maanantai 4. syyskuuta 2017

HYVÄN AAMUN TUNNUSMERKITMinun aamuni.
Rauhallista heräämistä ja vielä sängyllä loikoillen vilkaisen kännykästä onko jotain erityistä ilmestynyt yön aikana puhelimen näytölle.

Maanantai.
Viikon paras päivä. Kahvia ja ruisleipää. Paikallislehti netistä luettuna. Paperisena sen saisi vasta iltapäivällä. 
Lehden luvun jälkeen hiukan muuta surffailua.
Päivä on jo valjennut.
Lämpötila +11 astetta.
Vielä viihdymme mökillä, mutta mielessä käy jo muutto kaupunkikotiin.

Vaan vielä haluamme nauttia ihanasta luonnosta, siitä että aamulla saa ihailla nousevaa päivää meren yllä.
Aamu-tv, ilman muuta ykköseltä, kertoo uusimmat uutiset meiltä ja muualta. Ei haittaa vaikka samat uutiset kuulee useaankin kertaan.


UUSI PÄIVÄ, UUSI VIIKKO.
Toivottavasti niistä tulee hyviä. 


32 kommenttia:

 1. Moikka. Kiireettömiä aamuja ei voita mikään. Minä loikoilin tänä aamuna tavallista pitempään. Nukuimme Missu-kissan kanssa samalla tyynyllä, poski poskea vasten. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Rauhallinen, omaan tahtiin aloitettu aamu on kyllä ihanista ihanin. Ihana karvainen kaveri oli sulla vieressä :)

   Poista
  2. Hei. Missu on don-sfinx, karvaton siis, mutta ihana kyllä. Kristiina

   Poista
  3. Tästä näet että minulla ei ole mitään hajua kissaroduista :)

   Poista
 2. Kuulostaa just ihanan leppoisalta. Mutta tosta maanantaista en ole ihan varma, että onko se viikon paras päivä :D. Välillä jättäisin mieluusti kokonaan väliin, mutta joskus sentään siirtyminen viikonlopusta takaisin työviikkoon käy onneksi ilman sen kummempaa ahdistusta.

  Jotenkin olen muuten kokonaan unohtanut, että tehän tosiaan asutte osan vuotta kaupungissa. Miellän teidät vakituiseen tuonne mökille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on. Työssäkäyville ei maanantai ehkä ole aina se paras päivä, mutta tällaiselle kuin minä se on kiva päivä kun kaikki paikat ovat taas auki ja kaikki rullaa niin kuin pitää.
   Puolet vuodesta ollaan täällä mökillä ja toinen puoli kaupungissa. Taitaa vaan tulla enemmän kirjoitettua mökkielämästä kuin kaupunkikodista, joten siitä kai johtuu että ajattelet meidät mökkiasujiksi.

   Poista
 3. Kuulostaa mukavalle. :) Hyvää uutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aika ihanaa kun saa omassa tahdissa nousta ja nauttia aamupalasta.
   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa. Minulla on kiireettömät aamut nyt taakse jäänyttä elämää, kun pääsin takas töihin...mukavaa toki sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireettömyys aamulla on ihanaa, mutta jos kiireettömyyden edellytyksenä on työttömyys, niin valitsisin mieluummin hiukan kiireisemmän aamun, eli töihin menon. Niin varmaan sinäkin :)
   Mukavia työaamuja ja päiviä sinulle!

   Poista
 5. Kiireettömyys on nyt vähän hakusessa itselläni. Odotan sellaista viikonloppua, ettei olisi mitään ohjelmaa. Se tulee varmaan lokakuussa. Joutilaisuus on aliarvostettua, minä tykkään siitä kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat pian mahdollisuuden viettää viikonloppua ihan niin rauhallisesti ja sillä sisällöllä kuin sillä hetkellä hyvältä tuntuu!

   Poista
 6. Mukavalta kuulostaa! Minäkin tykkään maanantaipäivästä. Se on täynnä uusia mahdollisuuksia.
  Iloista viikkoa sinne! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en sitten ole ainoa joka maanantaista tykkää. Se on tosiaan kuin uusi alku aina.

   Poista
 7. Samanlaisia on munkin aamut parhaimmillaan. Käyn keittämässä mukillisen kahvia ja kömmin takaisin sänkyyn, luen iPadilla Suomen iltapäivälehdet ja vilkuilen parin täkäläisen lehden otsikot. Mutta se aamu-tv puuttuu! Joskus katson Today -ohjelmaa, harvemmin Good morning America. Nämä meidän aamuohjelmat ovat aivan liian hektisiä mun aamutunnelmiin ja varsinkin aamusta nauravatkin aivan liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Tuo aamu-tv on tullut minun aamuihini vasta runsas kuukausi sitten. Onneksi Suomen aamussa on rauhallisempi tunnelma kuin teillä. Mainos-tv:n aamuohjelmaa en halua katsoa, koska mainokset ottavat päähän sen verran.

