sunnuntai 24. syyskuuta 2017

SALAISUUS PALJASTUUVihdoinkin voin kertoa mitä olemme viime päivät jännittäneet.


Olemme muuttamassa! (Taas, voisi monikin huokailla)


Olemme jo kuukausia,  kauemminkin, tutkailleet netistä Maarianhaminassa myynnissä olevia asuntoja. Uusia hienoja valmistuu, mutta hinnat ovat pilvissä.

Olimme jo melkein luovuttaneet, kun hintoja vertaillessamme tulimme siihen tulokseen etteivät rahkeemme riitä kuin uuteen kaksioon täällä kaupungissa, koska velkaa emme enää tässä iässä halua ottaa.

Kaksio olisi meille kuitenkin liian pieni, koska meillä käy yövieraita silloin tällöin.

Asumme tällä hetkellä ihan Maarianhaminan ydinkeskustassa ja tykkäämme asunnostamme tosi paljon. Mutta se on toisessa kerroksessa eikä talossa ole hissiä (mikä saattaa olla ongelmallista myöhemmin), joten tässä rupeaa ajattelemaan miten sitten tehdään, jos ei jompi kumpi enää tulevaisuudessa pystykään kapuamaan noita rappusia. Muuten talo on mitä ihanin: kivat naapurit, rauhallinen talo ja sijainti mitä mainioin. Parveke on melko pieni, mutta siihen mahtuu pieni pöytä ja pari tuolia ja mikä parasta, siihen on tulossa lasitus.

Joten muuta varsinaista syytä kuin nuo rappuset ei muuttohalukkuuteemme ollut. Tietysti ihan uusi asunto ja vielä saunalla ja mahdollisesti isolla parvekkeella tai terassilla oli käynyt mielessä. Mutta ne hinnat!

Kunnes silmiin osui paikallisen välittäjän ilmoitus.

Godbyssä, Ahvenanmaan toiseksi suurimmassa taajamassa, oli myytävänä huoneistoja upouudessa rivitalossa.

Kuvia katsellessa ihastuimme kolmen huoneen ja keittiön asuntoon, jossa oli kaikki mitä olimme etsineet: yhdessä tasossa, oma sauna, keittiö ja olohuone samaa avointa tilaa, takka, VALTAVA terassi, sijainti mäellä ja oikea ilmansuunta. Ja vielä kun hinta oli suunnilleen sama kuin mitä tästä omasta nykyisestä asunnostamme toivottavasti tulemme saamaan, niin oli lähdettävä katsomaan paikan päälle miltä asunto näyttää.

Sinne mennessämme melkeinpä toivoi että emme pitäisi asunnosta, että siinä olisi jotain vikaa, koska tuntui aika työläältä taas ruveta muuttamaan.

Mutta asunto oli niin ihana etten voinut muuta kuin hiljaa huokailla ihastuksesta. Luulenpa että jos minulla olisi ollut rahat takataskussa, niin olisin sanonut saman tien että tämän me otamme.

Mielessä kävi kuitenkin kauhujutut kahden asunon loukkuun joutumisesta ja muusta vastaavasta.

"Pankkitädin" juttusilla käytyämme kuitenkin nuo pelot kaikkosivat. Hän esitti suunnitelman ja laskelmat siitä, miten jatkamme eteenpäin tässä projektissa ja niin pistimme asiat liikkeelle.

Olemme saaneet jo avaimet asuntoon, mutta aiomme asua nykyisessä kodissamme vielä kunnes se saadaan myytyä. Uskomme että asunnon saa helpommin kaupaksi jos siellä on huonekalut paikoillaan.


Että tällaisia jännityksen aikoja täällä eletään.


IHANAA SUNNUNTAITA KAIKILLE!

 

40 kommenttia:

 1. Onnea uudesta kodista! Toivottavasti muutto on pian edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Vanha asunto saisi mennä kaupaksi mahdollisimman pian.

