tiistai 21. lokakuuta 2014

PARVEKE SAI SYYSASUN JA ARVONTA

Tylsä parvekkeemme on taas ihan pikkuisen viihtyisämpi. Meillä on tyypillinen 60-luvun lopulla rakennetun talon parveke, eli ei lasitettu, pieni ja melko ankeakin. Onneksi sentään sisään vedetty, joten sivuseinät on kummallakin puolella. Lisäksi parvekkeelle on käynti makuuhuoneesta, mikä mielestäni ei ole aivan onnistunein ratkaisu. Haluaisin että parvekkeelle astuttaisiin olohuoneesta, niin että kun illalla istuskelee vaikka TV:tä katsomassa, niin samalla voisi nähdä parvekkeen kukat tai talvella lyhdyt ym. Nyt kun se on makuuhuoneen puolella tulee sinne harvemmin katseltua.
Se hyvä puoli tässä on, että jos parvekkeemme olisi olohuoneen puolella, niin silloin se olisi kadun puolella. Nyt sen sijaan se on hiljaisella pihan puolella.

Emme istuskele koskaan parvekkeellamme, koska heti kun sää on sen verran lämmin, että ulkona haluaa kahvitella tai muuten istua, muutamme mökille, joten mitään kalusteita emme sen kummemmin ole parvekkeellemme hankkineetkaan. Pieni pöytä siellä on, johon voi laittaa kukkapurkin tai laskea kahvikupin, jos joskus sattuisi kahvia siellä juomaan. Silloin istuimiksi kelpaavat makuuhuoneemme verhon takana piilossa olevat, taitoksissa oleva klaffituolit, jotka ovat mukavat lyhytaikaiseen istuskeluun ja kun niitä ei tarvita, niin ne saa pieneen tilaan pois näkyvistä.

Kesäkukkasten laitosta parvekkeellemme olen jo parina kesänä luopunut, kun emme niitä kuitenkaan ole täällä katselemassa, mutta syksyllä kun taas ollaan kotona on mukava somistaa parveketta pikkuisen.
Mökiltä taitoin männynoksia kukkalaatikkoon ja pihlajassa oli vielä sopivasti marjoja jäljellä, vaikka lehdet jo olivatkin pudonneet ja poiminkin niitä muutaman tertun männynoksia somistamaan.

Kukkakaupasta ostin valkoisen callunan ja mökiltä toin kukkalaatikossa koko kesän kasvaneet muratit ja istutin ne callunan ympärille. Saa nähdä talvehtivatko ne täällä.
Monta vuotta vanha risukranssi pysyy vielä koossa, joten se saa myös olla osana parvekkeen talvikoristelua. Lisäksi parvekkeellamme on vielä yksi lyhty, jossa  harva se ilta poltetaan kynttilöitä. Marras-joulukuun vaihteessa tulevat lisäksi valoköynnökset parvekkeen kaiteeseen. Vuosi vuodelta tahtoo vaan niiden laittaminen tulla aikaisemmaksi, vaikka en oikein periaatteessa siitä tykkääkään, että kaikki ilo joulusta otetaan jo etukäteen. Mutta eikös niitä nykyisin kutsutakin jollain muulla nimellä kuin jouluvalot? Ja onhan se ihanaa kun pimeyden keskelle tulee pieniä valoja, täällä kun ei tuota luntakaan ihan takuuvarmasti joka talvi tule.


Lopuksi haluan toivottaa uudet lukijat tervetulleiksi ja niitä jotka eivät vielä ole osallistuneet blogini arvontaan muistutan siitä että vielä on muutama päivä aikaa osallistua. Arvontaan pääsee TÄSTÄ (klick).

VOIKAA HYVIN!

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Kovasti sitä tulee jo kynttilöitä polteltua - niin sisällä kuin terassilla. Jouluvaloja en ole vielä edes ajatellut - kuulun siihen ryhmään, joka ei kertakaikkiaan voi vielä vastaanottaa koko touhua - vasta joulukuun alussa alan fiilistelemään - tosin se tämä pimeä ja lumeton aika on aika oiva-aika valostella :) Kukin tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilöitä ja tuikkuja tääläkn poltellaan joka ilta. Ne ovat niin ihania tunnelman luojia.

   Poista
 2. Kukilla ja kynttilöillä saa paljon aikaan. Heti on syksyistä tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Yksikin kynttilä riittää luomaan tunnelman.

   Poista
 3. Ihanan tunnelman olet luonut parvekkeellenne! Meillä on ihan sama juttu kun teillä.
  Koska asumme miltei koko kesän möksällä niin kodin terasseja ei paljon kannata
  tuunata, kukkien istuttamisesta puhumattakaan. Nyt vasta talven tullen olen somistanut
  terdemme, tunnelmaa tuovat lyhdyt ja vanhan ajan vesikelkka sekä puusukset. Odotas
  niin näet seuraavassa postauksessa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Kävin jo katsomassa postauksesi ja täytyy sanoa, että aivan ihanalta terassillanne näyttää. Kuin sadusta!

   Poista
 4. Kauniita kuvia ja ihanaa tunnelmaa parvekkeella!
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne, samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa!

   Poista