torstai 12. tammikuuta 2017

PIKKASEN NOLOA

Lopettaa, Hollanti, Nappi, BussiSattuipa kivasti kun ajoimme Turun satamasta keskustaan päin bussilla.

Kuten tavallista, bussi täyttyi nopeasti matkustajista jotka olivat juuri astuneet ulos laivasta. Emme päässeet istumaan ja asetuimme seisomaan käytävälle monien muiden tavoin. Matkalaukku jalkojen välissä ja toinen laukku olalla, joten kovin helppoa ei ollut pysytellä pystyssä nykivässä bussissa.

Oltiin ajettu vasta muutama kymmenen metriä, kun joku soitti kelloa pysähtymisen merkiksi. Bussi pysähteli vähän väliä, joten ei pystynyt näkemään poistuiko joku bussista. Muutama muukin meidän lisäksemme ihmetteli, että ajaako joku näin lyhyen matkan bussilla, kun kävellen olisi päässyt nopeammin ja helpommin, ilman bussin tungoksessa matkustamista.

Matka jatkui ja melkein heti taas soitettiin kelloa pysähtymisen merkiksi. Tämä toistui vielä muutaman kerran, kunnes joku koputti selkääni. Kyseessä oli mies, joka hilpeänä, sanoi minulle, että minun selkäni varmaankin painautuu soittonappulaa vasten ja aiheuttaa nämä soitot. 

Niinpä hyvinkin, se olin juurikin minä joka tietämättäni painelin tuota "pirinkelloa". Siellä täällä näkyi hymyileviä ilmeitä, eikä tilanne sitten kuitenkaan ollut kovin nolo.

Mistä tällainen harvoin bussia käyttävä vieraspaikkakuntalainen voisi käsittää, että nykyajan busseissa soittokellot ovat noin alhaalla?
Ennen ne olivat aina katon rajassa!


Linja-autossa on tunnelmaa!


(Osaako kukaan muuten neuvoa mistä johtuu, että tämän postauksen kuva näkyy tietokoneella katsottuna ihan normaalina, mutta puhelimella katsottuna mustana ja siinä on tekstiä? Otin kuvan kuvapankista, josta saa vapaasti ottaa kuvia ja käyttää niitä jopa kaupallisiin tarkoituksiin. Yritin poistaa kuvan ja laittaa jonkin toisen kuvan, mutta sitten lähtee koko tekstikin samalla, joten jätin näin. Jos osaat auttaa, niin kerro mistä johtuu!)24 kommenttia:

 1. Heh... lapsena tosiaan oli se ongelma, että ne nappulat olivat katon rajassa! Sinne piti oikein kiipeillä, jos meinasi jäädä pois kyydistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hyvin muistissa. Aina pelkäsi ettei ylety painamaan sitä nappia ja ajetaan pysäkin ohi. Eli siinä mielessä tuhat kertaa parempi että nappulat ovat alempana tänä päivänä.

   Poista
 2. Sattuuhan sitä. Tuskin kukaan pahastui moisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kukaan ei pahastunut, vaan hymyilivät myötätuntoisesti minulle kun "syyllinen" selvisi.

   Poista
 3. No nyt kyllä näkyy tässä koneenkin näytöllä ihan musta tausta vaan, jossa on valkoinen teksti "Discover Pixaby free images. No hotlinking". Mutta ikävä kyllä, ei mitään tietoa, mistä johtuu, kun en ole koskaan kokeillut kuvapankkeja käyttää. Pinterestiä vaan.

  Ja totta tosiaan. Mistäs sitä voi yhtäkkiä tietää, että soittokellot onkin valahtaneet alaspäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun koneella kuva on ihan niin kuin pitää, mutta mieheni koneella ja tabletilla kuva on tuo musta. Ei voi ymmärtää!

   Soittokellot tosiaankin ovat nyt meikäläisenkin pituudella saavutettavissa, enkä minä ole kasvanut,joten alaspäin ne tosiaan ovat hiipineet.

   Poista
 4. Heh heh, hyvä että oli ymmärtäväisiä kanssamatkustajia! Sama juttu minun koneellani, ei näy kuvaa, vaan vain teksti mustalla pohjalla, mutta syytä en myöskään tiedä. Voi olla joku kuvan yhteensopimattomuus tietyn selaimen kanssa…?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pelkkää ymmärtäväistä hymyä.

