torstai 23. helmikuuta 2017

15 MERKKIÄ, JOTKA KERTOVAT ETTÄ OLET TULLUT VANHAKSI

 Netissä uutisia lukiessani törmäsin juttuun, jossa kerrottiin viisitoista merkkiä siitä että on tullut vanhaksi.

Mitään kovin hämmästyttävän uusia merkkejä nämä eivät minulle olleet, koska minulla on melkeinpä kaikki nuo ominaisuudet.kuva: pexels.com


Tässäpä tulevat nämä vanhaksi tulemisen merkit:
Huomaat tulleesi vanhaksi...

1. Kun villasukat ovat paras lahja ikinä. Niin totta. Reilut villasukat ovat monin verroin mieluisammat kuin jokin kiireessä kaupasta napattu kalliskin lahja.

2. Kun lauantai-ilta kotona viltin alla   kuulostaa parhaalta vaihtoehdolta. Tämän allekirjoitan koska vaan.

3. Kun joudut googlaamaan sinulle outoja sanoja. Tätäkin harrastan. On kätevää pitää puhelin käden ulottuvilla esim. TV:tä katsellessa, niin voi näppärästi heti katsoa mitä jokin itselle vieras ilmaisu tarkoittaa. Itse kyllä taidan googlailla eniten sanoja, joiden tietämättömyys ei kylläkään välttämättä liity vanhuuteen. Viimeksi googlasin sanan "motoneuronitauti" ja sitä ennen "osmo ikonen".

4. Kun yksinäisyys onkin nautinnollista. Yksinäisyys tai oikeammin mielestäni yksinolo on välillä tosi ihanaa. Kokonaan toinen asia on sitten se, jos tuntee itsensä jatkuvasti yksinäiseksi.    
kuva: pexels.com


5. Kun tajuat että et enää ymmärrä nuorisoa. Tätä en ihan tunnista omalla kohdallani, ainakaan häiritsevässä määrin. No, ehkä tuo tennarien käyttö talvipakkasella, lumisessa säässä, nilkat paljaana, menee yli ymmärrykseni, tai se kun farkkujen polvet ovat niin riekaleina, että hyvä kun eivät lahkeet putoa maahan. Niin ja sitten se housujen yläpuolella vilkkuva persvako!

6. Kun pipon pitäminen ei ole enää noloa. Se ei ole mielestäni koskaan ollut noloa, mutta aikaisempi pipon pitämättömyys kohdallani johtui siitä, että mikään pipo ei sopinut minulle. Onneksi vuosia sitten ostin Tallinnasta pipon, joka oli mielestäni niin minulle sopiva, että ostin niitä heti kaksi kappaletta. Mikään muu pipo ei sen jälkeen ole päähäni päässyt ja voi olla että nuo kaksi pipoa seuraavat minua hautaan saakka, jos ei mitään yhtä kivaa osu vastaan.

7. Kun käytännöllisyys menee tyylikkyyden edelle. Selvä juttu. Kun esimerkiksi ostan kenkiä, niin niiden tärkein ominaisuus on, että ne ovat mukavat jalassa ja että niillä pystyy kävelemään. Mitä virkaa on hyvännäköisillä kengillä, jos ne eivät ole sopivat jalkaan? Muissa vaateostoksissa vaikeinta on löytää edes sellaisia, jotka jollain tavalla sopivat päälle, että tykkään niistä ja että hinta on kohdillaan. Toki useinkin, melkein aina, kun etsin jotain vaatetta, käy niin, että sovitettuani kymmeniä, löytämättä sopivaa, olen valmis maksamaan melkeinpä mitä vaan jos  se oikea vaate löytyisi. 

8. Et enää edes muista minkä ikäinen oikeasti olet. Tuttua tämäkin. Joskus pitää melkeinpä laskea miten vanha on. No siinäkin voi tulla ongelmia, kun aina ei meinaa muistaa sitäkään mikä vuosi on menossa, kun vuodet menevät niin hurjaa vauhtia.

kuva:pexels.com


9. Kun jo kadut juhlimista ennenkuin olet edes aloittanut. Tähänkin syyllistyn aika usein. Ajattelen, että miksi tulikaan luvattua lähteä johonkin, kun tuo vaihtoehto n:o 2 olisi ollut paljon miellyttävämpi. Useimmiten sitten kuitenkin on ihan kivaa kun saa lähdettyä. Mutta sellainen on aika tavallista, että toivon ajan kuluvan nopeasti ja kellon tulevan niin paljon, että kehtaa lähteä kotiin.

