tiistai 20. helmikuuta 2018

KUN BLOGGAAMINEN TÖKKIIJos olet bloggaaja, niin tiedät varmaan sen tunteen kun kirjoitushaluja olisi, mutta aihe puuttuu. Eikä kenties sopivia kuviakaan ole tullut otettua.

Minulla on juuri nyt meneillään sellainen vaihe. Blogi polkee paikallaan ja tuntuu ettei mitään uutta ole enää sanottavana tai näytettävänä.

Sitten miettii sitä miten blogin sisältö ollenkaan vastaa blogin nimeä. Onpa välillä käynyt mielessä koko bloggaamisen lopettaminenkin.

Mutta kun mietin miten suurta osaa blogin kirjoittaminen elämässäni näyttelee, niin lopettaakaan en osaa. Tämä on antanut minulle niin paljon. Olen saanut monia uskollisia blogiystäviä. Yhtäkään heistä en ole henkilökohtaisesti tavannut, mutta silti tuntuu kuin olisimme hyvätkin tutut. Se juuri antaakin niin paljon hienoja hetkiä tähän harrastukseen.

Ne ihmiset jotka tunnen ihan livenä eivät kommentoi tänne blogiin, harmi kyllä, mutta sosiaalisessa mediassa saan heiltäkin kannustusta.

Tiedän kyllä monia sellaisiakin seuraajia, jotka lukevat postaukseni, mutta eivät koskaan kommentoi. Tuntuu kuin he haluaisivat lukea blogiani salassa, kuin sen seuraaminen olisi jotenkin noloa tai jopa kiellettyä.

Ja kuitenkin, se suurin voima joka saa bloggaajan kirjoittamaan aina uudestaan ja uudestaan tulee teiltä, hyvät lukijat.

Ja aina kun joku innostuu jopa jakamaan postauksen saa bloggaaja tosi hyvän mielen.

Siksi toivonkin saavani teiltä juuri nyt vinkkejä postausaiheisiin jotta tämä homma säilyisi mielenkiintoisena, sekä minulle itselleni, että teille ihanat lukijat.

Ja erityisen kiitoksen haluan antaa teille jotka uskollisesti jaksatte antaa palautetta. Ilman sitä ei kukaan jaksaisi blogata. 

Ja tervetuloa sinä uusi lukija joka eilen tulit mukaan. En tiedä kuka olet, koska blogger ei enää aina laita uutta lukijaa ensimmäiseksi lukijakuviin, mutta hyvältä tuntuu kun lukijamäärä lisääntyy yhdelläkin.


TÄLLAISTA TÄNÄÄN. 

44 kommenttia:

 1. Sinulla on kiva blogi!❤ nimimerkki vakkarilukija💕💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Kristiina, kun jaksat aina kommentoida. Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

   Poista
 2. Ei ihme jos joskus aiheet on vähissä. Kotikunnassani kirjoitan "Kuntakolumnia" kerran kuukaudessa Paikallisuutisiin, kun olen täällä valtuuston pj. Viellä aiheita kyllä tuntuu riittävän ja uusia asioita tapahtuu kaiken aikaa. Miten lie parin kolmen vuoden kuluttua. :)
  Ymmärrän tuon "luomisentuskan"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siellä teillä sattuu ja tapahtuu niin ettei aiheista ole pulaa. Mulla alkaa tehdä tiukkaa kun kohta jo kuusi vuotta näitä saman seudun tapahtumia olen kuvannut. No, ehkä kesä taas tuo mukanaan jotain uuttakin.

   Poista
 3. Välillä tämä tosiaan tökkii ja olenkin antanut itselleni luvan postailla harvemmin. Itseäni taitaa vaivata laiskuus, toisinaan ei vaan millään saa tekstiä aikaiseksi. Mutta niinkuin sanoit, ei tätä halua lopettaakaan :)

  Odottele vaan inspistä, me ootellaan kyllä täällä :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisainta onkin postailla harvemmin jos ei kerran millään tunnu aiheita löytyvän. Väkisin kirjoittamalla ei tahdo tulla oikein mitään . Jäänpä rauhassa odottelemaan että runosuoni alkaa pulppuamaan.
   Sinulle myös oikein mukavaa lomaviikkoa!

