lauantai 15. heinäkuuta 2017

VIEHÄTTÄVÄ BROBACKA GÄSTHEMEilen suuntasimme päiväkahville ihanaan BROBACKA Gästhemiin, joka sijaitsee Jomalassa, n. 10km:n päässä Maarianhaminasta.

Paikka on avattu v. 2015 ja siellä on kahvila ja puoti, sekä aamiaismajoitusta.

Tämä taisi olla kolmas kerta kun vierailen täällä ja joka kerta astuessani sisälle kahvilaan huokaisen ihastuksesta.

Kahvila sijaitsee rakennuksen kellarikerroksessa ja vanhojen ikkunoiden läpi paistava aurinko valaisee tilan kauniisti.

Puodista voi ostaa mm. lahjaesineitä, keramiikkaa, retropeltipurkkeja, käsintehtyä suklaata, kierrätysmateriaalista valmistettuja tuotteita, koruja, kynttilöitä.Paikan huonekalut ovat vanhoja kunnostettuja ja houkuttelikin jäädä tänne sisälle viehättävään ympäristöön, mutta koska ilma oli mitä kaunein, niin istahdimme kuitenkin ulos. 
Pöytiä oli asetettu useaan eri paikkaan ja tuottikin vaikeuksia päättää mihin asetumme. Tilasimme Ahvenanmaan pannukakut ja kahvit ja hetken kuluttua ystävällinen tarjoilija toikin annoksemme.
Kyllä maistuikin hyvältä! Kahvit ja pannukakut syötyämme kävelimme ympäristössä. Brobacka on rinteessä ja kun kulkee rinnettä alas, niin tullaan rantaan. Ranta rajoittuu salmeen, josta voi veneellä ajaa väljemmillekin vesille. Pihapiirissä kohtasimme tämän ystävällisen ja kiltin kaverin, jolla oli oma koppi varjoisessa paikassa. Tuntui olevan hyvin tottunut vieraisiin, kun tuli heti meitäkin tervehtimään kuin vanhoja tuttuja.
Näkyy pitävän tassuaan J:n kengän päällä kuin sanoakseen että älä mene vielä! Pihalla oli myös sauna, joka on täällä majoittuvien tilattavissa. Nyt ketään ei ollut saunomassa ja ovet olivat avoinna, joten minä kurkistin sisään.Jätimme koiran ja saunan ja palasimme päärakennuksen luo. Se on kolmikerroksinen ja kunnostettu vanhaa kunnioittaen. Jos olet lomailemassa Ahvenanmaalla, niin tänne on kiva tulla vaikka pyörällä Maarianhaminasta, koska matka ei ole pitkä.
Täältäkin voi pyörän vuokrata, tai vaikkapa soutuveneen.

Paikka on niin ihana ja henkilökunta tosi ystävällistä, että melkein teki mieli jäädä yöksikin, mutta maltoin kuitenkin mieleni kun oma kotimme on niin lähellä.

Brobacka Gästhemin osoite on:
Ängsgatan 177, Jomala
Puh. +358(0)45734492298 kommenttia:

 1. Onpa kaunis paikka. Niin tyylikäs ja luonnonläheinen. Ja ihana koira! Kiitos vinkistä. - Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kaunista siellä on. Koira oli kyllä niin kiltti ja tuli heti luoksemme.
   Hyvää päivän jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Jälleen kerran todella kaunis paikka - kiitos "kierroksesta" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siellä ihana Vanha Rauma, meillä tällaisia muita kauniita.

   Poista
 3. Juuri tuollaiset erilaiset viehättävät kahvilat ovat minun makuuni. Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kun ei pääse sellaisten ihanien vanhoje katukahviloiden tunnelmaan, niin pitää etsiä muunlaisia ihanuuksia.
   Sinulle myös oikein kesäistä sunnuntaita!

   Poista
 4. Aivan ihastuttavan näköinen paikka! <3 Persoonalliset ja kauniit pikkukahvilat ovat mitä parhaimpia taukopaikkoja retkillä. :) Hienot kuvat ja tunnelmat olet kyllä ikuistanut, aivan kuin olisi itsekin tuolla käymässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan tällaisia pikku kahviloita ja yritän joka kesä käydä ainakin yhdessä sellaisessa jossa en ole ennen käynyt.

   Poista