maanantai 12. kesäkuuta 2017

OPTIMISTI VAI PESSIMISTI
Asiat voi nähdä monella tapaa, tai ainakin kahdella, nimittäin optimistin silmillä tai sitten pessimistin silmillä.

Itse kuulun, ainakin hiukan, viimeksi mainittuihin, vaikka mieluusti olisinkin enemmän optimisti.

Oppisipa olemaan hiukan vähemmän huolissaan kaikesta tulevasta ja varsinkin menneestä, sille kun ei enää mitään voi.

Näitä mietin kun katselin ottamiani kuvia. 

Optimisti: "Voi mikä ihana istuskelu-ja meditointipaikka tuo vanha tuoli on. Tuolla voisi rauhoittua ja kuunnella linnunlaulua ja lukea kirjaa"


Pessimisti: "Onpa pitkä ruoho ja varmaan kengät kastuu jos tuonne astuu. Punkit viihtyy juuri tuollaisissa paikoissa. Tuoli ei ehkä kestäisi istumista ja jos kestäisikin, niin puussa visertelevä lintu varmaan ruikkaisi päälleni, tai kirjan sivulle"

Optimisti: "Ihana pikku mökki ja kirppari. Näyttää lupaavalta ja siellä voisi tehdä löytöjä. Käynpä kurkistelemassa mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyy. Jännää!"
Pessimisti: "Varmaan joku kirppari. Näitä nyt on joka mutkassa nykyään. Tuonne ei ainakaan huonojalkaiset pääse kiipeämään. Aika pieneltä näyttää.  Noin pienessä tilassa ei voi olla mitään kiinnostavaa, vain niitä parittomia lautasia ja älyttömän hintaisia kirjoja, joita joku on selaillut sottaisilla sormillaan. Jätän väliin, ei sieltä kuitenkaan mitään löydy."

Optimisti: "Oi kuinka suloinen kukkakranssi ja sopii niin kauniisti harmaaseen seinään. Ja mikä parasta, siitä on iloa koko kesäksi, kun on tehty silkkikukkasista. Eipä tarvitse kastella ja sen voi huoletta jättää loman ajaksi ja kotiin palattua se on yhtä kauniina tuossa odottamassa. Ja sitä voi käyttää vielä ensi kesänäkin. Ei ole mitään kertakäyttökamaa."

Pessimisti: "Kaunis kukkakranssi. Ai, se onkin muovia. Kyllä oikeat luonnonkukkasista tehdyt olisivat sentään paljon kauniimmat. Näitä jaksetaan katsoa ehkä yksi kesä ja sitten ne lojuvat jossain varastossa.

 Optimisti: "Suloista mummonmökkitunnelmaa ja hienosti keksitty ripustaa ruukut koukuilla seinäverkkoon.
 Kukat ovatkin aitoja, eläviä, miten hienoa!
 Noita on helppo kastellakin, kun ovat lähekkäin niin ei tarvitse kastelukannua raahata pitkiä matkoja.
 "

Pessimisti: "Taas noitamuovikukkia! Ai, nämähän ovatkin eläviä. Miten kuvitellaan että kukat viihtyisivät näin varjoisella paikalla ja vielä noin pienissä purkeissa. Kauhea työ noiden kastelemisessakin on, kun varmaan yksi kerta päivässä ei riitä."

Optimisti: "Ihanat omenankukat ja niin lähellä ikkunaa, että niihin voi jopa koskettaa kun avaa ikkunan. Ihana tuoksu tulvahtaa sisälle asti. Antavat mukavaa suojaa liian paahtavalta auringonpaisteelta. Haluaisinpa taittaa pari oksaa sisälle maljakkoonkin."

Pessimisti: "Onpas omenapuu istutettu lähelle rakennuksen seinää. Ei tee hyvää rakenteille. Tuohan varjostaakin ihan liikaa ja puun kukissa lentelevät hyönteiset tulevat avoimesta ikkunasta sisällekin kun noin lähellä ovat. Yhden oksan voisi ottaa maljakkoon, mutta eihän ne kauan kestä ja varistaisivat vaan kaikki terälehdet pöydälle, joten en ota."

 Optimisti: "Onpas ihanan kutsuvan näköinen pöytä ja tuolit. Tuossa kelpaisi auringossa istuskella ja nauttia vaikka jäätelöstä. Pehmeät tyynyt tekevät istumisesta mukavan."

Pessimisti: "Tuossapa voisi nauttia jäätelöstä, mutta taitaa auringossa tulla tukalan kuuma ja jäätelökin sulaa ja valuu sormille. Nuo tuolitkin näyttävän kiikkeriltä ja varmaan kaatuvat helposti.
 
