perjantai 10. helmikuuta 2017

JOKO SE KELLO SOI vai IHANAA, UUSI PÄIVÄ EDESSÄ

OLETKO AAMU- VAI ILTAIHMINEN?Minä kuulun aamuihmisiin. Millaisia aamuni ovat, siitä postaan tänään. Kysymykset olen kopioinut eräästä seuraamastani blogista.
MIHIN AIKAAN NOUSET YLÖS?

Useimpina aamuina nousen kuuden tai seitsemän maissa, mutta joskus kun nukun pitkään saattaa kello olla jo puoli yhdeksän kun herään. Tätä ei tapahdu useinkaan.


MITÄ TEET ENSIMMÄISEKSI HERÄTTYÄSI?


Pakko tunnustaa, että otan puhelimen yöpöydältä ja silmäilen pikaisesti onko jotain "tärkeää" tapahtunut yön aikana. Eli käyn läpi Instagramiin viimeksi tulleet kuvat ja kommentit omiin kuviini, kurkkaan Facebookiin ja myös omaan blogiin, jos vaikka olisi tullut uusia kommentteja.


ONKO AAMUPALA SINULLE TÄRKEÄ?

On se tärkeä, enkä jätäkään sitä koskaan väliin. En voisi kuvitellakaan että hörppäisin kupin kahvia samalla kun jo olen matkalla jonnekin. Ei, vaan nousen aina niin hyvissä ajoin, että saan käyttää aamupalan nauttimiseen vähintään puoli tuntia.

Meille ei enää tule aamuisin paperilehteä, vaan luen sitä nettiversiona, joten läppärin kannan joka aamu ruokapöydälle.
Vielä olen onnistunut välttymään kahvin kaatumiselta näppäimistölle!


MITÄ SYÖT AAMUPALAKSI?


Olen kaavoihin kangistunut ja aamupalani on aina samanlainen. Eli siihen kuuluu kaksi ruisleipäviipaletta, joissa päällä juustoa ja kinkkua, sekä jotain tuoretta, esim. tomaattia, kurkkua tai omenan viipaleita. Mukillinen kahvia maidolla ja vitamiinit, sekä pari pilleriä jotta verenpaine pysyy normaalina. Lasillisen raikasta vettä juon yleensä ihan ensimmäiseksi.
OLETKO AAMU-UNINEN?

No en ole, muuten en nousisi noin aikaisin nyt kun ei enää töihin tarvitse herätä.


MIKÄ SINUT HERÄTTÄÄ?

En onneksi tarvitse herättäjää, vaan minulla on onni saada herätä siihen aikaan kuin parhaalta tuntuu. Mutta jos on jokin aikainen meno, niin herätyskello herättää minut ja voipa olla että varmuuden vuoksi laitan  kännykänkin piippaamaan määrättyyn aikaan.
Vaikka ihan turhia nuo herättäjät ovat, koska jos minulla on menoa aikaisin ja kello on laitettu soimaan, niin nukun huonosti  ja heräilen monta kertaa yössä kelloa katsomaan ja sitten viimeistään tuntia ennen kuin kellon pitäisi soittaa, herään itsestään.


KUINKA PITKÄN AJAN VIETÄT AAMULLA KYLPYHUONEESSA?


Aika lyhyt aika siellä menee. Aamupesu ei kauhean kauan kestä ja lyhyen tukankin kuivaa hetkessä. Päivittäisen meikin tekoon menee ehkä viisi minuuttia.
Ja onneksi meitä on vain kaksi jakamassa tätä huushollia ja molemmilla oma vessa. Se on parasta ja välttyy jonotukselta!MIKÄ ON PARASTA AAMUSSA JA MILTÄ TÄYDELLINEN AAMUSI NÄYTTÄÄ?

Nykyisin parasta aamuissani on se, kun saan herätä omassa tahdissa silloin kun haluan. Hyvin nukutun yön jälkeen on aina yhtä ihanaa herätä uuteen päivään.
Kesällä aamuun kuuluu vielä se, että varsinaisen aamupalan jälkeen otamme vielä toiset mukilliset kahvia ja kävelemme kasteisen nurmikon poikki kasvihuoneeseen hetkeksi istumaan ja katsomaan "viljelyksiämme". Vaikka mereltä tuulisi navakastikin, niin siellä tarkenee.MITEN OLET PUKEUTUNUT AAMUISIN?