10. Kun kukaan ei kysy ajokorttia kun ostat alkoholia tai tupakkaa.  Tällaista ei tässä iässä enää ajattelekaan, mutta se kyllä hiukan sapettaa kun ruvetaan teitittelemään. Teititteleminen on, tottakai kohteliasta, mutta samalla sitä kyllä tuntee vanhenevansa kymmeniä vuosia.

11. Kun et enää ymmärrä nykymusiikkia. Tässä ei ole minulle mitään uutta. En ole koskaan oikein ollut nykymusiikin ystävä, en edes nuorena.

12. Kun venyttelemättä jättäminen johtaa yleensä heti revähdykseen. Revähdyksestä en tiedä, mutta vaistomaisesti sitä tässä iässä ottaa ensimmäiset askeleet hiukan varoen, kuin tunnustellakseen että miten tässä käy.


kuva:pexels.com

13. Kun et enää juo alkoholia päihtymyksen vuoksi. Tämän piirteen tunnistan itsessäni. Alkoholin käyttöni yleensäkin rajoittuu ruokailun yhteydessä nautittuun viiniin ja useinkin olen ajatellut, että olisi ainakin toisinaan kiva vaihtaa se alkoholittomaan vaihtoehtoon, mutta ne pari kertaa kun olen alkoholitonta maistanut, niin se on ollut niin pahaa etten ole pystynyt sitä juomaan.

14. Kun haluat matkoillasi hotellin jossa ei ole bilettävää nuorisoa. Kyllä haluan sellaisen hotellin, jossa on rauhallista ja tyylikästäkin siellä mielellään saa olla. Mielelläni maksan hiukan enemmän että saan hyvän hotellihuoneen. En todellakaan kuulu niihin,jotka sanovat että "ei sinne matkalle mennä hotellihuoneessa olemaan", vaan viihtyisä ja mukava hotellihuone on yksi tärkeimpiä asioita matkalla.

15. Kun kiloja tuntuu kertyvän jo pelkästä ajatuksesta. Niin tuttua, huoh. Kyllähän sen jo ennen näiden merkkien lukemistakin tiesin, ettei tässä enää mitään tytönhupakoita olla.


MUKAVAA PÄIVÄÄ SINULLE!

30 kommenttia:

 1. Vanhuus tulee jokaiselle :) Ihan kaikkia kohtia en vielä allekirjoita, mutta esim. villasukat ja pipo ovat oleet koko ikäni mulle tärkeitä eli oonko sitten pikkuvanha??

  Ihanaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tulee ja se on aika lohdullista. Kyllä taidat olla juuri tuo pikkuvanha :)

   Poista
 2. :D tämä nainen sai tuosta tekstistä monta osumaa...juu taidan sitten olla vanha, mutta vaan toisten mielestä..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osumia sain minäkin ihan liikaa, mutta eihän me silti olla vanhoja, eihän vaan!

   Poista
 3. Hah, olipas tämä hauska! :) Melkein jokaisen näistä allekirjoitan itsekin, joten ei se vanhuus ikää katso ja näköjään 25-vuotiaskin voi olla "vanha"... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli melkeinpä hyvä mieli, kaikesta huolimatta. Aika "kilttejä" väittämiä nämä kuitenkin olivat.

   Poista
 4. Niin totta ja olen tainnut tulla vanhaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsohan vaan tuota edellistä kommenttia, niin voit hyvillä mielin tuntea itsesi vaikka kaksivitoseksi.

