lauantai 19. toukokuuta 2018

MIKÄ PIENEHKÖ PUU SOPISI RIVITALOKODIN SISÄÄNKÄYNNIN YHTEYTEEN?Meillä oli vielä maalaamatta viljelylaatikkoja ympäröivä aita. Se pystytettiin viime vuonna ja nyt oli aika maalata se. 

Aitaus on kasvihuoneen yhteydessä niinkuin pergolakin, ja maalasimme sen samalla mustalla värillä kuin pergolan.Koska aitauksessa on käytetty kanaverkkoa, niin tolppien maalaamiseksi piti irrottaa verkko yläosastaan. Se kävi kuitenkin helposti ja maalaamisen jälkeen niittasin verkon takaisin paikoilleen. Nyt ovat aitaus ja pergolan yhtenäiset väritykseltään.
Musta väri on tällä hetkellä aikalailla keltaisen värin peitossa. Koivu nimittäin kukkii ja siitepölyä saa pyyhkiä tai huuhdella pinnoilta useamman kerran päivässä. Näitä koivuista pudonneita norkkoja meillä on joka paikka täynnä. Ja kun koivu lopettaa kukintansa on vuorossa mänty. Terassin katon reunaan on mustarastas tehnyt pesänsä ja terassin kattoa ei voida vielä pestä kun ei haluta häiritä linnun pesimäpuuhia. Hämähäkin seittejäkin pitäisi päästä harjaamaan pois.

Emme tiedä kuinka monta poikasta pesässä on. Kuvassa näkyy ainakin yksi joka nokka pystyssä odottaa ruokaa.
Käväisimme kaupungissa aamupäivällä ja ihailimme kirsikkapuiden kukintaa.

Kävelykadulla kukkivat magnoliat, mutta en huomannut ottaa niistä kuvia, harmi.Miten kaunista nyt onkaan!

Kävimme myös taimimyymälöissä katselemassa tarjontaa ja kaikenlaista kaunista näkyikin jo olevan myynnissä. Meillä on hakusessa jokin pienehkö puu "kaupunkikodin" pihaan. Sisäänkäynnin yhteyteen olisi kiva saada yksi puu, tai vaikka kaksi ja  käytävän reunaan matalampaa kasvustoa. Noihin matalampiin meillä onkin jo valinta melkein tehtynä, mutta puu on vielä mietinnässä. Tarkoituksenamme on istuttaa se/ne joko alkusyksystä tai sitten ensi keväänä.

Onko sinulla ehdotuksia sopivasta pikkupuusta? Paikka on aamupäivällä aurinkoinen, iltapäivästä alkaen varjoinen.


MUKAVAA VIIKONLOPUN VIETTOA KAIKILLE!  

14 kommenttia:

 1. Meillä on mökillä mustarastas tehnyt pesän katoksen alle ja ihan ulkohuussin oven viereen (rottinki hyllykköön). Sopu on onneksi säilynyt, vaikka pari kertaa on pitänyt huussia käyttää :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä noi linnut tekevät pesiään hankaliin paikkoihin. Teidän varmaan pitää laittaa jonkinlainen riuku jos lintu liikaa häiriintyy huussikäynneistänne :)

   Poista
 2. Heleätä Helluntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sylvi! Tuo helluntai tahtoo nykyään mennä melkeinpä huomaamatta, kun on vaan yksipäiväinen. Ennen se oli kaksi päivää ja melkeinpä juhannukseen verrattava juhlapäivä.

   Poista
 3. Ihanaa, että teillä on mustarastaan pesä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva seurata koska poikaset hypähtävät alas pesästä. Ja miten monta niitä mahtaa olla. Pesä on ainakin kovin pienen näköinen, joten jos niitä on useita, niin ahdasta tulee olemaan.

   Poista
 4. Siitepölyä on taas, joka puolella runsaasti. Ulkokalusteita saa koko ajan pyyhkiä.
  Ostin tuonne meidän pieneen pihaan, sellaisen runkosyreenin...se on yksi vaihtoehto..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitepölyä kyllä riittää. Olen nyt ottanut tavaksi suihkuttaa vedellä pinnat joka päivä.
   Noita runkosyreenejä katselimme itsekin eilen. Ihan varteenotettava vaihtoehto.

   Poista
 5. Meilläkin on musta muuttunut kellertäväksi :/
  Rastas teki muutama vuosi sitten persän kaasupullon päälle ja joku minitirpa taas kynttiläkippoon terassille ;) Kumpaakaan ei häädetty vaan elimme sovussa sotkuista huolimatta <3
  Ihanalta näyttää ergolanne ja tuo kasvimaa puhumattakaan kauniista kaupungista <3

  Aurinkoista alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä taitavat kaikki värit muuttua keltaisiksi :)
   Meillä oli aikaisemmin jokakesäinen harmi kun pääskynen teki pesän terassin kattorake teisiin. Olisi muuten ollut kiva juttu, mutta se sotku minkä linnut saivat aikaan ei ollut miellyttävää. Mieheni teki muutoksen joka estää pesän rakentamisen tuohon paikkaan.
   Oikein ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 6. Meillä on kodin etupihalla melko pienessä tilassa riippahernepensas. Tykkään sen muodosta eikä vie paljoa tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset "roikkuvat" puut näyttävät kyllä kivoilta kun toivottavat tulijan tervetulleeksi taloon. Laitan ehdotuksesi muistilistalleni kun ensi keväänä valitsemme sopivaa puuta. Kiitos vinkistä!

   Poista
 7. Meillä ei lintu ole tehnyt pesää, mutta ampiaiset pörräävät siihen malliin, että etsiskelevät suojaisaa paikkaa pesälle. Ei kiva ollenkaan. Ihanan kesäistä on siellä teilläkin. Ja nuo kirsikkapuut ovat kyllä kerrassaan hurmaavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ampiaiset ovat kyllä paljon pahempi riesa kuin linnut. Toivottavasti eivät tee pesää ihan lähelle teidän olinpaikkojanne.
   Tänä keväänä olen oikeastaan ensimmäisen kerran ihastunut kirsikkapuihin täysillä.

   Poista