keskiviikko 16. elokuuta 2017

SAARISTOMAISEMIAJoitakin kymmeniä kilometrejä autolla, pari lossia ja yksi rakenteilla oleva silta ja sitten oltiinkin näissä maisemissa Vårdön Simskälassa.


Sää ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta rannassa olevan pöydän ääressä ehdimme nauttia kahvit ja pannarit ennenkuin alkoi hiljalleen ripotella vettä.

Kävimme täällä viimeksi kevättalvella ja kaunista ja hiljaista oli silloinkin. Jos haluat nähdä millaiselta täällä näytti talvella niin klikkaa aikaisempaan postaukseeni TÄSTÄ. Talvella kalliolla ollut kelkka oli nyt kadonnut.

Paikalla oli meidän lisäksemme pariskunta matkailuautolla, mutta he tyytyivät tekemään pienen kierroksen rannassa ja lähtivät sitten pois.

Tämä olisi ollut ihanteellinen paikka viettää ainakin yksi yö saaristossa. Merinäköala ja mukavat oltavat matkailuautolla olisivat niin kokeilemisen arvoisia.Venevajat rannassa olivat kallellaan mikä mihinkin suuntaan, mutta ainakin minun silmiini näyttivät hyvinkin viehättäviltä kuluneine pintoineen.
Tämän venevajan ovi ei ollut lukolla suljettu ja kurkistin sisään. Sisällä oli pöytä ja liitutaululle oli kirjoitettu hinnasto josta voi lukea että saatavilla oli ainakin kahvia, teetä ja mehua, eli tässä rannassa on ehkä vietetty jonkinlaisia kyläjuhlia ja pikku kahvilaakin on joku täällä silloin pitänyt.


Kahvit juotuamme palasimme autolle ja ajelimme kapeaa kylätietä pitkin takaisin lossille.

Meren toisella puolella näytti satavan rankasti.

Me säästyimme kastumiselta. Mökkitiellä oli vettä kerääntynyt lammikoiksi, joten täälläkin oli poissaollessamme satanut jonkin verran. 


Tykkään tällaisista pikku pyrähdyksistä oman kotipiirin ulkopuolelle ja Ahvenanmaata onkin tullut kierrettyä ristiin rastiin. Täällä vaan ei pysty kovin pitkiä matkoja ajamaan kun aina tulee meri vastaan.


Nämä ovat tämän keskiviikon tunnelmakuvia. Muita tämän päivän kuvia voit katsoa Pieni Lintu-blogista.


OIKEIN MUKAVAA KESKIVIIKKOA SINULLE!12 kommenttia:

 1. Ai, ai tuollaisiin maisemiin ei kyllä koskaan kyllästy! Miten ne voivatkin aina kerta toisensa jälkeen viehättää rosoisuudellaan ja yksinkertaisuudellaan.
  Tuo yöpyminen asuntoautolla jäi mietityttämään. Onkohan siellä leirintä- tai karavaanarialuetta? Ihan turvallisuus syistä emme ainakaan me yövy kuin tähän tarkoitukseen varatuilla alueilla. Poikkeuksena joskus satamat, jos ylitys on aikaisin aamulla ja sitten Lapin-reissuilla ehkä huoltamon pihalla rekkojen välissä. Ts.siellä missä on muitakin. Maantierosvoista kun aina varoitellaan ja heillehän maanteitten levähdyspaikoilla yksinään yöpyvät asuntoautoilijat ovat mitä otollisin kohde. Tosin Simskäla on ehkä hiukan eri juttu. Mutta sitten ovat vielä maanomistajat, jotka eivät välttämättä hyvällä katso luvatta leiriytyjiä. Yhtä kaikki, matkailuautoilu on mukavaa.
  Tulipa pitkä sepustus.
  Oikein ihania elokuun päivä Ahvenanmaalle! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta ettei kyllästy.
   Ei taida tuolla olla leirintäaluetta, sen verran pieni paikka on. En minäkään uskaltaisi yöpyä yksinäisissä paikoissa enkä levähdyspaikoilla, mutta tämä taitaisi kuitenkin olla turvallinen paikka ja siinä oli kyllä taloja ihan lähellä, joten senkin puolesta tuntuisi turvallisemmalta.
   Myrskyluodolle myös ihanaa elokuuta! Tiesitkö muuten että tuo Simskäla oli Myrskyluoto-kirjojen kirjoittajan Anni Blomqvistin kotisaari ja hänen talonsa on nykyään museona.

   Poista
 2. Kaunista, todella rauhoittavaa maisemaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kyllä sielu ja ruumis lepäävät.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä ovat kauniita maisemat. Ei ne tuosta paljon parane, varsinkaan jos tykkää merinäkymistä.

   Poista
 4. No niin kuin edelliset jo kirjoittivat, niin kaunista! Maisemat ovat niin erilaisia kuin minun ympärillä olevat. Meri on niin kaunis ja rakennukset yksinkertaisia, mutta viehättäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisuus viehättää usein. Vaikka itse olen jo tällaisiin näkymiin tottunut, niin kyllästy en kai koskaan. Ja melkeinpä rakastan tuollaisia venevajoja ja muita vanhoja rakennuksia.

   Poista
 5. Tiesin kyllä Kristiina, kävimme tuolla viime kesänä. Rantauduimme noiden venevajojen edustalle. Kävelimme Annin kotitalolle, istuimme hänen puutarhassaan hetken ja katselimme merelle ... sinne merelle, joka hänen elämässään oli niin merkittävä. Meri otti ja meri antoi. Vielä luki postilaatikossa Blomqvist. Oli mukavaa viivahtää hetki hänen maisemissaan. Aurinkoista torstaita! T.Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa kuulla että olet käynyt tuolla "nimikkopaikassasi". Tai eihän tuo paikka se filmin Myrskyluoto ole, mutta kirjailijan kotipaikka kuitenkin. Kesän lämpöä sinnekin päin!

   Poista
 6. Ihanat maisemat! Kyllä meri on upea, siinä on todella jotakin niin rahoittavaa ja samalla yllätyksellistä. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on satanut koko aamupäivän. Iltapäivällä sade taukosi mutta tuulee rajusti. Meren rannalla noihin tuuliin saa tottua. Hyvää viikonlopun jatkoa sinullekin!

   Poista