaa olisi ehkä voinut olla, mutta muuten uskon tämän riittävän minulle. Tuossa sinun puhelimessasi on tietty vaikka mitä hienouksia. Niitä ei välttämättä meikäläinen osaisi hyödyntääkään.

   Poista
 2. Onnea uudelle puhelimelle! Tuo kuvan kullanvärinen on oikein hyvä. Ja varmaan löytyy helpommin käsilaukun kätköistä ja muualta kuin musta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkään yllättäen tästä väristä.

   Poista
 3. Juuri vähän ennen joulua jouduin minäkin kännykkäkaupoille ja samanlainen kultainen on nyt tuossa pöydällä vieressäni..:)
  Omani jäi koko ajan jumiin..ei sitten tapahtunut mitään. Kerran jo kävin sen kanssa liikkeessä ja siellä ystävällinen neitokainen sai sen toimimaan. Ja takuu oli tietenkin umpeutunut kuukausi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sama maku sitten meillä :)
   Mulla ei ollut muuta vikaa kuin toi tallennustilan pienuus.

   Poista
 4. Kauniin värinen :) Minullakin on samsung. Nyt olen vähän tiiraillut honor 9 sen hyvien kamera ominaisuuksien takia.
  Ihanaa päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo väri on kiva. Tämän kanssa en vielä ole ehtinyt kuvia ottaa, mutta eiköhän se aikalailla samanlaisia kuvia ota kuin entisenikin.
   Oikein hienoa päivää sinullekin! Meillä paistaa aurinko.

   Poista
 5. Joskus tekniikka vaan ei palvele ihmistä. Kaikenmaailman päivitykset, virusohjelmat ym. tietokoneen käskyttäminen saivat minut niin monesti hiiltymään, että nykyisin luotan hankinnoissa vain yhteen käyttöjärjestelmään. Samsung/Windowsista ei ole kokemusta mutta väri on minulla sama. Apple on ainut jonka kanssa minulla synkkaa myös miehen puhelimen ja tietokoneen kanssa. :-) Mukavaa päivää sinne. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita päivityksiähän tulee jatkuvasti joka laitteeseen, grr...
   Mullakin oli kerran iPhone ja ei siitä mitään valittamista ollut. Päädyin kuitenkin Samsungiin kun mielestäni sillä sai hiukan parempia kuvia.
   Sinulle myös mukavaa päivän jatkoa!

   Poista
 6. Puhelimen hankinta on nykyään niin rasittavaa, kun ei enää riitä, että ostaa puhelimen ja vaihtaa sim-kortin vanhasta uuteen, vaan pitäisi muistaa kaikenmaailman tilit sun muut ja ladata sitä sun tätä sovellusta tai valita, mitä jättää lataamatta ja mitä kaikkea. Stressaavaa.

  Mun puhelin (kullanvärinen sekin, mutta Sony) on ihan susi. Sammuilee itsekseen, vaikka akku olisi täynnä. Yleensä silloin, kun olen jossain tien päällä. Kotona tai töissä ei tee sitä koskaan. Ilmeisesti johtuu siitä, että alkaa ladata jotain isoja päivityksiä, mutta hyytyy, jos ei ole kunnon verkkoa saatavilla. Niitä automaattisia päivityksiäkin olen koittanut karsia, mutta en sitten vissiin kumminkaan ole osannut riittävästi.

  Itsekin haluaisin vaihtaa paitsi toimivaan, myös sellaiseen, jossa on ihan oikeasti hyvä kamera, mutta noista edellämainituista syistä en vaan jaksa.
  Enkä myöskään halua viedä nykyistä huoltoon, koska aina siinä matkalla katoaa jotain tietoja ja pitää olla jonkun varaluurin varassa.

  Terkkuja täältä ikuisesta pimeydestä ja vesisateesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on niin totta. Multakin kysyttiin sähköpostin salasanaa, kun myyjän täytyi saada se tiet'ää kun hän tallensi vanhan puhelimeni tietoja uuteen. Kotona sitten vasta tajusin, että puhelimeeni tallennettu sähköpostiosoite on sen jota en juurikaan käytä. Nyt minun sitten pitäisi itse osata tallentaa se varsinainen käyttämäni sähköposti puhelimeen. Ainakaan vielä en ole onnistunut. En millään haluaisi enää mennä myyjäliikkeeseen näyttämään osaamattomuuttani.
   Täällä paistoi tänään aurinko ja oli jonkin aikaa melkein keväisen tuntuista!

   Poista
 7. Minulle kävi ihan samalla tavalla. Puhelimen käyttöjärjestelmä vei jo aluksi melkein koko puhelimen tilan. Siinä ei auta muistikorttikaan. En ymmärrä, miksi tuollaisia puhelimia myydään. Minun puhelimesta poistettiin kaikki tarpeeton, excelit, power pointit yms. Sain hieman tilaa puhelimeen, mutta vain hetkeksi. Puhelinkauppaan joudun minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mullekaan tullut mieleen vanhan puhelimeni ostovaiheessa kiinnittää huomiota tallennustilan suuruuteen, vaan hyvä kamera oli pääasia puhelimeni valinnassa.
   No nyt tieän että tallennustilaa pitää olla paljon jos käytää puhelinta sillä tavalla kuin minä.
   Minäkin poistin puhelimestani kaikki sellaiset joita en käyttänyt, mutta joka kerta kun olin poistamassa jotain sovellusta, niin kone ilmoitti että sen poistaminen saattaa häiritä muiden sovellusten käyttöä, joten pelottavalta tuntui.
   Onnea uuden puhelimen valintaan!

   Poista
 8. Onnea uudelle puhelimelle! Kuulostaa hyvälle uusi puhelimesi ja kaunis on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne. En ainakaan vielä ole vikoja löytänyt ja ulkonäkökin miellyttää silmää :)

   Poista
 9. Voi voi, minulla on sama juttu edessä. Lykkään sitä aina vaan, kun en haluaisi ruveta opettelemaan uuden puhelimen käyttöä. Vanha kyllä lahoaa kirjaimellisesti käsiin ja pelottaa, että yhtäkkiä olen jossakin pulassa ilman puhelinta. Kai se on kaupoille lähdettävä.
  Kaunis on uusi puhelimesi.
  Hyvää keskiviikkoiltaa 💝 T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se ole kivaa se puhelinkauppaan meno, kun ainakin minä tunnen itseni ihan pöllöksi siellä. Täällä oli vielä se ongelma, että piti vaihtaa puhelimen kieli ruotsiksi ennenkuin menin kauppaan, mutta sitten taas minulla oli vaikeuksia, kun en tuota puhelinsanastoa ruotsiksi hallitse kun aina käytän suomea. Niin, ja hyvä jos edes tiedän noita kaikkia hienouksia suomeksi!
   Toivotan myös sinulle onnistuneita kauppoja jos päädyt puhelimen vaihtoon!

   Poista
 10. Oikein kaunis puhelin!! Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista