lauantai 7. heinäkuuta 2018

OLETKO TYYTYVÄINEN PASSIKUVAASI?Nykyisin kun passin saa vain viideksi vuodeksi, tuntuu että jatkuvasti saa olla uutta hankkimassa. Passikuvan ottaminen on aina yhtä piinaava kokemus ja kun tuloksena on joka kerta kuva johon ei parhaalla tahdollakaan voi olla tyytyväinen, niin valokuvaamoon asteleminen ei ole kovin mieluisaa.

Olethan kuullut vitsejä siitä että jos muistutat passikuvaasi, niin olisi vähintäänkin oltava huolissaan.

Joka kerta kun passiaan joutuu näyttämään, niin odottaa virkailijan vähintään purskahtavan nauruun, jos ei sitten itkuun.

Onneksi meillä päin sentään saa pitää silmälasit päässä kuvaa otettaessa.Muualla asuva ystäväni nimittäin joutuu kuvattaessa riisumaan lasit nenältään  ja silloinhan ei silmälasien käyttäjä näytä ollenkaan itseltään.

Mutta ihmetykseni oli suuri tällä kertaa kun passikuva oli otettu. Kuva taisi olla paras kuva mitä minusta koskaan on otettu!

  Saattaa kuulostaa omahyväiseltä, mutta tähän passikuvaan olen kerrassaan tyytyväinen. En tiedä onko kuvaaja retusoinut kuvaa, vai mitä taikoja hän on tehnyt kun on saanut tuollaisen kuvan aikaan.
 
Ehkä osatekijänä oli se, että tykkäsin heti kuvaushetken rennosta meiningistä. Ensin otettiin muutama vakavampi kuva ja sitten kuvaaja sanoi että   saa vaikka hiukan hymyillä. Mitä! Eikö passikuvassa tarvitsekaan näyttää haudanvakavalta?

Kaikki muukin passin hankinnassa sujui jouheasti. Täällä ei tarvitse tilata mitään aikoja poliisilaitokselta, vaan marssin vaan sisälle kuvien kanssa, otettiin sormenjäljet ja kahdeksan päivän päästä tuli puhelimeen viesti että passi on noudettavissa. Joutuisaa ja helppoa!

Nyt kelpaa odotella elokuista matkaa kun passiasia on kunnossa.MUKAVAA PÄIVÄÄ!


26 kommenttia:

 1. No etpä turhaan kehu, kuva on oikein onnistunut. Ja tosiaan, saako passikuvassa hymyillä. Minä sanon aina, että näytän passikuvassa ihan roistolta. En kyllä tiedä, miltä roistot näyttävät, mutta se nyt tulee kuvastani mieleen 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä välttelen kuvattavana olemista kun en osaa olla luontevasti kameran edessä. Tämä oli iloinen yllätys.

   Poista
 2. Todella hyvä passikuva! Minulle viimeksi sanottiin, että ei saa hymyillä ja rillit pois. Ja passikuva on todella huono! Roistolta näytän. Minulta vain puuttuu se numerosarja. Taidan tulla Maarianhaminaan passikuvalle seuraavaksi.
  Mukavaa viikonloppua, Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa että jollain paikkakunnalla saa pitää laseja ja toisella ei. Aiemmin ovat minunkin passikuvani näyttäneet kaikkea muuta kuin minulta. Tervetuloa tänne kuvattavaksi :)

   Poista
 3. No, samaa piti minunkin sanoa, että olen tyytyväinen passikuvaani. Ensimmäisen kerran ikinä. Tuleekohan sitä vanhemmiten armollisemmaksi omalle kuvalleenkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin kuulee ihmisten olevan tyytyväisiä passikuviinsa. Ensimmäinen kerta oli minullekin.

   Poista
 4. Todellakin hyvä kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan onnistunut kun huomioi kuvattavan.

   Poista
 5. Hyvä kuva.
  Täällä ruotsissa on nyt kauheat jonotukset passin hankinnassa. Täytyy tilata aika ja kestää tosi kauan ennen kuin saa. Passikuvat otetaan poliisilaitoksella, ei missään muualla vaan siinä kun haetaan niin ottavat kuvan. On mennyt tosi tarkaksi.
  Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut vastaavanlaisesta ajan tilauksesta manner-Suomessa

   Sinulle myös hyvää viikonloppua.