   Poista
 4. Kuulostaa niin tutulle:) Olen pari kertaa päättänyt lopettaa blogini, mutta kuitenkin blogin pito on niin kivaa puuhaa että aina olen palannut takaisin blogin pariin. Olen ajatellut niin että kirjoittelen silloin kun se tuntuu mielekkäälle. Älä sinäkään lopeta blogiasi. Varmasti bloggausinto tulee takaisin. Aiheitakin putkahtaa aina mieleen vaikka välillä tuntuu ettei mitään kirjoitettavaa ole. Ihan tavallinen arki tekemisineen on kiinnostavaa luettavaa eikä haittaa vaikkei aina uutta sanottavaa ja näytettävää olekaan.
  Käyn kaikki postauksesi lukemassa vaikka välillä jää kommentti jättämättä. Luen välillä postaukset tabletilla ja sillä kommentointi tuntuu jotenkin hankalalta. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu tunne varmaan suurimmalle osalle bloggaajista. Ja kun aikaansa enimmäkseen kotinurkissa viettää, niin eipä ihan mahdottoman paljon kirjoittamisen aihetta ilmene.
   Enpä minäkään aina jaksa kommenttia jättää vaikka luen säännöllisesti kaikkien sellaisten bloggaajien postaukset joita seuraan vakituisesti. Tarkoitukseni oli paremminkin herättää sellaisia lukijoita jotka eivät ehkä ole tulleet ajatelleeksikaan miten tärkeää bloggaajalle on palautteen saaminen. En suinkaan "pakota" teitä muita kommentoimaan joka liikettäni!
   Ihanaa talvista viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Varmaan meistä jokainen välillä miettii näitä samoja asioita. Ja joskus käy niinkin päin, että päässä on vaikka mitä aiheita, mutta silti mitään ei tule sieltä järkevästi ulos tekstiksi asti, joka sekin turhauttaa ja saa lyömään hanskat tilapäisesti tiskiin.

  Lopettamispäätöksessä on hyvää ainoastaan se, että yleensä sen tehdessään se poikiikin päinvastaista ja tekeekin taas mieli kirjoittaa..
  Mutta muuten ei mun mielestä kannata sellaisia miettiä. Antaa asian vaan olla ja keskittyä muihin tekemisiin siksi aikaa kunnes luontaisesti alkaa taas tuntua siltä, että oliskin kiva jotain kirjoitella. Onpahan sitten valmiina paikka, mihin palata. Ja niinkuin kirjoititkin, niin mullekin blogi on sellainen tärkeä henkireikä, joka on antanut todella paljon. Kaikkein eniten niitä uusia, samanhenkisiä, mukavia ja mielenkiintoisia ystäviä. Välillä ihan ahdistaa, kun mietin, että en olisi ketään teistä todennäköisesti ikinä "tavannut", jos en aikanani olisi tänne blogimaailmaan kokemattomana uskaltautunut. Elämä olisi niin paljon köyhempää.

  Olisiko joku viikko kuvina-tyyppinen juttu sellainen, joka inspiroisi kirjoittamaan ihan siitä omasta viikosta sellaisena kuin se oli? Siihen riittäisi hyvin kuva päivässä (joka sekin on mulle kyllä yleensä vaikea toteuttaa tai muistaa :)). Tai kuvitettu kertomus jostain yhdestä tai parista arkipäivästä tai miksei viikonlopusta? Itse ainakin tykkään lukea siitä, mitä ihmiset puuhailee, vaikkei mitään ihmeellistä tapahtuisikaan. Muitten arki on kuitenkin erilainen kuin se oma ja siksi mielenkiintoista.

  Lähettelen sulle täältä aurinkoista mieltä ja uutta intoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että ainakin joskus jokaisella meistä on saman suuntaisia mietteitä. Tämä bloggaaminen on mulle tärkeä ja rakas harrastus, vaikka mitään maailmaa mullistavia viisauksia en pystykään tekstiksi muuttamaan, eikä sellaisia siksi toiseksi päässäni pyörikään. Joku varmaan ihmettelee miten joku (siis tässä tapauksessa minä) haluaa kertoa niin paljon itsestään somessa ja näyttää esim. kuvia kodistaan. Mulle siinä ei ole mitään uskallusta vaativaa, koska enhän kuitenkaan laita kuvia tänne mistään arkaluontoisista asioista, joten mua ei haittaa vaikka ventovieraat näkisivät blogini kuvia.
   Te blogiystävät olette kyllä tämän homman suola. Tuntuu kuin olisimme vanhoja tuttuja, vaikka emme ole toisiamme nähneetkään.
   Tuo oisi ollakin kiva postausaihe tuo viikko kuvina, tai joku vastaava. Pitää laittaa hautumaan. Kiitos vinkistä!
   Kiitos auringon paisteesta! Jo tuntuu paremmalta <3

   Poista
 6. Apua..nyt kyllä korvat punehtuu häpeästä....kuulun noihin, jotka kyllä lukevat, mutta harvoin tulee kommentoitua..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, älä ollenkaan ota itseesi. Tiedän että luet postauksiani ja taidat ollakin yksi kauimmin blogiani seuranneista.
   Oikein mukavaa päivän jatkoa sinulle <3

   Poista
 7. Niin tuttua juttua... Syksy oli sellaista hiljaiseloa minulla ettei ole aikoihin ollutkaan. Sitten sain tammikuussa taas postattua ahkerammin, mutta nyt helmikuussa taas vähän tökkii...

  Ihana on lukea näitä postejasi, kun niitä kirjoitat. Olen ollut tosi laiska kommentoimaan ja se on häirinnyt minua, koska on aina kiva jättää viesti kun on vierailulla käynyt. Lupaan parantaa tapani ;)

  Aurinkoisia päiviä ja pirteää helmikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, ei tarvetta tapojen parantamiseen. Tiedän että te vakituiset lukijat olette siellä vaikka ette niin usein kommentoisikaan.
   Oikein hienoa helmikuuta sinullekin, ystäväni!

   Poista
 8. Tiedän hyvin mistä kirjoitat, tuttu tunnetila itsellekin viime aikoina.... Minäkin olen laiska kommentoimaan vaikka vierailulla vakituiseen käynkin, olen yrittänyt nyt enemmän jättää viestiä käynneistä. Jotenkin juuri tuo yhteisöllisyys on se, missä harrastuksenaan bloggaavien voima piilee.

  Juttuvinkkejä ei ole antaa, mutta tykkään kyllä lukea Ahvenanmaahan liittyviä juttujasi, puhumattakaan Ahvenanmaan kuvistasi, niin tunnelmallisia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko olla niin että talvella ei kirjoitusaiheita ihan samalla mitalla löydy kuin keväällä taikka kesällä. Näin uskon, ainakin omalla kohdallani.
   Itsekin olen yrittänyt ryhdistäytyä kommenttien jättämisessä, kun tiedän miten mukavalta tuntuu kun niitä saa.
   Ahvenanmaan tapahtumat jäävät pakostakin vähemmälle talvella, koska täällä vietetään aika hiljaiseloa. Mutta kunhan kevät ja kesä koittavat, niin sitten.....

   Poista
 9. Oih, niin totta. Samoja fiiliksiä täälläkin. minulla tosin tuo opiskelu vie aika paljon aikaa, niin ei sitten huvita enään koeella notkua iltaisin ja kyllä noi asiatkin alkaa olla niin koluttuja ;)
  No katsotaan miten jatkossa, toisaalta tämä on niin kivaa ja antoisaa, mutta toisaalta taas...

  Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle <3 mielläni lueskenlen kirjoituksiasi, monesti kännykän kautta ja silloin jää kyllä kommentointi...anteeski <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla tosiaan on niin paljon muuta että aikaakaan ei taida löytyä samalla tavalla kuin minulla.
   Kännykkä ei ole yhtä kätevä kommenttien kirjoittamiseen kuin tietokone. Jostain syystä kännykällä kirjoitetut kommentit tulevat tuplana, en tiedä mistä johtuu.

   Poista
 10. Tuttu tunne ja varsinkin talvella aiheita tuntuu olevan vähän. Sinusta voi tuntua, että olet jo kolunnut kaikki aiheet, mutta en ole lukenut blogiasi montaa vuotta, joten minulle aiheesi voivat olla uusia.
  Tässäkin postauksessa kuva on todella kaunis. Voisin katsella vaikka vain kauniita rakennuksia, mitään erityistä tapahtumaa ei tarvitse olla.
  Arkiset asiat riittävät, täällä on kiva käydä 😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella elämä taitaa olla enemmän sisäänpäin kääntynyttä kuin kesällä ja tästä syystä aiheet ovat vähissä, ainakin minulla.
   Pitäisikin taas joskus kierrellä kaupungilla ja kuvata vaan kauniita rakennuksia.
   Kiva kuulla.

   Poista
 11. Kyllä, välillä tökkii täälläkin. Mutta minulla taitaa tökkiä eri syistä kuin sinulla: itselläni aiheita olisi mielessä, osa tosin minimaalisen pieneltä tuntuvia, mutta sitten vaan jostain syystä aina ei ole inpiraatiota kirjoittaa. Kirjoitankin vain silloin, kun oikeasti saan inspiraation ja siksi kirjoittelenkin blogiin välillä aika harvakseltaan. Antaisin sinullekin tämän saman vinkin: ehkä ei tarvitse olla koko ajan niin aktiivinen, vaan pidennä vähän juttujen väliä. Ehkä sillä tavalla siitä poistuu suorittamisen tunne ja tökkiminen ja bloggaaminen on entistä kivampaa, kun on pelkästään vaan inspiraatio :).

  P.S. Jos saa toivoa, toivon Ahvenanmaa-aiheisia juttuja, ihan arkisiakin ympäristöjä sieltä, kun teillä siellä vaan on niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla riittää ihanaa kirjoitettavaa ja kuvattavaa saaripaikkanne kunnostamisessa. Kiitos niistä kuvauksista. Aina on kiva nähdä miten pitkälle olette projektissanne päässeet.
   Olen jo harventanutkin postauksien ilmestymistä, pakon sanelemanakin.
   Kuten tuolla jo aiemmin totesinkin, niin pitääpä kierrellä paikkoja kamera kädessä hiukan ahkerammin.

   Poista
 12. Tämä on sellainen vuodenaika, että vähän tökkii. Toisaalta kesällä on kamalasti kirjoitettavaa ja silloin ei oikein kukaan ehdi lukea blogeja. Hassua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinulla onkin blogi jossa keskitytään ihanaan puutarhaan ja siellä ei taida ihan kauheasti tapahtua näin talvella, vaikka kyllä talvinenkin puutarha voi olla kaunis.
   Odotan taas mitä ihanuuksia laitat kesäksi puutarhaasi.

   Poista
 13. Sinulla on ihana blogi mitä seurata ja lukea <3 En osaa antaa aihe vinkkejä... kirjoita aina silloin kun siltä tuntuu ja on jokin aihe mielessä. Go with the flow fiilisten mukaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kapteenska! Yritän olla ottamatta paineita postaustahdista tai -aiheista.