   Poista
 5. Voi itku oon vanha, kaikki kohdat osui ja upposi, mutta jotain ehkä musiikista vielä tajuan ja kuuntelen huom. vain autossa siltikin. Voihan villasukka sentään, mutta jotenkin ihanaa ja tuli kotoisan hei hygge olo näitä lukiessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän täällä muita olekaan kuin vanhuksia, mikäli tähän testiin on uskomista :))))

   Poista
 6. Kuulostaa niin kovin tutulle:) Kiva postaus:)

  VastaaPoista
 7. 24-vuotias esikoiseni on omien sanojensa mukaan ollut jo syntymästä saakka "mummosielu" =D
  Tosi moni kohta näistä osuu hänenkin kohdalleen täysin, itsestäni nyt puhumattakaan, mutta minähän olenkin mummo, myös fyysisesti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mummosielu" mikä ihana ilmaisu! Mummoja tässä ollaan, hyvä me :)

   Poista
 8. Hehhee. Viimeistä kohtaa lukuunottamatta varsin tuttua juttua, mutta käyttäisin ton vanhaksi tulemisen sijasta mieluummin viisaaksi tulemista :). Vanhuuttahan me ei olla lähelläkään (vaikka muakin on tosin teititelty jo vuosia, mikä tuntuu lähinnä kiusalliselta, ja joskus on tehnyt mieli nuorilta kassatytöiltä ja -pojilta kysyäkin, että minkälaiset ohjeet heille on annettu teitittelystä. Varmaan jotain siihen tyyliin, että "jos henkilö näyttää alle 30-vuotiaalta, kysy paperit, mutta jos näyttää yli 30-vuotiaalta, muista teititellä :D".)

  Itse olen kuullut sellaisen version, että siitä tietää tulleensa vanhaksi, jos korvaan mennyttä vettä tai hampaiden väliin jäänyttä ruokaa ei enää meinaa millään saada pois :). Pakko kai sopeutua tohon, koska eilen illalla hypin uintireissun jälkeen kotona yhdellä jalalla vaikka kuinka kauan, mutta vesi oli korvassa ja pysyi..  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lohdullisemmalta tuntuukin ajatella että on vaan tullut viisaammaksi :) Varmaan nuoren kassatytön-tai -pojan silmissä kolmekymppinen onkin jo tosi vanha. Muistan omasta lapsuudestani sen kun joku täytti kuusitoista ja minusta hän oli silloin jo tosi vanha! Noi korva-ja hammasvälijutut kuulin ensimmäistä kertaa.

   Poista
 9. Osu ja uppos, mä oon siis vanha😂
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Hih! Tää on niin hauska postaus. Kaikki sun vastaukset on kuin suoraan mun
  suusta tulleita. Vanha mikä vanha, ei auta mikkään :) :)

  VastaaPoista
 11. Mummo olen kyllä, että kai sitä onkin oikeasti jo hiukan vanhempi. Erittäin monessa kohdassa minulla oli täysin sama vastaus, mutta korkkareista en vielä ole tinkinyt, ainakaan kokonaan, ja musiikin suhteen meidän nuoriso kutsuu minua takapenkin teiniksi 😁 Ja myös nuoret tykkäävät villasukista. Omasta mielestäni olen ikinuori.
  Kiva postaus ja oli mukava lukea muiden kommentteja. Miten monelle kysymykset tuntuivatkin sopivan!
  Leppoisaa lauantaita! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummi täälläkin ollan oltu kohta jo 16 vuotta. Uskomatonta! Korkkareita en ole koskaan oppinutkaan käyttämään vaikka sellaiset upeilta näyttävätkin.

   Poista
 12. Aika hyvin upposi - tosin eivät sentään ihan kaikki. Ja aika monta piirrettä, jotka upposivat - esim. kohta 1 - on minulla ollut aina. Taisin sitten olla vanha nuori;)
  Hyvää viikonloppua, Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkimielellä joku on varmaan nämä väittämät valinnut, koska aiemmissa kommenteissa on ihan nuoriakin, joihin moni näistä sopii. No jos olit vanha nuori, niin sitten olet varmaan nykyisin nuori varttunut!

   Poista
 13. Kaikki osui minullekin. Elikkä eihän tässä mitään hätää ole <3

  VastaaPoista
 14. eksyin tänne pienen linnun kautta :)
  Olipa ihan lukea postaus ja huomata, että ihan kaikkiin ei vielä tarvinnut vastata myöntävästi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että eksyit ja liityit lukijaksikin!

   Poista
 15. Voihan villasukka! Ihminen on juuri senikäinen kuin sydämessään tuntee. Vanhakin voi olla sydämeltään nuori. Vireää kevätkautta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se melkein on Tuija. Vanha voi olla tosiaan sydämeltään nuori, mutta iän tuomat krempat muistuttavat kyllä oikeasta iästä ainakin aina välillä.

   Poista