torstai 9. marraskuuta 2017

MITEN SAAN PHOTOSCAPEN LADATTUA KONEELLENI?Eilen sytytettiin tuli takkaan ensimmäistä kertaa. Puut oli noudettu mökiltä, jossa niitä piisaa ja vielä olisi kaadettavia puita vaikka kuinka paljon.


Hyvin paloivat puut. Paljoa ei arvattu polttaa kerralla ettei tule liian lämmin sisällä.

Tunnelman luojanahan tuo meillä tulee olemaan, ei niinkään lämmön lähteenä.

Meillä oli yhdessä aikaisemmassakin kodissa takka ja siellä sitä käytettiin enemmän lämmitykseen kun oli sähkölämmitys jonka käyttöä haluttiin vähentää.

Tässä uudessa kodissa meillä on lattialämmitys ja se onkin mukava. Ei pattereita ja lattiat tuntuvat aina lämpimiltä. 


Tänään kävin ottamassa elämäni ensimmäisen kerran influenssarokotuksen. Saa nähdä minkälaisia seurauksia sen ottamisesta on. Tuleeko tauti vai ei ja jos tulee tuleeko pahana vai lievänä.

Olen yrittänyt ladata Photoscapen, mutta huonolla tuloksella. Ensimmäinen sivu on kyllä suomeksi, mutta sitten kun klikkaan "lataa" niin seuraavat kohdat ovatkin englanniksi ja sivulle tulee monta "download"-kohtaa ja kaikenlaisia mainoksia, joten en tiedä mitä klikata. Tai sitten tulee teksti että "sivu ei ole luotettava". Ota noista sitten selvää.

Voisipa vielä käyttää Picasaa, se oli helppo ja hyvä!


Voisiko joku ystävällinen kertoa yksinkertaisin ohjein miten minun pitää toimia että saan tuon ladatuksi.
Itse kuvankäsittelyohjelmasta minulla sitten onkin selkeät ohjeet miten kuvia muokataan, mutta tuo lataaminen tuottaa vaikeuksia!


IHANAA PÄIVÄNJATKOA KAIKILLE!

9 kommenttia:

 1. https://photoscape.fi.softonic.com/
  Eikö tosta sivun yläreunasta (vihreä lataa) onnistu? Mulla on ollut tälläkin koneella kyseinen ohjelma pitkään, joten en muista miten eteni. Mutta helposti se mun mielestä onnistui...

  Toivottavasti joku osaa neuvoa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun siinä on niin miljoona "lataa", tai "download" tai......

   Poista
 2. Mä olen ihan "tumpelo" näitten ohjelmien kanssa... nyt tuli mieleen, että joskus löysin picasa3:sen ja latasin sen myös koneelle ja joskus olen käyttänytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin. Muistaakseni mullakin on tuo Picasa 3, mutta nyt sinne ei enää saa kuvia. Törmäsin myös äsken picasaan kun yritin ladata tuota Photoscapea, mutta siellä sanottiin ettei picasan versiota enää voi ladata.

   Poista
  2. Hetki sitten latasin Picasa 3:een yhden kuvan, kun pitkästä aikaa sen muistin - ja onnistuin siinä :)

   No onneksi sait Tarulta nyt paremman varmistuksen Photoscapeen!

   Poista
 3. Mulla ei ole Phoscapea, kun käytän Macin omia ohjelmia, mutta koska oon niin semi-nörtti, niin kävin vilkaisemassa tuota Photoscapen sivua ;D Siinä lataus-välilehdellä on tosiaan pari vaihtoehtoa, mistä lähteestä ohjelman voi ladata. Free Download from download.cnet.com vihreä nakkula, ja Free Download from softonic.com sini-vihreä nappi. Molemmat tiedostot on saman kokoisia, joten lataa vain kummasta vaan. Ja siitä vaan sitten eteenpäin :)

  p.s. Kauniit ja tunnelmalliset tulet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs minua taitavampi tietokoneen käyttäjä latasi ohjelman minulle, joten nyt vain opettelemaan.

   Poista
 4. Minäkin latasin aikoinaan tuolta https://photoscape.fi.softonic.com/, menet eteenpäin hyväksyen aina vihreästä napista.

  PhotoScape on paljon monipuolisempi kuin picasa. Sillä pystyy esim muuttamaan kuvakoon. Tallennan aina 800 pikseliä leveäksi ja valitsen bloggerissa "alkuperäinen koko". Kuvat kannattaa myös terävöittää 1-2 astetta, nettiin ladatessa ne ainaa "pehmenevät" vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten jo Tarulle vastasin niin nyt on tuo ohjelma ladattu koneelleni. Huomasin muuten että tutulta tuo näyttää ja olen sitä joskus vuosia sitten kokeillutkin, mutta palasin vanhaan tuttuun Picasaan takaisin silloin kun se tuntui kätevämmältä. Kiva kun kirjoitit tuosta kuvan koosta. Itselleni ei moinen olisi tullut edes mieleen. Tätä se on kun kaiken tietokoneeseen liittyvän joutuu kantapään kautta opettelemaan!

   Poista