   Poista
 14. Tuttu tunne varmaan jokaiselle bloggaajalle. Älä lopeta. Itse en ainakaan osaisi olla ilman. Olen itse saanut ideoita toisten blogeista eli 'varastanut' aiheen sieltä. Olen tämän rehellisesti myöntänyt ja linkin alkuperäiseen blogiin laittanut. Minuakin harmittaa lukijat, jotka eivät koskaan kommentoi. Ja myös bloggaajat, jotka eivät koskaan vastaa. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jokaisella on välillä tuollaisia "tyhjäkäynnin" olotiloja. Aina ei voi tulla postauksia yhtä sujuvasti. En lopeta, koska tuntuisi kurjalta jos lopettaisi ja sitten keksisikin vaikka miten paljon postaamista ja havahtuisi siihen ettei enää ole blogia mitä päivittää :)
   Oikein mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
  2. Tästäpä keksinkin laittaa samasta aiheesta itsekin postauksen lähitulevaisuudessa!

   Poista
 15. Tuttu tunne täälläkin, mutta yritän kirjoittaa jotakin silloin tällöin.
  Aiheita kyllä olisi, mutta se inspis puuttuu.
  En silti halua vielä lopettaa, mutta ehkä sekin tulee joskus ajankohtaiseksi:)
  Sinulla on kiva blogi. Jatka vaan omaan tahtiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisevista sanoistasi! Ehkä olisi hyvä heti kirjoittaa ylös sopivia postausaiheita kun sellainen mieleen tulee, muuten unohtuu.

   Poista
 16. Tuttu tunne, mutta älä vaan lopeta kivaa blogiasi! Jahka kevät saapuu, aurinko paistaa ja linnutkin tulevat, luulenpa, että silloin taas löytyy aiheitakin enemmän.
  Minulla tahtoo ajan puute vaivata niin, että postausvälit ovat joskus pitkiä. Myöskään väkisin ei tekstiä tule, joten kyllä on vaan odotettava inspiraatiota. Toisinaan sitten taas sormet syyhyävät kirjoituspuuhiin. Ja kommentit ovat tietysti aina ne ihanat yllätykset ja kannustukset 😊
  Ihanaa talvipäivää Sinulle, ystävä 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään tullen kun elämä ympärillä muutenkin vilkastuu on varmaan bloggausaiheidenkin keksiminen helpompaa, toivottavasti. Mulla taas on aina aikaa ja sormet syyhyävät kirjoittamaan, mutta ideat välillä ovat vähissä.
   Nyt on täälläkin tullut taas lunta aika tavalla, joten talvista on ja kaunista.
   Kiitos kommentistasi Maija <3

   Poista
 17. Tykkään kovasti blogistasi, koska olet henkilönä aito ja sydämellinen ja rakastan noita teidän maisemia. Annukan viikkokatsaustyyppinen olisi kiva ja miten olisi vaikka jokj viikon herkku tai ruoka, resepti? Paha on sanoa, kun itsekin menen aina fiiliksen mukaan, eikä yhtään tarinaa ole luonnoksissa odottamssa.

  Joskus auttaa totaalinen pään tyhjääminen ja pieni tauko ja kappas ideoita tursuaa taas.

  Zemppiä ja älä vaan lopeta!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että tulen Annukan ehdotuksen mukaan toteuttamaan jonkinlaisen postauksen. Ehkä voisi ajatella että määrättynä viikonpäivänä julkaisee aina tuon viikkokatsauksen. Saa nähdä miten toteutan sen.
   Reseptipostaukset ovat myös yleensä suosittuja, joten ehkä sellaistakin pitäisi taas kehitellä. Kiitos ideasta!
   En usko että pystyn tai edes haluankaan lopettaa, mutta tahtia olen jo nyt hiukan hiljentänyt.

