torstai 15. helmikuuta 2018

KYLLÄ NE TYTÖTKIN OSAAVATPojat ovat poikia!
Tuo vanha sanonta on varmaan kaikille tuttu.Tuon sanonnan paikkansapitävyys sai vahvistusta eräänä päivänä kun olin tavanomaisella kävelylenkilläni.

Kuljin koulun ohi ja muutamia koululaisia oli kotimatkalla. Kuten tavallista tuo matka tuntuu kestävän ikuisuuksia, kun niin paljon kaikenlaista mielenkiintoista kotimatkalla osuu kohdalle.Pari tyttöä näkyi edelläni kävelemässä ja he olivat uppoutuneet keskusteluun toistensa kanssa.
Arvelin heidän olevan ehkä eka- tai tokaluokkalaisia ja mietin mielessäni että kohta meidänkin lapsenlapsista se ekaluokkalainen tyttö kävelee kaverinsa kanssa jomman kumman kotiin koulun jälkeen.

Vähän matkaa kuljettuani huomasin että tien vierustan ojassa oli tavallista enemmän vettä joka iloisesti virtasi ja näytti hyvinkin kylmältä. 
 Hetken päästä silmiini osui näky joka sai minut palelemaan: poikajoukko oli kokoontunut ojan pientareelle ja yksi pojista oli vyötäisiään myöden veden peitossa, siinä kylmässä vedessä!

Hän oli tehnyt jonkinlaisen padon vartalollaan ja muut katselivat miten veden pinta nousi kun pojan vartalo esti sitä virtaamasta vapaasti.

Pojalla ei ollut mitään hätää eikä vaaraa ja hän näyttikin kovin tyytyväiseltä, vaikka varmasti oli kylmä siinä jääkylmässä vedessä.

Mietin miten kylmä pojalla ehtii tulla ennenkuin on kotona ja saa kuivaa ylleen. Ja mitähän vanhemmat tykkäävät kun löytävät märkiä vaatteita jostain lattialta?

Toivottavasti poika ei sairastunut kylmän kylvyn seurauksena.

No, pojat ovat poikia.

Minä vaan kahden tytön äitinä en ole tottunut ihan tuollaisiin leikkeihin.Vaan miten kävi tänään!!!

Kävin kaupungissa ja kuljin tyttärentyttären koulun ohi. Koulun yhteydessä on iltapäiväkoti ja siellä tyttärentyttäremmekin on iltapäivisin koulun jälkeen.

Hän olikin koulun pihalla muutaman muun tytön kanssa keinumassa ja näki minut jo kaukaa.

Kävelin lähemmäksi ja tervehdin heitä. Huomasin että keinun alla oli iso vesilammikko.

Siinä samassa tyttärentyttäremme hyppäsi alas keinusta, ihan tarkoituksella, suoraan tuohon lammikkoon ja vesi läiskyi korkealle ja ulottui häntä polviin asti.
Saappaat imaisivat vettä sisäänsä.

Tyttö ei ollut moksiskaan vaan nauroi ja hyppäsi vielä toisen kerran. Ja vesi lensi!

Onneksi olivat kohta menossa sisälle välipalalle ja hänellä kuulemma on varavaatteita jotka voi vaihtaa märkien tilalle.

Että kyllä ne tytötkin osaavat!VAUHDIKASTA PÄIVÄÄ SINULLEKIN!


kuvat Pixabay

10 kommenttia:

 1. Minulla on kokemusta molemmista, sekä tytöistä että pojista. Poikien jutut ovat kyllä ihan omaa luokkaansa, mutta varmasti tällaisena tasa-arvon aikana molemmat osaa kyllä 😊
  Matkalla Ouluun ollaan, joten vauhdikas päivä täällä ollut menossa jo aamu neljästä asti.
  Vauhdikasta viikonlopunalkua Sinullekin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät osaavan:) Mukavaa Oulun matkaa teille!

   Poista
 2. Hih...kyllähän ne ...tytötkin..:)

  VastaaPoista
 3. Kesällä vielä ymmärtäisi nuo touhut, mutta talvella... Toisaalta lapset osaavat nauttia hetkestä ja luonnosta monimuotoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kylmä taisi tulla molemmille.

   Poista
 4. Sellaisia pieniä vesileikkijöitä! Mikä siinä onkin, että vesi niin paljon kiinnostaa. Kuulosti kyllä vähän pelottavalta tämä vesipatoaja. Toivottavasti ei jäätynyt ennen kotia.

  Sadepäivinä vien pieniä hoidokkejani mielelläni ulos. Ikävä kyllä kumisaappaat eivät kuulu kovinkaan monen vaatekokoelmaan (eihän nyt kukaan mene sateella ulos!) ja aina pitää varotella varsinkin syvemmistä lätäköistä. Lapset ovat innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on kiinnostava elementti. Sitä pelkäsin minäkin että poika vilustuu pahanpäiväisesi ennen kuin ehtii kotiin. Toivottavasti ei kuitenkaan.
   Täällä kyllä mennään ulos sateellakin ja valitaan vaatteet sen mukaisesti.

   Poista
 5. Aivan ihana postaus ja miten muksut eivät tunne kylmää ollenkaan, niin hurjaa miten kepoisilla kamoilla nuo meidän teinitkin lähtisivät liikenteeseen.

  Ihanaa uutta viikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa kuulla että jonkun mielestä postaus oli kiva. Itse olen ollut hiukan epäilevä sen suhteen, kun kommentteja tuntuu tulevan tosi kitsaasti. Jaa, ne paljaat nilkat!!!!!
   Oikein hienoa viikkoa sinullekin, ihana Tiia <3

   Poista