Hiippailen yöpaidassa joskus puoleenkiin päivään. Yöpaidan päällä minulla on yleensä villatakki, koska aamutakissa tulee aina liian kuuma. Hiukset sojottavat joka suuntaan. Mutta olo on rento ja hyvä, kun mikään ei kiristä.MITEN SINULLA, AAMU VAI ILTA?

Tämä haaste on vapaasti käytettävissä. Olisi kiva kuulla teidän muidenkin aamutoimista.


(ps. kuva jossa on sänky, on otettu hotelliyöpymisen yhteydessä Vaasassa ja siitä voit lukea enemmän TÄÄLLÄ)OIKEIN HIENOA PÄIVÄÄ SINULLE. TOIVOTTAVASTI AAMUSI MENI HYVIN!

13 kommenttia:

 1. Hyvää huomenta ☀️
  Kesäaamuja odotellessa voisinkin tämän postausidean varastaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta, tai päivää jo nyt kun tätä kirjoitan. Kiva että teet tämän saman haastepostauksen!

   Poista
 2. Kiva postaus! Haluaisin niin kovin olla aamuihminen ja illalla jo mietin kivaan uuteen päivään heräämistä, mutta ei. Herääminen tai paremminkin nouseminen on lähes aina - no, ei niin mukavaa.
  Ihanaa viikonloppua 😊T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskon, että ihminen on joko aamu- tai iltaihminen, eikä siihen paljoakaan voi itse vaikuttaa. Sinulle myös kivaa viikonloppua!

   Poista
 3. Olipahan kiva haaste ja täällä ollaan ehkä päiväihmisiä tai aamupäivä, silloin olen tehokkaimmillani. Mutta olen hidas heräämään. :) Tuossa olemme ihan samanlasia, jos on aikainen herätys, en nuku yöllä juuri lainkaan ja katson tuhat kertaa kelloa, milloin pitää herätä. Hölmöä stressaamista, mutta minkäs teet.

  Kivaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ihmisen täytyy ollakin sellainen kelloon tuijottaja yöllä? Isäni oli sellainen, ettei hän ollenkaan ymmärtänyt miksi yleensä pitää kello olla sängyn vieressä. Minusta tuntuisi kauhealta se, etten yöllä herätessäni voisi katsoa mitä kello on.

   Poista
 4. Ihana postaus ja hyvin tehty!
  mahdollisestiehka.blogspot.fi/?

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Taivaallisen ihanilta kuulostavat nuo aamut, joina aamiaisen jälkeen kävelette kasvihuoneelle nauttimaan kahveista ja maailman parhaista merimaisemista ♥
  Olen ehdottomasti enemmän iltaihminen, mutta rauhallisia, hiljaisia ja todella aikaisia kesäaamuja ei silti voita mikään. Loma-aikaan voi sitäpaitsi ottaa vaikka pienet päivätorkut, jos on ihan erityisen aikaisin herännyt ;)

  Inhoan varsinkin iltavuoron jälkeisiä aamuvuoroja, koska heräilen vilkuilemaan kelloa monta kertaa yössä, ja lyhyeksi jäävä uni (ja vielä pätkittäinen sellainen) ei ole kyllä yhtään mistään kotoisin. Koko seuraava päivä menee jonkinasteisessa horroksessa.
  Ihanteellisinta olisi, jos voisin talviaikaan nukkua enemmän ja kesäaikaan valvoa senkin edestä =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kiva tehdäkin. Toivottavasti te muutkin teette samalla teemalla postauksia, niin saadaan vähän enemmän tutustua toisiimme.Aikatauluttomat aamut ovat parhaita. Tuon viimeisen voisi minun tilanteessani toteuttaa koska vaan, joten ei hullumpaa ole olla tämän ikäinen!

   Poista
 6. Oi, olipas hauska postaus, oli kiva lukea sinun aamurutiineistasi! Minulla ne ovat melkein samanlaiset, mutta aamu-unisena nukun pitkään. Kasvihuone näyttää tosi ihanalta! Taidan joskus tehdä tämän myös, ja samallahan se olisi hyvä syy harjoitella vaikka aamiaiskuvien ottamista! :)

  VastaaPoista