   Poista
 6. Erinomainen kuva! Mutta varmaan muistuttaa malliaan :)

  Mun paras kuva oli mun edellisessä ajokortissa. Juuri kävin kortin uusimassa ja uudessa kuvassa olen kuin peura ajovaloissa. Hui. Se edellinen vaan oli niin hyvä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peura ajovaloissa!! Jopa keksit hyvän vertauksen :) Harmi ettet voinut pitää aikaisempaa ajokorttia.

   Poista
 7. Mielestäni tosi hyvä kuva ja ihanaa, kun siinä on tuollainen vieno hymy. Oma on oikeasti, kuin vankikarkurilla!

  Ihanaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi kokemus olikin se että sai hymyillä hiukan niin ei tullut niin tuima ja tärkeän näköinen ilme.
   Sinulle myös hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. Hirmu hyvä kuva tulikin. Ja hyvä kuulla, että nykyään saa passikuvassa jo hymyilläkin, koska mullakin on uuden passin hankinta just nyt ajankohtainen. Aiemmissa olenkin muistuttanut lähinnä jotain taparikollista :D. Eikä yhtään parempi ole ikivanha ajokorttikuva. Nuorempi poika kysyi sen nähdessään joskus kauan, kauan sitten, että "miksi näytät noin hermostuneelta?" :D. Eipä sitä paljon muulta voi kuvaustilanteessa näyttää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuntuu olevan paljon rikollisia! Kuvaus jännittää kyllä aina, mutta tällä kertaa kuvaaja onnistui tekemään tilanteen rennoksi.

   Poista
 9. Tosi hyvä kuva sinusta!! Mulla on passissa ihan kamala kuva...oikein laittauduin kuvaan ja huh mikä tulos! Mukavaa viikkoa☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina. Sinusta on aina blogissa hyviä kuvia. Ehkä tuo passikuvan ottotilanne on niin hermostuttava ja jäykkä ettei kuvista aina tule luontevia.

   Poista
 10. Mahtava passikuva!

  Olen kerran ottanut työkaverista passikuvan, jotta hän sai itseään tyydyttävän otoksen kuvaan :-) Hieno kokemus sekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan onkin helpompi olla jonkun tutun kuvattavana ja silloin tietysti kuvakin onnistuu.

   Poista
 11. Kerrassaan onnistunut kuva👍🏻! Me oltiin edellispäivänä myös passeja hankkimassa. Päätettiin tehdä ensi viikolla ex tempore reissu Tallinnaan ja molempien muksujen passit olivat menneet vanhaksi. Ei auttanut muu kuin hankkia express-passit, jotka odottavat meitä Helsingin satamassa. Hieman hinta kirpasi, mutta onneksi passit ovat voimassa seuraavat viisi vuotta.
  Heleitä heinäkuun päiviä☀️!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija. Onneksi huomasitte hiukan ennen matkaa että passit pitää uusia. Oikein antoisaa Tallinnan-matkaa teille!

   Poista
 12. Upea kuva! Ihanaa kun saa hymyillä kuvassa:) Passikuvassa harvoin tosiaan onnistuu, mutta tuo sinun kuvasi on todella onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanne. Näyttää paremmalta kun ei tarvitse ihan haudanvakavana olla.

   Poista
 13. Mahtava passikuva!
  Uusimme juuri passimme ja niin oli edessä taas se kuvaus. Yritin kovin laittautua huulikiiltoja myöten, mutta ei tuota nyt kehumaan pääse, jollei ihan pahimmastakaan päästä sentään ole. Harjoittelin jopa peilin edessä ilmettä 😆Meillä ei kyllä saa hymyillä ja lasit on otettava pois. Otsahiusten kanssakin oli tarkkaa, ettei vain ole yhtään hiusta silmän ei edes kulmakarvojen päällä. No ainakaan ei luulisi kuvasta olevan kiinni maahanpääsy. Tyäkaveri sai henkilökorttiinsa sellaisen kuvan, että meni teettämään uuden. Ja totta totisesti kuvasta ei melkein tunnustanut häntä. Aika kummallista, että kuvien ottamissäännöissä voi olla noin isoja eroja eri puolilla maata.
  Passin uusiminen sinäänsä kävi näppärästi. Kuvaaja lähetti kuvat suoraan poliisille ja muutamien päivien päästä passit oli haettavissa R-kioskilta.
  Oikein ihania heinäkuisia päiviä Sinulle 🐚🐞🦋🌻T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä tajua miten niin erilaiset säännöt voi olla eri paikkakunnilla. Toivottavasti pääsemme näillä hymyilevillä passeillamme elokuussa matkustamaan :)

   Poista