torstai 31. elokuuta 2017

LAINASIN 2 MIELENKIINTOISTA KIRJAAELOKUUN viimeinen päivä on menossa ja sataa kuin, en tiedä mistä.


Koko kesä on kärvistelty kuivuuden kourissa ja odoteltu muutamaakin vesitippaa ja nyt niitä on saatu. 

Onneksi Roope leikkasi nurmikon eilen kun tänään ei siitä ehkä olisi mitään tullut. Roopehan on tuo meidän mainio "talkkari" josta voit lukea enemmän TÄÄLTÄ

Kävin kaupungissa tänään ja mennessä satoi niin rankasti että ajonopeutta oli pakko hiljentää.

Meillä on täällä tosi hieno kirjasto ja huomasin että heidän nettisivuillaan on paikka johon voi tehdä ehdotuksia kirjastoon hankittavista kirjoista.
Lainaan melkeinpä vain suomenkielisiä kirjoja ja niiden valikoima ei ole ihan kauhean suuri. Niinpä toivoin kahta kirjaa tilattaviksi, nimittäin Selja Ahavan Ennen kuin mieheni katoaa ja Eppu Nuotion Myrkkykeiso.

Tänään sain puhelimeen viestin että toivomani kirjat ovat saapuneet ja ovat varattuina minulle noudettavaksi.


Kävinkin ne noutamassa ja rupean tuota pikaa lukemaan.

Näin iltojen pimentyessä rupeavat kirjat houkuttelemaan entistä enemmän. Oletko huomannut saman asian?
16 kommenttia:

 1. Totta,syysiltojen pimetessä kirjat houkuttaa mutta usein syksyisin töissä on niin kiirettä että myös uni houkuttaa..lukisin enemmän jos jaksaisin.Iloista torstaita🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen aina ennen nukahtamista, hyvä nukahtamislääke!

   Poista
 2. Kyllä vain, mä syksyisin taas kirjastoihin monta retkee teen. Kaunista alkavaa syyskuuta. 📚 Katja

  VastaaPoista
 3. kauniit unikota ja eniten viehättää tuo saaristolaismaisema vanhoine rakennuksineen <3
  Pimenevät illt aovat saaneet minut miettimään kutomista ennemmin kuin lukemista ;)

  Ihania lukuhetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista unikoista on tullut minunkin suosikkeja. Saaristo on myös aina yhtä kaunis. Mulla on käsitöiden kanssa sellaisia kausia, jolloin en suunnilleen tee mitään muuta kuin kudon tai virkkaan, mutta sitten taas välillä ei kiinnosta kumpikaan. Nyt on meneillään juuri sellainen käsityötön kausi.

   Poista
 4. Pistäydyn säännöllisesti täällä. Sinulla on kiinnostavat aiheet ja mukava lähestymistapa niihin. Liian harvoin kommentoin. Nyt kiitän kirjavinkeistä ja koko blogista. Samanlainen lukija olen kuin Kristiina kauniimpaakuinkoskaan. Välillä luen paljon välillä vähän. Ja neulon ja mökkeilen ja veneilen ja pihahommia...ja sukututkailen. En tiedä onko Salla Simukka tuttu kirjailija. Hänen nuortenkirjansa sopivat minulle eläkeläiselle. Tykkäsin Lumikki- trilogiasta ja nyt on menossa Jäljellä ja sen parin Toisaalla luen vielä. Etta, Otto ja Russel ja James Emma Hooperilta tuli luettua sitä ennen.
  Hyvää syksyn jatkoa, varmasti hienoja päiviä mahtuu joukkoon.
  Terveisin Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla että luet blogiani säännöllisesti ja tykkäät. Tällaiset pienet kehumiset tuovat bloggaajalle niin hyvän mielen. Salla Simukan nimi on tuttu, mutta en ole lukenut hänen kirjojaan. Kiitos kirjavinkeistä. Pitääpä etsiäkin noita kirjastosta. Hyvää syksyä sinullekin ja poikkea tänne kun siltä tuntuu. Vakituiseksi kirjautuneeksi lukijaksikin olisi olisi kiva sinut saada!