   Poista
 5. Onneksi ette olleet laivassa silloin myrskyn aikaan! Yksi ja toinen olisi voinut keikkua bussissa oudosti jo pelkästä merellä riepottelusta. Minullekin näkyy vain tuo musta ikävä Pixabay-mainos. Ehkä kuvan näkyminen johtuu käytetystä selaimesta (itselläni Chrome) tai jostain muusta teknisestä sopimattomuudesta erilaisiin laitteisiin. Lienee parasta unohtaa tämän palvelun kuvat, jos ne eivät kuitenkaan kaikille näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Runsaan viikon päästä lähdetään risteilylle. Toivotaan ettei silloin myrskyä.
   En taida enää uskaltaa noita kuvia käyttää kun tuollaista tekee. Ihmeellisintä asiassa on se, että omalla koneellani kuva näkyy ihan normaalisti.

   Poista
 6. Kääk, minua olisi varmaan tosissaan nolottanut bussissa! Vaan mitäs siitä, mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin voisi etukäteen luulla, mutta tilanne oli niin leppoisa, ettei tuntunut vaikealta sitten kuitenkaan.

   Poista
 7. Hihi voi sinua ihanaa ja hei niin normimenoa, mutta sillä hetkellä noloa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulle Tiia voisi varmaan kanssa käydä näin 😁

   Poista
 8. Kaikkea hauskaa sitä sattuu, mutta eipä haittaa!T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa. Tuli vähän piristystä päivään.

   Poista
 9. Voi mainio :D Tervetuloa Turkuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Oli kiva käydä entisessä kotikaupungissa.💙

   Poista
 10. Hihi.. :D Eihän tuolle varmana kukaan voi olla vihainen vaan hivenen hihittää vahingolle.

  Aikoinaan kun muutin kaupunkiin niin meni pari vuotta kun ekaa kertaa hyppäsin bussin kyytiin joululahjaostosten kanssa. Menin istumaan ikkunapaikalle, jossa piti kurkottaa toisen niskan takaa, että pystyi painamaan nappia. Enhän mie kehannu ujona kurkotella, joten odottelin parin pysäkin verran kun joku muu onneksi painoi pysäkki nappia, että viitsin itsekin poistua bussista. Tekevälle sattuu ja tapahtuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihaisuudesta tai närkästyneisyydestä ei tietoakaan. Noin voisin minäkin käyttäytyä nuorena ja ujompana , että odottaisin että joku muu painaa nappia :)

   Poista
 11. Voi mikä tarina! Tuo olisi voinut sattua ihan hyvin minullekin! :D

  Ja mitä tuohon kuva-asiaan tulee, niin koitin selvittää sitä. En löytänyt oikein muuta vaihtoehtoa kuin sen että kuva pitää olla ladattuna palvelimelle (tässä tapauksessa ensin koneelle ja siitä blogiin) jossa sitä käytetään. Eli tuo hotlinking tarkoittaa URL-jakamista, se ei toimi Pixabayn kuvilla joita käytetään vierailla sivustoilla. Tosin, bloggerin maailma on mulle hiukan vieras ja jotkut asiat voi mennä erilailla kun Wordpressissä. Mutta WP:ssä ainakin tuo kuvan lataaminen onnistui vaivatta, kun sen ensin tallensi koneelle. URL-linkitys ei toiminut ollenkaan. Kuvassa itsessään voi myös olla joku vika, jonka takia se ei toimi.

  Ja kun sanoit, että teksti lähtee samalla kun yrität poistaa kuvaa, niin kannattaa kopioida se teksti väliaikaisesti johonkin Wordiin tai Muistioon turvaan, poistaa sitten kuva teksteineen päivineen ja kopioida teksti takaisin blogiin, lopuksi sitten laittaa se uusi kuva. Toivottavasti edes jokin näistä ajatuksista auttaa sinua joko tämän tai tulevien postausten kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan se virhe olikin siinä, etten ladannut sitä vaan kopioin suoraan blogitekstiin. Mutta se on ihmeellistä, että kun luen blogiani sillä selaimella, jota tavallisesti käytän, niin kuva näkyy ihan normaalisti, mutta kun vaihdan toiseen selaimeen, niin tulee tuo musta kirjoituksilla varustettu kuva.
   Tuota tekstin kopioimista mietin ensin, mutta en sitten tehnyt sitä, kun tuntui turhan monimutkaiselta hommalta, koska olin jo linkittänyt facebookiin ja Bloggaajat-ryhmäänkin.
   Kiitos neuvoista, seuraavalla kerralla olen toivottavasti hiukan viisaampi!

   Poista