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin!Sinulla on kiva blogi💚❤Oikein mukavaa syyskuuta☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! Samoin sinulle ihanaa syyskuun loppua ja kohta jo alkavaa lokakuuta!

   Poista
 3. Oijoi miten ihania uutisia! Paljon onnea uuteen kotiin! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, ja jännittäviä aikoja nyt eletään. Kiitos Teija!

   Poista
 4. Mahtavaa, Onnea uuteen kotiinne! Toivottavasti esittelet sitä myös blogissa ja erityisesti keväällä terassianne. Olen ihaillut monia mukavia projektejanne mökillä. Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tii! Voit olla varma että juttua uudesta kodista tulee kunhan ensin sinne päästään asettumaan. Sinulle myös oikein hyvää syksyä!

   Poista
 5. Hei Kristiina. arvasin oikein,-vain osittain. Puhuin Sallille sinun yllätyksestä ja kerroin, että te todennäköisesti muutatte,- Turkuun. mietiskelin yhtälöä, joka tulisi siitä, että asuisitte Turussa ja teidän kesäkotinne olisi Ahvenanmaalla. Tuottaisi ehkä liian paljon vaikeuksia.
  No, mitäs olit mieltä tästä minun epäilyksestä?
  Onnea teille uuteen kotiin. Teitte tulevaisuutta ajatellen hyvän päätöksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän toi Turkuun takaisin muuttaminen vallan mahdoton ajatus olisi ollut, mutta nyt kuitenkin pysytään täällä kahdestakin syystä: tytär perheineen asuu täällä ja mökki on lähellä. Ei niitä laivamatkoja jaksa. Saatiin niistä tarpeeksi kun kuljettiin mökille Turusta silloin kun vielä Turussa asuttiin.
   Kiitos toivotuksista ja terkkuja sinne päin!

   Poista
 6. Kuulostaa ihanalta. Onnea jo nyt <3

  VastaaPoista
 7. Hieno uutinen! Onnea uuden kodin johdosta! Odottelen innolla sitten blogiisi juttuja sieltä.
  Aurinkoista sunnuntaita! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija. Juttua rupeaa tulemaan sitten kun muutto alkaa olla käsillä. Ihanan lämmintä on tänään ollutkin. Istuskelin parvekkeella ja tuli ihan hiki siinä auringossa.

   Poista
 8. Oi vau! Mahtavaa, onnea kodin myyntiin ja myöhemmin sitten sinne uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pidähän peukkuja että menee nopeasti tuo myynti.

   Poista
 9. Upea uutinen! Onnea uuteen kotiin, toivottavasti pääsette pian muuttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuntuu kivalta kun tietää että pääsemme unelmakotiimme. Nyt vaan pikaista vanhan asunnon myyntiä!

   Poista
 10. Ihanaa, kerrassaan upea uutinen. Onnea uuden kodin johdosta. Hienoa kun löytää itselle sopivan kodin. Toivottavasti asunnon myynti onnistuu. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Hyvältä tuntuu tällä hetkellä.

   Poista
 11. Huijuijui miten jännittävää ja onhan muutto iso asia ja etenkin ainakin omalla kohdalla, kun ikää on ruvennut tulemaan, niin hieman työnsä puolesta kauhistus. Mutta kyllä se kaikki palkitsee sitten kun olette päässeet uuteen kotiin. Mahtavalta kuulostaa uusi asunto ja enpä malta odottaa, että saan lukea tälle tarinalle jatkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siinä muutossa taas oma ruljanssinsa, mutta on se ihanaakin. Jatkoa tarinalle tulee pikku hiljaa kun asiat etenevät.

   Poista
 12. No nyt päästiin jännityksestä. Upea uutinen. Uusi asunto kuulostaa ihanalta. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnemme kukkuloilla täällä ollaan molemmat! Kiitos.