   Poista
 5. Meillä on täällä myös ihan superkiva kirjasto. Se on paitsi kaunis (vanha Finlaysonin kehräämöalueeseen kuuluva punatiilinen rakennus), myös viihtyisä ja varustettu ystävällisellä palvelulla. Niinkuin selvästi siellä teilläkin.

  Mulla on parhaillaan lainassa ihan hitsin mielenkiintoinen Feng Shui-aiheinen kirja, ja tarkoitus olisi aiheesta kirjoitella blogiin heti, kun vaan tulee sellanen sopiva fengshui-hetki ja -fiilis :).

  Pehmeän lämmintä viikonloppua sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo punatiilisessä vanhassa rakennuksessa oleva kirjasto on varmaan aivan ihana. Meidän kirjasto edustaa modernia tyyliä, mutta on niin kaunis ja värit ovat aivan ihanat, ainakin minun mielestäni. Siellä on sohvia ja pöytiä siellä täällä ja kahviautomaatista saa halutessaan ostaa kahvia kun istuu lukemassa.
   Odotan mielenkiinnolla postaustasi tuosta kirjasta. Feng Shui on jäänyt minulle ihan vieraaksi ja olisi ehkä aika tutustua siihen vihdoinkin. Olen muuten jo lukenut toisen noista kirjoista ja toistakin olen päässyt hyvään alkuun. Postaus niistä tulee kun olen molemmat lukenut.
   Lämmintä onkin luvattu, toivottavasti ennusteet pitävät paikkansa.

   Poista
 6. Kirjat ovat minulle, niin välillä mietin, ovatko jo pakkomielle. Luen aina ennen nukahtamista, kuten Sinäkin. Ilman sitä en saa unta. Lukeminen on niin ihanaa! Kirjoja minulla on itselläkin paljon. Niitä on kotona vähän joka puolella.
  Tunnelmallista ja hyvää kirjasyksyä! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on vaikea saada unen päästä kiinni jos en saa lukea ensin.
   Hienoa syksyä sinullekin!

   Poista
 7. Kyllä vain! Tosin mun ongelma on, että nykyisin on hankala löytää kirjaa jonka malttaisin lukea alusta loppuun. Olen lukenut siitä alkaen kun opin lukemaan älyttömät määrät ja kutkuttavia, innostavia kirjoja on hankala löytää. Luin myös monet maailman kirjallisuuden merkkiteokset aivan liian varhain. En niistä teinarina paljon tajunnut. Sama on käynyt tv-ohjelmien kanssa. Innostavaa on vaikea löytää.

  Nyt luen Mankellin Askeleen jäljessä. Meneillään on myös Sarasvuo, yrttikirja ja keittokirja. Ahavaa en ole lukenut, mutta Nuotiolta olen lukenut ainakin yhden niin viihydyttävän kirjan, että jaksoin koko stoorin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan käy myös minulla niin että jätän kirjan kesken. Yritän aina lukea kirjan loppuun, mutta joskus se vaan tuntuu vaikealta ja toisarvoiselta kuinka kirjassa tapahtumat edistyvät.
   Mankelin kirjoja olen lukenut monta ja Nuotion kirjoista olen tykännyt ihan jokaisesta.
   Näistä kahdesta lainaamastani tulee postaus lähiaikoina.

   Poista
 8. Minulla vuodenajat eivät juuri lukemiseen vaikuta. Aikaa siihen on aina liian vähän, mutta olen yrittänyt aina viikonloppuisin lasten päiväuniaikaan ottaa itselleni omaa aikaa hyvän kirjan parissa. Tunnelmallista syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienten lasten vanhemmilla ei tuota luppoaikaa paljoa ole ja illalla kun lapset saa nukkumaan, on itsekin varmaan jo niin väsynyt ettei lukemisesta tahdo tulla mitään. Tuo on hyvä idea, että lasten päivätorkkujen aikana rentoutuu itsekin.
   Mukavaa syyskuuta sinullekin!

   Poista