lauantai 22. heinäkuuta 2017

MITÄ MIELTÄ OLEN ROBOTTIRUOHONLEIKKURISTA?Voi että tykkään näistä pikkuisista samettiruusuista. Mulla on niitä sekä kukkapenkeissä että ruukuissa. 
Näistä taisi tulla kesäkukkasuosikkejani ja ihan varmaan kylvän näiden siemeniä ensi vuonnakin.
Sopivat hyvin värinsä puolesta laventelin kaveriksi.Täällä on satanut tosi vähän ja kuivaa on, joten päivittäistä kastelua on tarvittu sekä kasvihuoneessa että ulkona kasvilavoissa.

Herneet kukkivat vielä osittain, mutta valmiita palkojakin on jo tullut.Salaatit rehottavat ja uusi kylvökin on jo kasvanut syötävään mittaan.
Osan ensimmäisistä kylvetyistä revin jo ylös maasta, kun olivat niin suuria ja paksulehtisiä ettei enää haluttanyt niitä syödä.
Siemeniä on jäljellä vielä vaikka kuinka paljon ja kylvinkin tänään uusia pari riviä.Roope, tuo kiva kesäpoikamme, viettää ansaittua viikonlopun lepopäivää tallissaan.
Nyt ei sade kastele sitä, kun on katto pään päällä.
Hyvin Roope on alkuhankaluuksien jälkeen työnsä hoitanut ja ollaan työn jälkeen tyytyväisiä.Latasin Indegon sovelluksen puhelimeeni ja nyt pystyn puhelimellakin käskyttämään Roopea.
Tästä voin säätää sen miten usein haluan nurmikon leikattavan, valita viikonpäivät ja kellonajat koska se tapahtuu.
Ihan luxusta on se, että vaikka itse olisimme kaupunkikodissa, niin Roope hoitaa nurmikkoa täällä itsenäisesti ja puhelimeen tulee ilmoitus, jos se on juuttunut johonkin paikkaan tai jos jotain muuta hämminkiä sille on tapahtunut.Vihreä kaapeli näkyy vielä jonkin verran ruohikosta, sillä kuivuus on saanut aikaan sen, ettei ruoho ole kasvanut kovinkaan paljon viime viikkoina.
Vaikka ruoho ei olekaan kasvanut paljoa, niin nurmikolle ilmestyvät rikkakasvit kyllä kasvavat ja ennen meillä olikin usein pitkiä "töyhtöjä" siellä täällä nurmikolla, mutta nyt kun Roope on ahkera, niin nurmikko pysyy tasaisena ja näyttää huolitellummalta, vaikka kellertävä onkin.
Olemme ajastaneet leikkuun toistaiseksi niin että Roope leikkaa nurmikon kaksi kertaa viikossa, mutta jos ruoho alkaa kasvaa nopeammassa tahdissa, niin leikkurin voi laittaa töihin vaikka päivittäin.
Ollaan kyllä enemmän kuin tyytyväisiä Roopen työpanokseen.
Ehkä muistat, että sain Roopen testausta vastaan. Testiä pääset katsomaan TÄÄLTÄ

Meitä testaajia on viisi kappaletta ja minun testini näkyy kohteesta n:o 2.
Kaksi testausraporttia on vielä tulossa, joten puolessa välissä ollaan.


OIKEIN KIVAA KESÄLAUANTAITA!22 kommenttia:

 1. Robottileikkuri on hankintalistalla ihan kärkipäässä. On vaan niin monen hintaisia/laatuisia, että valinta on vaikea. Meillä on suuri piha-ala, joten aika arvokas kone siihen on varmaan ostettava. Tosin nykyinen päältäajettava leikkuri oli kyllä sekin kallis ja kesässä menee kyllä aika paljon aikaa ja ajettavat leikkurit on varsinaisia bensa syöppöjä, suhteessa koneen tehoon. Olen ehdottomasti robottileikkurin kannalla, vaikka meillä sitä ei viellä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi itse uskonut että ihastun niin tuohon laitteeseen, enkä ollut sellaista kaivannut koska tykkään ruohonleikkuusta, eikä meillä tuo ala ole kovin suuri.
   Kun teillä on ala suuri, niin kalliimpi laite varmaan tulee ajankohtaiseksi jos ja kun sellaisen hankitte. Ehditte tutkailla eri mahdollisuuksia jos ette vielä tänä kesänä laitetta osta. Toisaalta, syksymmällä hinnat voivat olla edullisempia.

   Mutta positiivinen kokemus kaiken kaikkiaan on tuo laite meille ollut!

   Poista
 2. Peukut sekä pienille samettikukille että robottiruohonleikkurille.