   Poista
 13. Onnea onnea! Mahtavaa kun toiveet toteutuvat!

  VastaaPoista
 14. Onnea uudesta kodista! Ihailen kärsivällisyyttäsi, sillä itse en kai malttaisi olla muuttamatta :D Toki huonekalut tai stailaus konkretisoivat myynnissä asunnon potentiaalia ostajille. Innolla odotan uutta kotipostausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En minäkään millään meinaa malttaa, mutta pitää vaan yrittää. Ja asiaa helpottaa se, että lähdetään tällä viikolla Lappiin auttamaan tytärtä muutossa, joten omaa muuttoa ei olisi edes mahdollista toteuttaa ihan nyt.

   Poista
 15. Paljon onnea! Upea uutinen! Olipa kiehtova salaisuus <3
  Uusi asunto kuulostaa kivalta. Jossakin vaiheessa tulee sitten kotipostaus :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Uusi asunto on niin meidän mieleen ja eipä me muuten sitä oltais ostettukaan! Kotipostausta tulee kyllä aikanaan.
   Sinulle myös aurinkoista ja lämmintä viikkoa!

   Poista
 16. Kuulostaa huippu kivalta. Onnea :)

  VastaaPoista
 17. Onnea uudesta kodista! Kuulostaa kyllä kodilta, jossa on hyvä elää. Olen itse jo pitempään haikaillut täältä Kaarinan rivitalokodista Turun keskustan sykkeeseen, sillä me asumme täällä kahdessa tasossa ja nuo portaat tulevat vielä jokin päivä olemaan haaste. Enkä kaipaa edes pihaa, sillä meillähän on Sauvon farmilla mahdollisuus kesät asustella ja siellä pihaa kyllä riittää. Isäntä vaan ei ole innokas Turkuun ja kerrostaloon muuttamaan. Vielä;)
  Ihania syyspäiviä, Krisse ja tsemppiä muuttoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä vaikuttaa tuo uusi kotimme, vaikka vasta ollaan käyty siellä katselemassa eli jokapäiväisestä asumisesta siellä ei vielä ole kokemusta. Portaista pääsemme nyt, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Tuossa on tuo valtavan suuri terassi, mutta varsinaista omaa pihaa ei ole, vaan piha-alue on yhtiön osakkaiden yhteistä aluetta.
   No, hiukan lirkuttelua ja taivuttelua, niin eiköhän muutto teidänkin kohdalle tule ;

   Poista
 18. Kuullostaa aivan ihanalta! Onnea uudesta kodista! Täällä myös haaveillaan uudesta kodista, mutta vielä se on vain haaveen tasolla eikä lähelläkään toteutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta se tuntuu. Tänäänkin käytiin siellä katsomassa, mutta ylihuomenna tehdään pieni Lapinmatka ja autetaan tytärtä muutossa. Sen jälkeen ruvetaan siirtelemään tavaroitamme pikku hiljaa uuteen paikkaan.
   Toivottavasti haaveesi toteutuu pian!

   Poista
 19. Ihania uutisia! Hei onnea!

  Meille kävi tämän talon kanssa nelisen vuotta sitten hyvin. Sijainti ja talon koko oli sellainen kuin halusimme. Olivat onnistuneet ottamaan sen verran tylsät kuvat, että mies tuli ensimmäisen kerran katsomaan yksinään. Sanoi sitten, että sun on nähtävä se. Näin ja ihastuin! Samana iltana rustasimme tarjousta ja talo ei ehtinyt edes avoimiin oviin saakka, kun kaupat tehtiin. Olen monta kertaa kiitellyt niitä tylsiä valokuvia. Muuten ei ehkä olisi tätä saatu.

  Elätte siellä kivoja aikoja. Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Teillä kävi tuuri kun huonoista valokuvista huolimatta miehesi innostui menemään katsomaan taloa. Usein käykin niin että jos ei uskalla olla nopea, jää ilman.

   Poista