tiistai 4. huhtikuuta 2017

NÄKYMIÄ KEVÄISESTÄ MAARIANHAMINASTA
Aamukävely jatkuu rantaa pitkin.  Ihailen taas kerran näkymiä ja mietin miten hienot asuinpaikat tuolla vastapäisellä rannalla on, ihan lähellä kaupunkia, mutta omassa rauhassa.
Aavistus kesäisestä kaupungista käväisee mielessä. Miten toisenlainen onkaan tunnelma kun satamassa vilisee iloisia veneilijöitä ja muita matkailijoita. 

Silloin paikalliset taitavat olla vähemmistönä täällä keskustassa.

Nyt paikka tuntuu kuin odottavan tulevaa kesää.
Vene oli lähdössä johonkin. Ehkä pariskunta joka siihen juuri astui lähti käymään saaressa olevalle mökkipaikalleen tai menivätkö vain muuten nauttimaan kauniista kevätpäivästä merelle. 
Kulkuni vie Lilla Holmenille , joka on ihan Itäsataman vieressä. Tässä  lasten lempipaikassa havaittiin lintuinfluenssaa talvella ja kaikki eläimet jouduttiin hävittämään.

Mutta nyt paikka on asianmukaisesti siivottu ja kunnostettu. Toivottavasti sinne saadaan jo kesäksi eläimiä.

Kiinnostusta tähän kauniiseen paikkaan on muillakin kuin lapsilla, sillä monia muitakin siellä minun lisäkseni oli jo näin aikaisin sunnuntai-aamuna.
Demilitarisoitu vyöhyke?Övernässtugan (klick) on aina yhtä viehättävä, on vuodenaika mikä tahansa. 

Pihalla kukkivat lumikellot runsaina mättäinä.
Övernässtugania vastapäätä on tämä kaunis rakennus, jota parhaillaan kunnostetaan.

Tämä talo ei kuitenkaan ole viime vuosina ollut kovinkaan kaunis, vaan pikemminkin rähjäinen, hyljätyn näköinen surkimus, mutta nyt kun se on perusteellisen korjauksen jälkeen ainakin ulkopuolelta valmiin näköinen, on se kyllä niin hieno. En tiedä miltä sisällä näyttää, mutta ihailla täytyy joka kerta kun tästä kuljen. 
Kulkiessani takaisin keskustaan päätän poiketa pienelle sivukadulle ja erään talon pihalla näen punamultaisen piharakennuksen, jota en ennen ole nähnyt.

Varsin viehättävä ja yllättävä näkymä, vaikka laatikon pelargoniat eivät olekaan aitoja. 
Kävelykadulle on jonkin ajan päästä odotettavissa kukkaloistoa. Tulppaanit ovat jo hyvää vauhtia kasvamassa.


Kirjoitin tuolla alussa että tämä on sunnuntain kävelyn jatkoa. Alkuosan kävelyretkestäni voi katsoa TÄÄLTÄ.OIKEIN HIENOA PÄIVÄÄ SINULLE!

Krisse10 kommenttia:

 1. Hienoja maisemia ja kuvia. Kevät on siellä jo pitkällä ja täällä Keski-Suomessa kotipiha valkoisena lumesta. Hyvää kevättä teille K&J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenanmaa on kyllä kaunista seutua, ei voi kieltää. Tykkään siitä, kun täällä talvi on lyhyt, mutta loskakeli ei oikein viehätä. Parempi kunnon talvi, mutta lyhyt.

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja ihania tunnelmia!
  Kevät on siellä pitemmällä kun meillä täällä. Odotan jo kovasti että täälläkin alkaa lumikellot ja muut kevään kukat kukkimaan.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ensimmäisistä kukkasista taitaakin nauttia kaikista eniten, ja koivujen hennon vihreästä väristä keväällä.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja ikinä en ole käynyt Maarianhaminassa, mutta himotuslistalla on. :) Iloista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olisi jo aika sitten tulla käymään :)

   Poista
 4. Hienoja maisemia ja kuvia - ja ihanasti kevään odotusta! Maarianhaminassa pitäisi kyllä käydä useammin kuin nykyään tulee tehtyä. Silloin, kun lapset olivat pieniä, kävimme siellä useamminkin - siellä oli silloin Ålandsparken - huvipuisto, joka oli juuri sopivan kokoinen pienille lapsille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti eletään kevään ja kesän odotuksissa. Tuo huvipuisto olikin ihan satamassa ja sen näki ensimmäisenä kun laivasta ulos astui. Paikalla on vieläkin komea rakennus jossa aikoinaan oli kymmeniä peliautomaatteja ja kahvila, sekä myöhemmin Maarianhaminan kaupungin pienoismalli. Tuota pienoismallia saa nykyään käydä katselemassa keskustassa Norragatanin ja Ålandsvägenin kulmassa. Sataman iso rakennus on ollut jo vuosia tyhjillään, mikä on kyllä sääli.

   Poista
 5. Ihanaa kun kukat puskee jo läpi ja tulisipa sellainen yksi oikein aurinkoinen pv, että tuntuisi, että nyt se kevät on täällä. Josko ensi viikolla. :) Mukavaa uutta viikkoa Kristiina ja aurinkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on jo ollut muutama "melkein keväisen lämmin" päivä, mutta merituuli viilentää lämpötilaa.

   Poista