sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

NYT ON TAAS NIIN HANKALAA
Voi saakelin Google!

Vai ketä tässä nyt pitäisi syyttää, kun vanhemmista postauksistani on hävinnyt kuvat?

 Selasin vanhoja postauksiani ja huomasin harmikseni että monessa postauksessa oli kuvien kohdalla vain harmaa neliö.

Jouduin poistamaan kymmenkunta postausta kun en halunnut näyttää postauksia joissa on vain tekstinpätkiä siellä täällä.

Voi olla että noita kuvattomia postauksia on vieläkin jossain vanhempien kirjoitusten joukossa, mutta en jaksanut koluta läpi kaikkia. Mulla on puhelimen kanssa ajoittain, tai aika useinkin sellainen ongelma, että puhelin ilmoittaa että tallennustila on täynnä.

Tätä en käsitä kun olen ostanut ylimääräisen muistikortinkin. Olen vaan niin tumpelo etten tiedä miten voisin siirtää juttuja tuonne kortille. Siellä olisi tilaa vaikka miten paljon. Joitakin kuvia sinne on kuitenkin mystisesti tallentunut, joten ihan tyhjä se ei ole.


Se miksi nyt rupesin postauskuvien sijaan puhumaan puhelinongelmista liittyy juurikin tuohon Googleen.

Huomasin nimittäin yhtenä päivänä että Google-kuvat ovat tallentuneet puhelimeenkin ja poistin sieltä kuvia. Kokeilin ensin poistamista yhdellä kuvalla niin että klikkasin "poista" ja sen jälkeen kävin katsomassa poistuiko kuva Instagramistakin. Siellä se oli tallessa, joten poistin muitakin kuvia.

En tajunnut että vaikka ne Instassa olivatkin niin ne voivat silti häipyä blogista. Niin ainakin oletan että juuri nuo klikkaukset poistivat kuvat postauksistani.

Onneksi en jaksanut klikata enempää kuvia, muuten olisi blogini nyt kovasti tekstipainoitteinen.
Kyllä harmittaa kun Googlella on lonkeronsa ihan joka puolella, niin että kaikki liittyy kaikkeen.

Sekä puhelin että tietokone herjaavat täyttyvistä tallennustiloista, mutta mitään en uskalla enää poistaa kun pelkään että häipyy sellaistakin minkä en halua häviävän.

Jonain päivänä onnistun luultavasti hävittämään tämän bloginkin.

Pari kertaa tosin olen ottanut blogista varmuuskopion, mutta en ole varma löytäisinkö nuo kopiot jos sellainen tilanne tulisi eteen.

Pitääkö muuten tuollainen varmuuskopio ottaa joka postauksen jälkeen jos haluaa että koko blogi tarvittaessa löytyy?

Voi miksi pitääkin tällaisen esihistoriallisella ajalla syntyneen olla innostunut tietokoneella tehtävistä asioista, kun taidot eivät riitä moiseen!


OLETKO SINÄ TÖRMÄNNYT VASTAAVANLAISIIN ONGELMIIN JA JOS OLET, MITEN SELVISIT NIISTÄ?

 

21 kommenttia:

 1. Varmasti jokainen bloggaaja taistelee jonkinlaisista kuvatalletuksen ongelmista. Tosi kurja juttu tuo! En ollut tiennytkään, että jossain järjestelmässä kuvan voi napata käyttöön niin, että sen sijainti on ainoastaan tuo alkuperäinen paikka. Siltä sinun ongelmasi kuulostaa.

  Itse toimin erittäin vanhanaikaisesti: talletan jokaisen kuvan, jonka laitan blogiin, koneelleni. No, siitä tietysti seuraa, että koneen kovalevy on äkkiä melko täynnä. Siirtelen kuvia siksi ulkoiselle kovalevylle isommissa erissä ja tyhjennän konettani parin kuukauden välein. Pojat nauravat tälle :). Heidän mielestään kuvat pitäisi olla pilvessä, mutta joskus teinkin niin, mutta silti nekin kuvat kuormittavat koneen kovalevyä. Se ei enää mahtunutkaan minun ymmärrykseni piiriin, joten lopetin pilvitilan käytön.

  Minulla myös puhelin herjaa, että tila on loppu. En ole ostanut lisätilaa, mutta silti vain aina mahtuu lisää. Olen ymmärtänyt, että tällöin kuvat eivät kylläkään ole ns. varmuuskopioitu, mutta puhelimella kuitenkin. Puhelimellani näyttäisi olevan nyt noin 3500 kuvaa. Ihan älytöntä! Pitäisi siivota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika tavallinen ongelma meidän bloggarien keskuudessa, mutta harmittava sellainen. Mulla kuvat menee Picasaan ja se on erittäin helppokäyttöinen jopa minun laiselleni.
   Päiäisi päästä jollekin kurssille jossa näitä asioita käsiteltäisiin perin pohjin ja jossa voisi kysyä viisaammilta neuvoa ihan kaikissa tällaisissa ongelmissa.
   Olen aina kun puhelin sanoo tallennustilan olevan loppumassa, poistanut muutaman kuvan ja niin olen saanut olla taas jonkin aikaa rauhassa :)

   Poista
 2. Apua ja täällä on käynyt ihan sama ja en tiedä edelleen mistä johtuu, hirmuisen ärsyttävää! Tuo ongelma loppui kuten Pilvilläkin, että kuva on tallenettu tosiaan joko koneelle tai luuriin ja lataan ne sieltä. Mutta en siltikään osaa auttaa ja oikein yksilöidä miksi minulta katosi myös vanhoista postauksista kuvat. On tämä tekniikka hankalaa ja aina on tosiaan tila loppu joka tuutista.

