sunnuntai 20. elokuuta 2017

MITÄ TULI TEHTYÄ, HAUKKASINKO LIIAN SUUREN PALAN?Kääk!
Mahdoinkohan nyt haukata liian suuren palan?
 Ilmoittauduin nimittäin kansalaisopiston WORDPRESS-kurssille.

Olen itseoppinut tietokoneen käyttäjä ja mikään homma ei käy minulta käden käänteessä, vaan useamman yrityksen kautta.

Halu oppia enemmän ja saada käyttöön sujuvuutta olisi toiveissa ja kun näin tämän kurssin kansalaisopiston vihkosessa niin ajattelin että tästä saisin uutta mallia blogiin ja mahdollisesti osaisin tehdä blogipohjankin ihan uusiksi tämän avulla.

Nämä ovat haaveissani, todellisuus voi sitten olla ihan toinen.

Lokakuussa nähdään sitten miten käy. Kurssin alkaminen edellyttää että osanottajia tulee tarpeeksi, mikä ei aina ole selviö täällä.


Mietin mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua jos en kurssista selviydy: muutaman kympin rahallinen menetys ja harmitus omaan kykenemättömyyteen.

Mikä olisi sitten parasta jos selviydyn: tyytyväisyys siihen että uskalsin ja siihen että tässäkin iässä voi vielä oppia uutta.


NÄILLÄ VANHOILLA TAIDOILLA MENNÄÄN AINAKIN TOISTAISEKSI.
OLETKO SINÄ INNOSTUNUT ALOITTAMAAN UUDEN HARRASTUKSEN TAI KURSSIN?22 kommenttia:

 1. Käytät tietokonetta niin paljon, että sinun on hyvä syventää tietojasi. Itse en ole koskaan käynyt mitään kursseja, ekaksi neuvoi omat lapset/pojat. Nyt kiinnostaa minuakin, mutta järjestin kunta asioita niin paljon, että pysyn nyt niiden parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiva olisi oppia jotain uuttakin. Pelko vaan että liian vaikeaa ahnehdin nyt, mutta sittenhän sen näkee. Sulla rittää noissa yhteiskunnallisissa asioissa ajankulua varmaan ihan riittävästi. Peukkuja hyviin toimiin!

   Poista
 2. Ihailtavaa!!Mä olen itseoppinut myös..no kävin joskus 100 v sitten Atk-kurssin mutta lähin sielt kesken pois kun en ymmärtänyt mitään.Mutta tässä nyt blogataan..on facebookii ja instagrammii..ja töissäkin kaikki sujuu...mutta jälki ei ehkä niin kaunista kuin olisi mahdollista.Mukavaa alkavaa viikkoa🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun ikäluokkani ei vielä koulussa saanut mitään opetusta tällaisiin asioihin, joten kaikki on opeteltava joko kantapään kautta tai kursseilla tai sitten ihan näppituntumalta ja yrityksen kautta onnistumisiin jos hyvin käy.

   Poista
 3. Hienoa, että lähdet kurssille! Varmasti nautit, kun opit uutta. Tarpeen tuo kurssi olisi tässä itse kullekin, mutta nyt ei ole aikaa millekään kurssille.
  Hyvää opiskelusyksyä! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen erittäin tyytyväinen jos jotain opin ja ajastahan tuo ei minun kohdallani ole kiinni!

   Poista
 4. Kyllä olen, kuten joka syksy. Nyt vain ilmottautuminen kaatui tietoteknillisiin ongelmiin...kyseiset sivut eivät halunneet aueta koneellani, joten jätin sitten siihen.
  Tosin tänään päätin, että haen opiskelemaan, tosin hakuaika alkaa vasta lokakuussa....:)
  Ihanan rohkea olet!! Niin sitä pitää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina houkuttaa ilmoittautua jollekin kurssille. Harmi ettei ilmoittautumisesi onnistunut. Jännä kuulla myöhemmin syksyllä mitä lähdet opiskelemaan.
   Voi olla että olen tyhmänrohkea, mutta päätin kuitenkin katsoa mitä tulee!

   Poista
 5. Olen ilmoittautunut ainoastaan järkkärikameran peruskurssille. Siinä on puuhaa kylliksi, kun vanhaan päähän ei meinaa tieto mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiselle kamerankäytön peruskurssille ilmoittauduin itsekin, sillä kamera ja kuvaaminen ovat minulle ihan hebreaa ja näpsin kuvia vaan ihan siten kuin sattuu hyvältä tuntumaan. Tässä kurssissa johon ilmoittauduin tähdätään nimenomaan siihen että kuvassa kohde näyttää samalta kuin omissa silmissä.

   Poista
 6. Hyvillä mielin vaan kurssille :)
  - Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, positiivisuutta ja sisua varmaan tarvitaan kun taidot ovat mitä ovat.
   Samoin sinulle ihanaa viikkoa!

