perjantai 10. marraskuuta 2017

UUDEN OPETTELUA JA PIENI PALA KOTIA

Olen viime päivinä tuskaillut kuvankäsittelyohjelmien kanssa. Nyt on koneeseeni asennettu Photoscape ja yritän sen käyttöä harjoitella. Ihan tyytyväinen en kuvien laatuun vielä ole, mutta toivon että kunhan tulen tutuksi tuon ohjelman kanssa, niin kuvien laatukin paranee. Kiitos teille jotka edellisissä postauksissa annoitte neuvoja!
Tässä kuvasin kotimme sohvanurkkausta. Valotuksen ja värit sain aika hyviksi, eli sellaisiksi kuin ne luonnossa ovat, mutta kumman vinossa kaikki tuntuu olevan.

Ja joku ihmeen perspektiivi tuntuu kuvassa muuttavan esineiden kokoja. Tuo hylly näyttää ihan minimalistisen pieneltä, vaikka suhteessa sohvaan on huomattavasti paljon isompi.

Varmaan on niin, että alkuperäinen kuva on niin köpelösti otettu, ettei sitä paraskaan kuvankäsittelyohjelma pysty hyväksi tekemään.

Sohvamme muuten on ihan ihka uusi ja juuri tähän nurkkaan mitoitettu. Onneksi nykyään on mahdollista koota ihan oman kodin mittoihin sopiva sohvakokonaisuus. Senttiäkään leveämpi ei olisi sopinut tuohon. Kuvan ulkopuolelle jää divaani-osa, jossa J voi köllötellä. Minä olen puolestani ominut itselleni ikkunanpuoleisen pään ja jalat nostan rahille joka kuvan etualalla häämöttää. (Tuo rahi puolestaan näyttää ihan valtavan suurelta kuvassa)

 Eteiseen, kahden oven väliseen seinänpätkään jäi juuri sopivan kokoinen tila Ikean kenkäkaapille ja pienelle asetelmalle.

Toinen samanlainen kenkäkaappi kiinnitettiin tuulikaapin seinään. Nämä ovat kyllä käteviä kaappeja/laatikostoja. Kenkiä mahtuu aika monta paria ja vievät kuitenkin vain pienen tilan. Uskoisin että näille voisi olla muutakin käyttöä, vaikkapa kirjoituspöydän laatikoston korvikkeena, tai eteisessä myssyjen, hansikkaiden ym. säilytyspaikkana. 

Tämän kuvan onnistuin saamaan aika lähelle sitä miltä se luonnollisestikin näyttää.
Opettelu jatkuu ja jatkossa toivottavasti voin näyttää teille entistä parempia kuvia.


OIKEIN IHANAA ISÄNPÄIVÄ-VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

 

10 kommenttia:

 1. Kiitos samoin Sinulle oikein ihanaa isänpäiväviikonloppua kaikille :) RONJA

  VastaaPoista
 2. Kaunis koti ja valokuvauksen tuskan ymmärrän erittäin hyvin. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kaunista ja harmonista <3
  Hei minulla on aina kaikki kuvat vinossa ja joudun ne oikaisemaan...ja syy on ihan vain se, että pidänkameraa votenkin huomaamattani vinossa :)
  Mukava viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. En huomaa useinkaan kuvatessa katsoa sitä että kuva on suorassa vaan kiinnitän huomioni kaikkeen muuhun. Kuvia joutuu sitten suoristelemaan jälkeenpäin.

   Poista
 4. Tuttua. Minä otan kuvat nykyään kännykällä ja käsittelen iPadillä. Hmm. Voisi olla parempiakin, tottahan toki. Sinun kuvasi kyllä näyttävät oikein hyviltä.

  Sohvahan on ihan unelma! On kyllä upeaa, kun saa nykyään kaikenlaista mittojen mukaan eikä tarvitse maksaa itseänsä ihan kipeäksi.

  Mukavaa viikonloppua Kristiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monimutkaista on tuo kuvien siirtely ja käsittely.
   Sohvaa tosiaan sai ostaa monella eri kokoonpanolla ja näin pystyi suunnittelemaan omaan kotiin sopivan. Kyseessä ei tosiaankaan ole mikään kallis designsohva, vaan ihan tavalliseen huusholliin sopiva edullinen huonekalu.

   Poista
 5. Hienoja kuvia :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista