sunnuntai 17. syyskuuta 2017

VALTASIKO ALAKULOISUUS MIELEN?Syksyn merkkejä. Muutama ylipitkäksi kasvanut tillinvarsi kasvimaalla. Kellanvihreä väri loistaa kauniisti syksyn harmaudessa.

Terassilla väriä riittää kun villiviinin lehdet ovat saaneet syysasun. Ne ovatkin kauneimmillaan näin syksyllä.
Pihlajissa on tänä vuonna ennätysmäisen paljon marjoja. Miten se nyt taas olikaan, onko se merkki vähälumisesta vai tosi lumisesta talvesta, sitä en muista. 


Minussa on pikku hiljaa herännyt syksyihminen.
Kesän valoisuuden ja vaaleiden värien jälkeen kaipaan tummahkoja ja täyteläisiä värejä. Tämä syksyisten värien kaipuu sai meidät vaihtamaan seinäväriäkin. Siitä pääset lukemaan TÄÄLTÄ. Ja ihan unelma olisi jos kotona voisi istuskella takkatulen ääressä lämmintä juomaa siemaillen.

Oletko sinä ollenkaan syksyihminen, vai tuntuuko että päivien lyhetessä valtaa alakulo?


OLI KUINKA TAHANSA, IHANAA SYKSYISTÄ PÄIVÄÄ SINULLE !16 kommenttia:

 1. Kaunista syksyistä päivää sinnekin!💛💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Päivä onkin ollut tosi kaunis ja lämminkin.

   Poista
 2. Kyllä minusta löytyy syksyihminen(kin), kaikki ihanat värit ja siihen vielä tunnelmalliset illat.
  - Muistaisin, että pihlaja... "ei jaksa kantaa kahta taakkaa." Voi kyllä olla ihan väärä sanonta :)

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo syksyn tunnelma onkin ihan omaa luokkaansa. Tuosta jaksamisesta olen minäkin kuullut, mutta sitten toiset taas sanovat että jos pihlaja kukkii runsaasti niin ne valkoiset kukat ennustavat lumista talvea. Ota noista nyt sitten selvää.

   Poista
 3. Ehkä kesän jälkeen lievä alakulo astuu maisemiin, mutta syksystä kyllä pidän, ehkä kun saa luvalla koteloitua ja siinä on jotain todella kodikasta. Ihanaa syysviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt aletaan myysaamaan, niin kuin ruotsiksi sanotaan.

   Poista
 4. En oikein pidä syksystä, koska se tuo tullessaan kylmän ja myöhemmin talven. Sanotaan ettei pihlaja kanna kahta kuormaa, eli pitäisi tulla vähäluminen talvi. Minua se ei yhtään haittaisi :)
  Syksyssä pidän kuitenkin väreistä, mutta kuolevat kukat harmittaa. Pimeys tuo minut sisälle ja pääsen taas 'sisähommiin' jotka olvat odottaneet koko kesvään ja kesän :)

  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika kylmyys ei olekaan mukavaa, mutta sellainen raikas syksyinen sää on mielestäni aika kiva, eikä arvitse hikoilla.
   Täällä on kanssa laiminlyöty kaupunkikodin sisähommat koko kesän osalta, niin kuin aina.

   Poista
 5. Syksystä kyllä pidän. Se on niin tunnelmallista aikaa pimeineen, sateineen, myrskyineen, kynttilöineen... Siis niin mysigt! Mutta kyllä silti alakulo jollakin tavalla valtaa mielen ainakin silloin, kun katselee kurkien muuttoa.
  Ne pihlajanmarjat taas. Jaa a. Juuri tuon olen kuullut, ettei jaksa kantaa kahta taakkaa, mutta sitten taas toisaalta, jos marjoja on paljon, tulee ankara talvi ja pihlajassa on ruokaa linnuille. Mene ja tiedä. Ovatkohan sanonnat eri puolilta Suomen? No jompi kumpi kai pitää paikkansa 😊
  Ihanaa kuulakasta syyspäivää Sinulle! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
 6. Mysigt tosiaan! Kurkiaurat ja muidenkin muuttolintujen lähtö tuntuu aina hiukan haikealta.
  Nautitaan kuitenkin kaikesta huolimatta tästäkin vuodenajasta.
  Mukavaa päivän jatkoa Myrskyluodolle!

  VastaaPoista
 7. Nautin syksystä todella paljon. Se on täällä suosikki vuodenaika. Tärkeä syy on, että ilma viilenee niin paljon että ulkona voi touhuta ja viettää aikaa. Tykkään neuleista ja villapaidoista, kohta niitä voi taas päällensä sovitella. Syksy on aina merkinnyt mulle jonkin uuden ja jännittävän alkua. Kai siihen tottui, kun koulu ja opiskelut aina alkoivat syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvinkin että sielä syksy on suosikkivuodenaika. Minä olen niin kuumaverinen etten voi koskaan täällä Suomessakaan käyttää villapaitaa.
   Mutta kyllä kevät kuitenkin on piirun verran mukavampi vuodenaika minulle kuin kaikki muut.

   Poista
 8. Elokuu ja syyskuu ovat suosikkikuukausiani. Ehkä tuolla merellä on siihen vaikutusta. Silloin ovat vedet yleensä vielä lämpimiä. Ja syyskuun päivät ihanan kuulakkaita. Pihlajanmarjoista muistan jo pikkutytöstä sanonnan: Puu ei kahta painoa kanna. Eli jos on paljon marjoja. Niin lunta puu ei enää kanna. Katsotaan :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita kuukausia ovat nuo molemmat. Elokuun samettisista kuutamoilloista aina puhutaan ja syyskuussa luonto on hienossa väriloistossaan.
   Olen kuullut molemmat variaatiot tuosta pihlajanmarjajutusta. Molemmissa tuntuisi olevan jotain "järkeä".
   Oikein hienoa syksyistä viikkoa sinullekin!

   Poista
 9. Itse tykkään todella paljon syksystä.
  Oikeastaan, tykkään kaikista vuodenajoista :)

  Mutta syksyllä iloitsen siitä, kun öisin alkaa olemaan pimeämpää, saan nukuttua paremmin. Rakastan kesän valoisuutta, mutta nukkumiseeni se vaikuttaa melko voimakkaasti. Kesällä teippaan pimennysverhoja ikkunankarmeihin kiinni, ettei kirkaan valonsäteet pääsisi pilkistämään reunoista.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ennen niin syksystä piitannut, mutta nyt se tuntuu mukavalta. Aika hankalaa jos kesän valoisat yöt haittaavat nukkumista. Kiva kun jätit kommentin. Tervetuloa lukijaksi!

   Poista