  Ihanaa päivää siltikin Kristiina ja zemppiä harmitukseen, terkuin kohtalotoveri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä minunkin on yritettävä ladata niitä muualle kuin tuohon Picasaan. Mutta kun tuntuu että samoja kuvia pyörii jo nyt vaikka missä.
   Hankalaa on!

   Hienoa että kohtalotovereita löytyy!

   Poista
 3. Olen törmännyt ja siellä ne kolmiot komistaa blogiani edelleen...ihmeellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ollut kolmioita vaan soikea kuvio jonka sisällä oli kuin kielletyn ajosuunnan merkki. Vaihtelu virkistää!

   Poista
 4. tallenna kuvat pilvipalveluun google chromeen - ehkä ne muutkin ovat siellä - ja sieltä ne eivät koskaan häviä -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa mitä rupean tekemään. Tämä systeemi ei oikein toimi.

   Poista
 5. Täällä toinen tumpelo. Pitääkö blogi varmuuskopioida, voi ei, osaisinko edes. Ostin puhelimen, jonka käyttöjärjestelmä oli 8 megaa. Muuta puhelimeen ei juuri mahtunut. Tämä selvisi minulle, kun menin kaupasta kysymään, että miksi puhelin ilmoittaa, että tallennustila on täynnä. Myyjä kertoi, että tämä puhelin on sellainen malli, jossa pelkkä käyttöjärjestelmä vie kaiken tilan. Muistikortille voi siirtää ainoastaan kuvia, jotka eivät minulla muutenkaan vie paljon tilaa. Ihmettelen, että tällaisia puhelimia edes myydään.
  Kävin pienen valokuvauskurssin, jossa opettaja kertoi, että hän ei luota pilvipalveluun. Hän tallensi kuvansa kovalevylle. Niin teen minäkin, mutta kukapa tietää mikä olisi parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmuuskopioinut blogini pari kertaa ja muistaakseni siinä ei ollut suurempia vaikeuksia. Bloggerissa on tuolla oikeassa yläreunassa kohta josta klikkaamalla pääsee sen tekemään.
   Onpa tosiaan käsittämätöntä että puhelimen tallennustila on noin pieni ja ettei siitä mainittu ostettaessa.
   Mulla ei sinänsä ole mikään katastrofi jos kuviani häviääkin, mutta se että ne häipyvät blogin postauksista harmittaa sitäkin enemmän. Kyllähän ne tallessa ovat muualla, mutta jälkeenpäin on melkein mahdotonta muistaa mikä kuva on minkin tyhjän paikan kohdalla ollut.

   Poista
  2. Kiitos Kristiina, näillä ohjeilla selviän varmasti varmuuskopioinnista.

   Poista
 6. Mä otan tasaisin väliajoin blogista varmuuskopion ja laitan sen tiedoston muistitikulle! Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä järkevää. Mun pitää perehtyä tarkemmin noihin bloggerin ohjeisiin varmuuskopioinnista ja varsinkin siitä miten sen varmuuskopioidun materiaalin saa takaisin blogiksi!

   Poista
 7. Voi ei tätä pilvipalveduiden, muistikorttien, varmuuskopioden ym. maailmaa! Täällä toinen muinaisjäänne, joka ei juuri monestakaan jutusta selviä noissa asioissa. Minulle ei tuollaista ole sattunut - vielä (kop kop). Miten siitäkin selviäisin? Google on mahdoton seuralainen omalla tavallaan.
  Toivottavasti onnistut selvittämään ongelmat! Luulin, että nettiin kun jotain laittaa, se on ikuista.
  Iloisia kesäpäiviä kuitenkin! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vaikeaa on. Ja kuitenkin olisi kiva kun edes hiukan pysyisi kiinni tässä alati muuttuvassa tekniikan maailmassa. Ei parane antaa periksi, muuten kohta ei pysty toimimaan ollenkaan näissä asioissa. Google on sekä hyvä että huono.
   En tiedä vaikka ne jossain seilailevatkin, mutta poistin sellaiset postaukseni joista olivat kuvat hävinneet.
   Ei anneta tämän liikaa häiritä, vaan jatketaan entiseen tahtiin!

   Poista
 8. Ai samplari! Mulla taitaa olla samanlaiset harjoitukset edessä. Mua ärsyttää kaikki tämä uusi tekniikka. Haluaisin tehdä töitä kunnon pöytäkoneella, tallentaa kuvat kameralta koneelle ja sieltä blogiin. Mutta ei, pitää pelleillä puhelimen, iPadin ja läppärin kanssa. En ole googlen ylivallasta ollenkaan innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on jatkuvaa opettelemista ja toivottavasti oppimista!

   Poista
 9. Moi. Mun äitini haluaa blogijuttuni talteen, joten tallennan ne Wordiin ja printtaan ne sitä kautta tikulle. Sieltä voi luntata, jos joku juttu katoaa. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori, minähän kirjoitin mitä sattuu. Ajatus juoksi taas nopeammin kuin sormet. Siis tallennan ne Wordin kautta tikulle ja printtaan. Kristiina

   Poista