Pysyvätköhän tyynyt paikoillaan kun eivät ole istuimiin sidottu kiinni?"
Optimisti: "Kyllä tykkään noista vanhojen talojen koristeellisista ikkunoista. Ne ovat ihan toista kuin nykyajan suoraviivaiset ikkunat, ainakin tällaisiin taloihin. Jos niissä on vielä sellaiset vanhanajan puhalletut lasit, jotka mukavasti vääristävät kuvaa kun niiden läpi katsoo, niin ne ovat kyllä niin ihanat.
 
Kuistin ikkunoina nämä ovat ne ainoat oikeat."


Pessimisti: "Kyllähän nuo ikkunat kivalta näyttävät, mutta mikä homma kun niitä rupeaa pesemään. Aina jää jotain jälkiä kulmiin. Puhallettu lasi vääristää niin inhottavasti kuvaa ja joutuu liikuttelemaan päätään että saa selvän ulkopuolen näkymästä. Ja noita joutuu jatkuvasti krapaamaan, kittaamaan ja maalaamaan.

 Eivätkä taida kovin hyvin olla tiivistettyjäkään."
 

Niin, kaikella on puolensa.IHANAA PÄIVÄÄ, OLET SITTEN OPTIMISTI TAI PESSIMISTI TAI JOTAIN SILTÄ VÄLILTÄ!
 

 22 kommenttia:

 1. Huvitti tuo "Taas noitamuovikukkia! Ai, nämähän ovatkin eläviä..." :).
  Siinä ei pessimisti enää itsekään selvästi tiennyt, kumpi on parempi/pahempi vaihtoehto :).

  Sanotaan, että pessimisti ei pety, mutta itse ajattelen, että omalla kohdallani tapa ajatella monistakin asioista ei ole sinällään pessimismiä, vaan jotain sellaista luontaista varovaisuutta. Ettei nyt vaan tulisi kuviteltua etukäteen liikoja... Tai jotain. En oikein osaa sitä selittää, mutta huomaan kyllä, että meillä on osat miehen kanssa alkaneet kääntyä päälaelleen. Ennen(vanhaan..) kun katsottiin samaa taivasta, itse näin vaan taivaalla olevat pilvet, ja mies puolestaan näki pilvien välissä olevan taivaan, mutta nykyään se tuppaa olemaan toisinpäin. Tässä on parin viime vuoden ajan joutunut elämään sen verran raskaiden asioiden parissa, että sitä ihan tietoisesti keskittyy löytämään ne hyvät puolet kaikesta. Mutta silti musta tuntuu, että kyllä meissä kaikissa ainakin huonona päivänä asuu pieni pessimisti :).

  Nyt tarvii treenata mieltä ajattelemalla, että ihanaa, kun ulkona on kaatosade. Saa luonto sitä kaipaamaansa vettä... (vaikka itse pärjäisi ihan kivasti poudallakin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti muuttuvat ajatukset optimismista pessimismiin ja päinvastoinkin. Varmaan meissä kaikissa onkin molempia puolia. Ihana että pystyt kaikesta kokemastasi huolimatta, tai ehkä juuri siksi, löytämään asioista ne hyvät puolet.

   Poista
 2. Asioilla on puolensa ja puolensa ja katsojille eriväriset lasit. Hauska postaus! Ehkä kovasti suomalainen valitettavasti tuo pessimistipuoli.
  Iloa viikkoosi! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja olisikin tietysti hyvä jos pystyisimme hiukan helpommin vaihtamaan noiden lasien väriä.
   Oikein hienoa viikkoa Myrskyluodollekin!

   Poista
 3. Itse kyllä tykkäsin optimistisista kohdista. Oikeasti aivan blondina mietin noista pessimistin ajatuksista, että Ai, voiko noinki ajatella...onpas elämä synkkää....
  No vaikka olankin mieluumin optimisti, niin rehellisesti olen inhorealisti, mutta tahdon nähdä sen valoisamman puolen, koska omasta asenteesta on kaikki kiinni ;)
  Sateesta huolimatta ihanaa päivää, kuten Annukka jo sanoi, luonto tarvitsee vettä...eipähän tartte sitten itse kastella kukkasia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pystyn kyllä samaistumaan ihan jokaiseen noista ajatuksista, sekä optimistin että pessimistin ajatuksiin, en kai muuten niitä olisi osannut keksiäkään.
   Sadepäivät ovat välillä aika ihania!