  VastaaPoista
 3. Pienet samettiruusut ovat minunkin jokavuotisia suosikkejani. Tänä vuonna suurin osa niistä paleltui. Minä voisin lähettää sinne sadetta, kun täällä Keski-Suomessa sataa koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei noita aiemmin ole ollutkaan. Keväällä tuskailin kyllä niiden kuljettamisen kanssa sisältä mökistä kasvihuoneeseen päiväksi ja yöksi taas mökkiin, mutta kannatti nähdä se vaiva.
   Täällä ei tosiaan paljoa ole satanut ja metsäpalovaroituskin tuntuu olevan voimassa koko ajan.
   Jään odottamaan sadepilviä sieltä Keski-Suomesta päin :)

   Poista
 4. Roope on kyllä aika söpö ja ehdottomasti meillekin kelpaisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roope on kyllä niin lutunen <3 Tykkään siitä yhtä paljon kuin kännykästäni :)

   Poista
 5. Wau! Kyllä ihminen on kekseliäs ja teknologia ihmeellistä! Miten Roope toimii pensaiden ja puiden osuessa kohdalle?
  Kauniita ovat pienet samettikukat. En ole ennen noita nähnyt. Täytyy muistaa ensi keväänä kylvää niitä.
  T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen laitteen käyttöönottoa asennetaan halutulle leikkuualueelle kaapeli. Kaapeli laitetaan kiertämään puut ym. ja leikkuri tunnistaa sitten kaapelin eikä ylitä sitä. Myös jos leikattavalle alueelle on yllättäen ilmestynyt jokin esine, leikkuri kiertää sen.
   Pikkuiset samettikukat ovat kyllä söpöjä ja helppoja kasvattaa.

   Poista
 6. Olipas tämä mukava postaus. Olen katsellut noita robottiruohonleikkureita ja siksi olikin mukava lukea sinun kokemuksistasi. Kiva oli kuulla, että olette Roopeen niin tyytyväisiä. Kauniit samettiruusut! Hyvää sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Kokemukset ovat alkukankeuksien jälkeen pelkästään myönteisiä.

   Poista
 7. Tämäpä oli mielenkiintoinen juttu! Mun täytyy sanoa, että täällä meillä en ole vielä robottileikkureita nähnyt vaikka täällä jos missä niitä tarvittaisiin. Meidän "robottileikkurit" eli siis perheen nuoret miehet olisivat tuosta varmaan innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä noita näkyy siellä täällä. Uskon että nuoria miehiä kaikki tällainen tekninen kiinnostaa :)

   Poista
  2. Juu ja jos varsinkin vapautuisi ruohonleikkuun ikeestä :)

   Juttelin tästä miehen kanssa aamulla ja joku oli robottia hänelle kehunnut vallan kovasti.

   Poista
  3. Kai nuoret suorastaan rakastavat ruohonleikkuuta 😆
   En ihmettele vaikka kehuikin. Leluksi minäkin tällaista hiukan luulin, mutta kyllä se oikeita töitä tekee.

   Poista
 8. Hienoa! Ja kätevää, että pystyy puhelimellakin ohjelmoimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kätevää kun voi "kauko-ohjata" puhelimella ja muuttaa leikkuuväliä ja vaikka mitä. Ja jos oikein huono keli yllättäisi eikä itse olla mökillä, niin voi peruuttaa sen päivän ruohonleikkuun ja antaa Roopelle vapaapäivän.

   Poista
 9. Ohhoh, aikamoisia nuo leikkurit. Isäni tuollaista jossain vaiheessa haaveili, mutta edelleen sillä perinteisellä mallilla hän nurmikon leikkaa. Ehkäpä ostamme sisarusten kanssa isälle tuollaisen lahjaksi, kun täyttää pyöreitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kyllä hienoja ja kallimmat merkit ja mallit varmaan sisältävät enemmänkin hienouksia.
   Mainio lahjaidea ja varsinkin kun tiedätte hänen olevan tällaisesta kiinnostunut. Itselläni kiinnostus heräsi vasta tämän saatuani, mutta nyt olen ihan myyty!

   Poista
 10. Voi mitkä kukat <3
  Kohat meillä ei tarvita tavallistakaan ruohonleikkuria, kun tavoitteni on vähentää nurmikon määrä ihan minimiin..tähän kesään menessä olen saanut jo määrän vähentymään melkein puoleen siitä mitä oli kun taloon muutettiin...siis kukkapenkkejä ja pieniä patioita ja polkuja.
  Ja kun on loiv arinne, niin robotille voisi käydä huonosti ja kun meillä on siiliä, niin siksikään ei robottileikkuria tule ( kuten jo aieminkin taisin kommentoida ;))
  Ja oikeasti...taidan olla hieman hassu, mutta ruohonleikkuu on kivaa :)
  Ja jos teillä on kuivaa, niin mielelläni täältä pari viikkoa sadetta voin teillepäin lähettää...;)
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kohta et tarvitsekaan minkäänlaista leikkuria. Meidänkin nurmikko on tällä hetkellä vain keltainen kuiva pläntti, kun sadetta ei saada ja kaikki kuivuu. Tuntuu ettei sentään nurmikkoa halua alkaa kastelemaan, kukissa ja kasvihuoneessa on tarpeeksi kastelemista.
   Olen nähnyt kyllä täällä yhdessä robottileikkureita myyvässä liikkeessä miten leikkuri kiipesi ketterästi mäkeä ylös ja alas.

   Minäkin tykkään ruohonleikkuusta ja se onkin tähän asti ollut minun hommiani. No jäähän nytkin vielä reunat ja sellaiset paikat mihin Roope ei pääse leikattaviksi tavallisella leikkurilla.

   Lähetä ihmeessä sitä sadetta tännekin päin!

   Poista