tiistai 15. toukokuuta 2018

IHANAA MÖKKIELÄMÄÄVähitellen alkaa kukkapenkki täyttyä vihreästä. Ruohosipuli on ehtinyt kaikkein pisimmälle kasvussa.

Jännityksellä odotan ilmestyykö mullan alta unikon taimia. Viime vuonnahan kylvin unikon ja pioniunikon siemeniä maahan ja ne kukkivatkin oikein hyvin. Niiden pitäisi  olla itsekylväytyviä, joten odotan kukintaa tänäkin vuonna. Otin viime syksynä talteen muutamia siemenkotia  ja kylvin myös niistä siemenet  kukkapenkkiin. Saa nähdä mitä tulee.

Viljelylaatikoihin olen kylvänyt hernettä, tilliä ja kukan siemeniä. Salaatit ovat vielä kylvämättä. 

Kasvihuoneessa ei ole vielä mitään kasvamassa. Viime vuonna tähän aikaan oli jo vaikka mitä, mutta nyt on ollut niin paljon muuta touhua, että tomaatin-ja kurkuntaimet ovat vielä kaupassa.Tontin toisessa laidassa kukkii jo täysillä. Valkovuokot ovat kauneimmillaan. Luulin jo ettei tänä vuonna niiden kukintaa saadakaan ihailla, kun muutama päivä sitten ei vielä näkynyt mitään vihreää kuivien lehtien seassa, mutta pari hellepäivää sai ihmeitä aikaan.
Koivuissa on jo isot lehdet ja nurmikko on leikattu jo kaksi kertaa. Vuorenkilvet ovat kauniita juuri nyt, mutta kohta niiden kukinta alkaa olla ohi.

Onneksi koko ajan nousee maasta uutta kukkaa. Nyt eletään   vuoden kauneinta aikaa.

Uuden kodin terassista ei nyt ehditä ollenkaan nauttia, kun mieli tekee olla täällä mökillä koko ajan ja riittäähän täällä tekemistäkin.

Minulla oli kaksi orvokkiruukkua kotiterassilla, mutta kun pari kertaa kotona käydessämme löysin ne melkein kuihtuneina kuivuudesta, annoin periksi ja toin nekin tänne mökille.Lintujen laulusta saa nyt nauttia täysillä, kun säätkin ovat mitä parhaimmat. Mustarastas on tehnyt pesänsä  terassin ränniin. Vielä ei olla päästy tekemään jokakeväistä valokatteen pesua, kun pitää antaa linnun pesiä rauhassa.


OIKEIN IHANAA, KESÄISTÄ VIIKKOA SINULLE!

18 kommenttia:

 1. Nyt onkin hieno aika vuodesta. Kaikki alkaa vasta kasvamaan ja vihertämään, loppukesästä alkaa olemaan kuivuneen näköistä. Näillä ilmoilla mökillä on mahtavaa nauttia rauhasta!

  Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt on kaunista. Tämä hento vihreys on sitä kaikkein ihaninta.

   Poista
 2. Ai että tätä kevättä! On se vaan niin ihanaa 🌞Meillä mökillä kukkivat vasta sinivuokot viikko sitten eikä valkovuokoista näkynyt vielä mitään. Mutta niin ihanaa oli mökillä ja tietysti talviturkin heitto ja aamu-uinti. Voiko olla parempaa. Lintujen kevättouhujen seuraaminen on myös joka kevät kuin ihan jotain ennen kokematonta. Kivaa on olla mökillä, mutta kivaa on kotipihalla ja kotonakin. Vaikeaa, kun pitäisi olla molemmissa yhtä aikaa.
  Pitääpäs minunkin tarkkailla nouseeko maasta unikontaimia.
  Ihanaa toukokuuta Sinulle 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan olla etä ne valkovuokot sinnekin ilmestyvät ihan yhtäkkiä niin kuin tänne.
   Jännä tosiaan nähdä ilmestyykö unikkoja. Toivon niin, sillä ne olivat niin kauniita.

