torstai 13. marraskuuta 2014

SÄNGYN UUSI ELÄMÄ


Nyt meillä nukutaan lattialla. Onneksi on kyseessä vain väliaikainen ratkaisu.  Vaikka kyllähän lattiallakin ihan hyvin nukkuu kun alla on kuitenkin hyvät, tutut patjat.
Sänkymme on varmaan kolmisenkymmentä vuotta vanha ja vanhemmiltani peritty. Ensin se oli meillä mökkisänkynämme, mutta kun mökille saatiin uusi sänky, niin tuotiin tämä kotiin. Olen sitä jo useamman vuoden katsellut sillä silmällä, että pitäiskö hankkia uusi, mutta aina se on saanut kuitenkin jäädä paikoilleen. Ei siinä mitään vikaa periaatteessa ole, mutta vähän tylsältähän se näyttää.

Nyt se käy läpi uudistusta maalauksen muodossa. Huomenna maali on kuivunut ja pinta tasaisen värinen ja saadaan laittaa sänkyvaatteet paikoilleen.
Tämä yö vietetään vielä "leiriolosuhteissa".

Nykyään olen ruvennut nauttimaan siitä että vanhoista ja kuluneista huonekaluista ja muistakin esineistä saa pienellä kunnostuksella taas mieleisiä ja pystyy pidentämään niiden käyttöikää, eikä aina tarvitse hankkia uusia. Näin saa tämäkin perintökalu muutaman vuoden lisäaikaa.

Ette varmaankaan arvaa mikä sängyn väriksi tuli, jos olette viimeaikaisia tuunauksiamme  täällä blogissa katselleet :)


11 kommenttia:

 1. Maalilla tuosta tuleekin kuin uusi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti isäntä saa maalipinnan tasaiseksi ja että väri miellyttää.

   Poista
 2. Muutos on varmasti iso, juuri niin pienellä fiksauksella saa ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutos on ihan varmaan iso, kun väri muuttuu täysin.

   Poista
 3. Mielenkiinnolla odotellaan lopputulosta. Ihan totta, loppujen lopuksi pienellä vaivalla ja rahalla saa uutta tunnelmaa ja piristystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta nähdään lopputulos. Rahaa ei mennyt paljoakaan, sillä vaikka huonekalu on iso kooltaan, niin maalattavaa pintaa on loppujen lopuksi vähän.

   Poista
 4. Ihana, että jaksat uudistaa pohjimmiltaan terveitä huonekaluja. Ihanan ekologista :-) Ja uniikkia!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt menee kunnia isännälle joka maalasi sängyn, mutta minä olin alkuunpanijana, kuten useimmiten näissä sisustukseen liittyvissä jutuissa. Uniikkia varmaan, sillä tuskin monellakaan on tuollaista sänkyä enää, tai en tiedä.

   Poista
 5. Hienoa, kun nykyään kunnostetaan vanhaa... ei uusi ole aina se parempi tai kauniimpi vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat ovat usein parempaa materiaalia ja kestävämpiä, joten niitä voi kunnostaakin. Sanoo yksi jolla puolet kodin kalusteista on ruotsalaisesta suurketjusta! :)

   Poista
 6. Kurkkaan ensin tämän ennen-postauksen. Vanhoja, kestäviä, hyväkuntoisia huonekaluja on mielekästä tuunata. Niistä saa useasti uudenveroiset. Ja nyt nyt-postausta katsomaan.

  VastaaPoista