   Poista
 4. HAuska postaus.:)
  Eipä tullut edes punkit mieleen tai ikkunoiden pesu.
  Ystäväni muutti uuteen/vanhaan kerrostalokotiin ja pyysi miestäni porailemaan muutamaa reikää sinään. Olohuoneen ikkunan edessä kasvaa suuri tammi ja kun ihastelin sitä ja mietin miten kaunis on syksyllä, mies alkoi selittämään, miten on kivaa, kun tammesta lähtee jotakin "nestettä" ja se sotkee ikkunan...on siinä pesemistä....sanoin hänelle, ettei tarvitse noin pessimisti olla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saarella asuessa tulee heti punkit mieleen kun näkee pitkää heinikkoa ja joskus tekee ihan pahaa kun näkee matkailijoiden istuvan hiukankin pidemmällä nurmikolla. Itse en täällä edes kävele lyhyeksi leikatulla nurmikolla paljain jaloin, niin ihanaa kuin se olisikin. Ajattele että ennen kuin muutimme Ahvenanmaalle en ollut koskaan edes nähnyt punkkia. Ymmärrän täysin miehen ajatuksenkulun. Täällä meillä on nuo lehmukset, jotka ovat aivan ihanan näköisiä, mutta tekevät puiston penkit niin tahmeiksi ettei niissä haluta istua, joten sekä hyvää että huonoa samassa asiassa, kuten tuossa mainitsemassasi puussakin joka ikkunan ulkopuolella kasvaa.

   Poista
 5. Olipas tässä mukavaa pohdintaa. Mukavan pohdinnan ohella ihania kuvia. Niin kaunis on tuo omenapuu. Mukavaa viikon jatkoa sinulle - joko pessimistisissä tai optimistisissä tunnelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Ajatukseni vaihtelevat molempien ajatusmallien välillä.
   Mukavaa tiistaita sinullekin!

   Poista
 6. No nyt en voinut muuta kuin nauraa. Oikea illanpiristys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun saa ihmisen nauramaan ja tulemaan hyvälle tuulelle :)

   Poista
 7. Hehee, olipa hauska ja ajatuksia herättävä postaus!
  Pakko myöntää että tuota ensimmäistä kuvaa katsoessa ajattelin heti, että pitäisi kyllä olla terassi tms. tuolin alla, koska tuonne punkkiviidakkoon en uskaltaisi jalkojani laskea =D Väitän että tässäkään kohtaa en kuitenkaan ole pessimisti, vaan ehkäpä enemmänkin inhorealisti. Kuvana kaunis ja tunnelmallinen, mutta käytännössä ei vaan toimi. Ei ainakaan tällaiselle punkki- ja ötökkäkammoiselle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku. Sinäkin saaristossa paljon liikkuvana ymmärrät varmaan ajatukseni punkeista ja niiden olemassaolosta. Enpä tiedä istuuko joku joskus tuolla tuolilla, vai onko se laitettu sinne ihan vaan tunnelman luojaksi.

   Poista
 8. Hieno postaus! Opettavainenkin. Saako ideaasi joskus lainata? Joskus niin haluaisi ravistella ihmisiä näkemään tuon eron suhtautumisessa asioihin. Ravistelen myös itseäni. Olen nimittäin sitä mieltä, että asioilla, negatiivisillakin on puolensa. Mieheni sanoin: "Jos ei aamulla herätessä johonkin koske sitä luule olevansa kuollut." Näin pitäisi mieli osata kääntää. Kiitos Kristiina mukavasta tiistain aamunavauksesta. Varpu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäsit. Tottakai idean saa lainata, olisikin kiva nähdä millaisia vastakkainasetteluja sinä keksit.
   Jään odottamaan sinun postaustasi vastaavasta asiasta!

   Poista
 9. Hih... ihana postaus! Tänä aamuna facessa ensimmäisenä pisti silmään puolitutun päivitys: "Masentunut... mulla lomapäivä ja tietysti ulkona sataa" - Itse ajattelin puoliääneen: "HEI, sulla on LOMAPÄIVÄ... nauti siitä" :D

  Kyllä kait sitä vähän kumpaankin suuntaan kallistuu vuorollaan, mutta elämän "kolhut" ovat opettaneet nauttimaan arjen pienistä iloista - mutta osaan kyllä olla toisinaan myös pessimisti :)

  Oikein ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru. Ehkä sitä kuitenkin odottaa että kun itsellä on se kauan kaivattu loma, niin silloin säänkin pitäisi aina olla se "oikea", millainen se sitten itse kullekin on. Tavallisista arjen iloista sitä nauttiikin kaikkein eniten.
   Hienoa päivää sinullekin!

   Poista
 10. Ihana postaus, siis aivan mielettöän ihana. Minä kuulun ehdottomasti tuohon optimisti kastiin :)) On vaan ihana nähdä aurinko, vaikka sieltä pilvienkin takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maiju. Olispa kiva itsekin kuulua optimisteihin, mutta kun se pessimistipirulainen aina yrittää saada ääntään kuuluville :)

   Poista
 11. Haha - nuo pessimistin mietelauseet oli kyllä parhaita. Kyllä maailman voi nähä mustavalkoisesti jos haluaa, mutta mielummin käytän värejä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikestahan on mahdollista löytää jotain negatiivista ja ehkä myös positiivista.

   Poista