   Poista
  2. Tänä aamuna kuntosalilla ei ollut telkkareiden suhteen juuri valinnan varaaa. Good Morning America oli se vähemmän tyly (toinen oli Fox) vaihtoehto. Argh! Mä en kestä sitä tekoilonpitoa. Saattaa olla aitoakin, mutta aamutuimaan se tuntuu niin tekemällä tehdyltä.

   Poista
  3. Voin kuvitella ettei sellainen liiallinen, epäaito ilakointi ole mukavaa katseltavaa tai kuunneltavaa. Jos uskallan tässä tunnustaa, niin minua häiritsee suunnattomasti se aika usein juuri amerikkalaisissa ohjelmissa toistuva "huutaminen" eli se ettei edes ihan tavallisesta asiasta voida puhua normaalilla äänen voimalla, vaan ääni kohoaa liian voimakkaaksi sanottavan olemassa loppumaisillaan. Tällä tietysti halutaan kuuntelijoiden reagoivan kannustavasti, mutta minun kärsivällisyydelleni tuollainen ei sovi.

   Poista
 8. Kuulostaa tosi ihanalta aamulta! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhenemisen mukanaan tuomia hyviä puolia on nämä ihanat aamut, kun ei tarvitse kiirehtiä töihin. Tosin silloinkin aamuni olivat rauhallisia kun heräsin aina paljon ennen töihin lähtöä juuri siksi että sain nauttia aamukahvini ilman kiireitä.

   Poista
 9. Ah, ihana leppoisuus! Eläydyin täysillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos onnistuin kuvailemaan rauhallisen aamun tunnelmiani.

   Poista
 10. Ihanan rentoja aamuja sinulla! Itsekin tykkään eniten juuri sellaisista. Vapaapäivinä loikoilen pitkään sängyssä kahvia juoden, ja selaan blogeja tai katselen lempisarjojani. Niin mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valittamista. Aamut eivät ole koskaan olleet minulle hankalia, koska olen enemmän aamu-kuin iltaihminen. Mutta nyt ne ovat entistäkin nautittavampia kun töihin ei tarvitse suunnistaa.

   Poista
 11. Kuulostaa todella ihanalta!
  Olen iltaihminen, jolle aikaiset työaamut, ja varsinkin iltavuoron (14-22) jälkeen, ovat todella vastenmielisiä. Valoisaan vuodenaikaan aamut toki ovat huomattavasti helpompia kuin syksyn ja talven tullen. Pimeys on pahinta aamu-uniselle =D
  Veneellä herään ihan helposti, vieläpä lähes yhtä aikaisin, ja silloin nautin juuri samankaltaisista leppoisista aamuista, tosin ilman tv:tä, sitä kun ei meillä veneessä ole, eikä tule ;)
  Aamiaisen nautin kannella ympäröivää luontoa ihastellen aina kun vaan sää sen sallii. Luonto tarjoaa mieluisaa katseltavaa ja kuunneltavaa, muuta en kaipaa.
  Kiirettä kartan aina. joten nousenkin työaamuina todella aikaisin että saan rauhassa juoda jättimukillisen kahvia ja heräillä omaa hitaaseen tahtiini uuteen päivään. Hosuen ei tule kuin, no ei ainakaan hyvä päivä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä luxusta kun ei tarvitse kiirehtiä aamuisin. Nuo iltavuoron jälkeiset aamuvuorot olivat kyllä ihan kauheita. Illalla ei saa unta ja pyörii sängyssä kelloa katsoen ja laskien miten monta tuntia enää ehtii nukkumaan! Halusinkin viimeisinä työvuosinani mieluimmin tehdä pelkästään iltavuoroja, jos mahdollista.
   Kesäaamu veneen kannella aamiaista nauttien kuulostaa kyllä nautinolliselta, kunhan vene vaan on turvallisesti satamassa eikä keiku.

   Poista
 12. Kiirettömät aamut kun voi ottaa rauhallisesti ovat ihania. Olen tosin hyvin aikainen herääjä, ja yritän olla kiirehtimättä liikaa aamuisin. Tuosta ikkunasta näkyy niin kaunis vesimaisema,aivan ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä rauhallisista aamuista. Mieluimmin itsekin nousen reilusti ennen kuin pitää johonkin lähteä, koska haluan aikaa aamupalalle ja itseni kuntoon laittamiselle.
   Maisema on meille rakas!

   Poista
 13. Voi miten kaunista, ja miten ihana tunnelma sekä kuvista että kirjoituksestasi välittyi. Toivon rauhallisen rentoa sunnuntaiaamua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla. Rauhallisia aamuja toivon sinullekin.

   Poista