   Poista
 3. Meillä ei ole nurmikkoa vielä tarvinnut leikata, mutta eiköhän sekin tule eteen jo ihan lähipäivinä, kun on niin kovin kesäiset kelitkin :)
  Ukkosta ja sadetta lupaillaan loppuviikoksi tänne kaakonkulmalle mikä varmasti olisi hyväksi nyt kun kasvukausi on kiihkeimmillään.
  Ihanaa mökkielämää teille sinne saaristoon ja nautitaan nyt luonnon kauneudesta, linnuista ja lämmöstä ns. koko rahan edestä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadetta saisi kyllä tulla, muuten nurmikon vihreys on kohta mennyttä.
   Kyllä nautitaan ihanasta kevätsäästä!

   Poista
 4. Kesä on ihanassa vauhdissa juuri nyt :-)
  Nautitaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin että tässä kohtaa vuotta tuo vauhti hidastuisi että saataisiin nauttia siitä mahdollisimman kauan. Mutta ehkä tämän ajan viehätys juuri onkin siinä kun se kestää niin vähän aikaa.

   Poista
 5. Eikö eletäkin parasta aikaa vuodessa?! Meilläkin mustarastas pesii puukatoksessa, jota ei voi käyttää nyt ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin paras aika vuodesta! Meillä onneksi tuo linnunpesä ei haittaa terassin normaalia käyttöä, vaan ainoastaan tuota pesua on siirrettävä myöhäisempään.

   Poista
 6. Sama juttu täällä mökillä tekisi mieli olla ihan koko ajan kun on niin paljon tekemistä. Työt haittaavat harrastusta. :-) Tällä viikolla olen käynyt mökiltä käsin töissä, vaikka työmatkaa on tunti ja aikainen herätys. Kevät on nyt kukkeimmillaan ja puutarhuri kiireisimmillään. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siitä hyvä tilanne ettei töihin enää tarvitse mennä. Kävin itsekin mökiltä käsin töissä silloin kun työelämässä vielä olin. Sekin oli ihana kokemus kun aikaisin aamulla lähti mökiltä ajamaan kaupunkia kohti. Linnut lauloivat ja usein pysähdyin pellon reunaan kesäaamusta nauttimaan. Tuo kokemus on kyllä sen arvoista että kannattaa herätä aikaisemmin kuin kotoa lähtiessä!

   Poista
 7. Mulla ei kasva vielä mitään missään. Paitsi että viikko sitten ämpäriin istuttamistani perunoista oli kyllä jo tullut pienesti varsia näkyviin, mikä pisti hämmästyttämään. Mutta kai maar ne sitten tästä lämmöstä kasvaa ja kastellakin olen muistanut,joten toiveita olis, että tänä vuonna taas pottuja saadaan. Viime vuonna ei tullut kuin varsia.

  En yhtään ihmettele, että mökkielämä houkuttaa. Teillä on siellä niin viihtyisät oltavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat ehkä perunoita juhannukseksi. Kerran olen minäkin yrittänyt kasvattaa perunoita ämpärissä, mutta laihoin tuloksin.
   Nyt viihdytään mökillä, mutta ehkä jos ilmat kylmenee ja muuttuvat sateisiksi niin sitten taas koti kutsuu.

   Poista
 8. Mahtavaa kun luonto herää vehreyteen <3
  Ihania hetkiä toukokuun päiviin <3

  VastaaPoista
 9. Nyt säät hellii, nyt kelpaa, nautitaan. Ihanaa mökkielämää loppuviikolle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään viileni jo täällä. Lämpötila taisi ylimmillään olla 11 astetta, eilen melkein 30, joten aikamoinen lasku oli. Viikonlopuksi on luvattu taas lämpenevää.
   Oikein hienoa viikonloppua sinullekin Tiia!

   Poista