   Poista
 7. Joka vuosi selaan paikallisen kansalaisopiston kurssitarjonnan läpi, bongaan sieltä kaikenlaista kiinnostavaa (nyt mm. hopeakorujen tekoa) ja mielessäni ajattelen, että TÄNÄ VUONNA ilmoittaudun, mutta jotenkin se ajatus vaan aina hukkuu tai unohtuu ja seuraavana syksynä huomaan, että jaaniinjuu, en sitten lopulta taaskaan osallistunut yhtään mihinkään :).

  Koska kannatan kaikenlaista vapaaehtoista uuden oppimista, niinkuin nyt sinunkin tapauksessa, en haluaisi sanoa tätä, mutta blogipohjan vaihtaminen Wordpressiin (joka käsittääkseni on kaikinpuolin hyvä alusta), tekee kommentoimisesta astettava työläämpää, kun ei enää voi kommentoida bloggerin profiililla, vaan pitää kirjoittaa ne tietyt litaniat ennenkuin pääsee kommenttiin asti. Ja ainakin omaa kommentointiani välillä vähän rajoittaa. Sitä kun nykyään tykkää kaikesta, mikä käy mahdollisimman helposti :). Mutta tää on vain oma pieni näkemykseni, jonka ei pidä antaa vaikuttaa mihinkään.

  Lähetän täältä oppimisen iloa kurssilaiselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on käynyt niin että olen innoissani ilmoittautunut, mutta kun kurssin aloittaminen lähestyy olenkin peruuttanut osallistumiseni. No tuota en kyllä ole tiennytkään Wordpressin osalta että siinä täytyy kirjoittaa nimet ja e-mail-osoitteet ennenkuin pääsee kommentoimaan. Olen luullut että jotkut bloggaajat ovat halunneet itse laittaa nuo vaatimukset blogiinsa ja olen kyllä minäkin kokenut useinkin turhauttavaksi niiden kirjoittamisen. Kommentoimatta en ole SEN takia jättänyt, mutta kun joissain blogeissa KUVIEN AVAUTUMINEN kestää kauan, niin niitä en jaksa odotella van jätän kommentin kirjoittamisen sikseen.
   Kyllä nyt hiukan epäilyttää tuo kurssi, mutta, ei kun sinne vaan. Enhän vielä tiedä opinko tuota systeemiä edes käyttämään.
   Kyllä täällä blogissa sitten ärräpäiden kera ilmoitan jos huonosti kävi!

   Poista
 8. Wuhuu ihan mahtavaa, oot supermimmi. Olen itse ihan tumpelo kaiken tekniikan kanssa ja Wordpress blogipohja olisi kovin mieluinen, mutta suinpäin en rohkenisi, mutta hei onneksi on siis kurssit. Onnea Kristiina matkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Superista voidaan puhua vasta sitten kun kurssi on käyty ja jos siellä on jotain opittu. Tumpelo olen minäkin ja voi opettajaparkaa kun joutuu tällaista mummelia perässään vetämään. (Olen kyllä ollut hänen opissaan yhdellä aikaisemmalla kurssilla ja tiedän että hänellä riittää pinnaa, onneksi)

   Poista
 9. Hienoa, että rohkaistuit ja osallistut tuollaiselle kurssille! :) Voin omasta puolestani ainakin suositella Wordpressiä, ja on hyvä että tutusta blogipohjasta toiseen vaihtaessa on olemassa joku opettamassa, itselläni ei ollut... :D Olen tosin alusta asti sitä käyttänyt, joten Bloggeriin en osaa sen paremmin verratakaan. Jos joskus innostusta ja energiaa riittää, niin käyn kyllä kurssin jossa opetellaan koodaamaan alusta asti omat Wordpress-sivut, tähän mennessä on riittänyt ihan tuo ilmaisversiokin.
  Toivottavasti löytyy riittävästi halukkaita jotta kurssi toteutuu! Onnea, pystyt siihen kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kyllä uskallanko, mutta sitten päätin yrittää. Toivotaan että tulisi juuri se määrä mitä tarvitaan kurssin pitämiseen. Jos on liian monta, niin yksilöllistä ohjausta ei saa samassa määrin kuin muutaman hengen porukassa.

   Poista
 10. En kyllä usko, että haukkasit. Motivaatio on tärkein ja silloin kyllä oppii uutta. Varmasti jotain jää kurssilta käteen, eihän sitä nyt ammattilaiseksi tarvitse heti tulla! :). Syksyllä on ihana aloittaa jotain uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet oikeassa. Motivaatiota ja innostusta ainakin löytyy.

   Poista
 11. Yes, MAHTAVAA!!! :) Sitten kun voitan lotossa aion vaan ottaa just kaikki kursseja ja kehittää itseäni!

  Pidä kivaa kurssilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tähän ei lottovoittoja tarvita, mutta ehkä taitoa enemmän kuin minulla on. Saa nähdä miten käy!

   Poista