   Poista
 18. Silloin tällöin käyn kurkkimassa blogiasi ja ainakin minua kiinnostaa kaikki Ahvenanmaa-aiheet. Näin talvella voi olla hiljaisempaa blogeissakin.
  En minäkään ota paineita vaikka mulla tulee kesäaikaan vähemmän kirjoitettua. Silloin on niin kiirettä töissä, etten aina jaksa tehdä postausta, vaikka aiheita olisi kuinka paljon. Mukavaa talvista viikonloppua sinne Ahvenanmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että Ahvenanmaa ja siihen liittyvät postaukset ovat suosittuja. Mutta sitten taas tuntuu että olen jo esitellyt "kaiken" täältä. Talvella on aika hiljaista täällä, mutta kesällä tapahtumia on liikaakin.
   Kiva kun kommentoit!

   Poista
 19. Hei Kristiina! Sinun blogisi on aito ja jotenkin niin maanläheinen. Tykkään kovasti blogistasi. Itse olen viime aikoina ehtinyt vastata tosi huonosti blogeihin. Lastenvahtihommissa olen ollut tämän tästä ja silloin en kyllä ehdi tänne blogin puolelle.
  Mutta tänään olen taas täällä ja kirjoitinkin jutun. Haastan sinut Kristiina tulemaan mukaan haasteeseen.
  Mukavaa iltaa sinä ihanainen!

  VastaaPoista
 20. Hei Tuula! Kiitos kehuista. Lastenvahtiminen on tärkeämpää kuin blogien lukeminen, joten ihan ymmärrettävää ettet ole ehtinyt blogeja lukemaan saati kommentoimaan.
  Pitääpä tulla katsomaan millaisesta haasteesta on kyse.
  Mukavaa illan jatkoa ja ihanaa alkavaa viikonloppua sinullekin <3

  VastaaPoista
 21. Todellakin voin samaistua tähän tekstiisi, kiitos että jaoit sen meidän kanssa! Tuntuu, että kaikesta on maailmassa jo kirjoitettu, ja vaikka tekisi mieli kirjoittaa, se tökkii. Joskus tulee sellainen olo että mahtaako ketään nyt oikeasti kiinnostaa tämä ja tämä asia.. Useimmiten inspiraatio puuttuu. Mutta silloin harvoin kun sitä sattuu olemaan, saatan kirjoittaa useammankin tekstin luonnoskansioon pääpiirteittäin ja viimeistellä ne valmiiksi asti joskus myöhemmin.

  Aurinkoista viikonloppua sinulle, Kristiina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, tuntuu ettei mitään uutta ole enää sanottavissa. Minun ei tule useinkaan luonnosteltua mitään. Olen liian malttamaton ja niinpä jos mieleen tulee parikin aihetta, niin usein yhdistän ne yhdeksi postaukseksi, mikä on aika hölmöä, kun juuri valittelen ettei aiheita ole.
   Sinulle myös hienoa viikonloppua!

   Poista
 22. Haa, olisiko ahvenanmaalaisia herkkuja joita voisi valmistaa amerikkalaisilla raaka-aineilla? Meiltähän puuttuu kaikki hyvin spesifit maitotuotteet (ei ole oikein rahkaa, ranskankermaa, smetanaa, eikä tietenkään marjoja).

  Mutta sun blogi on oikein hyvä näin. Mua ei haittaa, vaikka katsoisin muutaman kerran samaa punaista taloa. Tai merimaisemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että ainakin Ahvenanmaan pannukakkuun löytyisi raaka-aineet teiltäkin. Reseptin löydät netistä ihan nimellä Ahvenanmaan pannukakku. Se valmistetaan joko riisipuurosta tai mannapuurosta ja mausteeksi kuuluu ehdottomasti laittaa kardemummaa.Alunperin pannukakkua syötiin kermavaahdon ja luumukiisselin kera, mutta hillokin käy hyvin.
   Merta ja punaisia taloja tulee aina silloin tällöin.

   Poista