keskiviikko 20. joulukuuta 2017

LÄHETITKÖ SINÄ MINULLE JOULUKORTIN?Joku ehkä muistaakin, että viime vuonna jätimme joulukortit kokonaan lähettämättä. Ei vaan ollut intoa korttien kirjoittamiseen. Tänä vuonna kuitenkin lähetimme kortteja ihan entiseen tapaan.

Ja kivahan noita on itsekin saada, varsinkin kun posti muuten tahtoo koostua pelkistä laskuista.

Tänään oli hyvä päivä, kun yhtään laskua ei löytynyt postilaatikosta.

 Salaperäisiltä lähettäjiltäkin on kortteja tullut. Tämä kortti oli minun nimelläni, mutta lähettäjä oli unohtanut kirjoittaa nimensä alle.

Koska kortissa oli vain minun nimeni, niin keltään perhetutulta se ei ollut, mutta kortissa oli Helsingin postileima, enkä tunne Helsingistä ketään sellaista jolta joulukortteja saisin.

Tein hiukan salapoliisin töitä ja huomasin, että käsialassa oli jotain tuttua, kuin entisen Turun aikaisen työkaverin kirjoittamaa. Mutta hän kyllä tietääkseni asuu nykyäänkin Turussa. Muistan että hän kuitenkin kerran mainitsi käyvänsä usein Tallinnassa, joten jospa hän on sinne matkustaessaan pudottanut joulukortit Hesingissä olevaan postilaatikkoon. Eikä häneltä ainakaan vielä ole tullut korttia vaikka joka joulu on tullut, joten oliskohan tuo kortti häneltä.

 Toinen hauska juttu oli saamissamme korteissa se, kun yhdessä oli vain meidän etunimet, eikä ollenkaan sukunimeä. Ja minun etunimeni sijasta kortissa oli lempinimeni. Osoite oli kuitenkin oikein joten kortti löysi oikeaan paikkaan.

Joulun aika on kiireistä aikaa, joten pikku kömmähdyksiä sattuu. 

En tiedä onko postin lajitteluissa tapahtunut jotain muutoksia, kun yhdessä toisessakin kortissa oli Helsingin postileima, vaikka senkin lähettäjä asuu Turussa.

No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Kortit ovat 
löytäneet perille. Kiitos meitä muistaneille!


KIVAA PÄIVÄN JATKOA, OTTAKAAHAN RAUHALLISESTI JOS PYSTYTTE! 

22 kommenttia:

 1. Meillekkin on kerran tullut joulukortti, jossa oli vain meidän etunimet ja paikkakunta, mutta itse osoitetta ei. Siihen aikaan ei ollut postinumeroita. Lähettäjät kyllä selvisi, kun olivat nimensä korttiin kirjoittaneet, mutta perille kortti tuli ilman meidän sukunimeä ja tarkempaa osoitetta....olisi siinä tämän hetken Postilla opiksi ottamista...:)
  Naureskelimme, että pitäjässämme ei tainnut sitten muita pariskuntaa asua, joilla olisi samat etunimet, kuin meillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin toimittu postilta kun ilman sukunimeä tuli kortti perille ja osoitettakaan ei ollut. No meidänkin olisi varmaan löytänyt perille jopa ilman osoitetta, kun Ahvenanmaalla tuskin asuu toista pariskuntaa joiden etunimet ovat samat kuin meidän.

   Poista
 2. Kaunista joulun aikaa sinulle:) Täällä joulu ei ole virallinen juhla, joulun visuaalisia merkkejä sen sijaan on ollut paljonkin,ja joulua voi aistia Nasaretissa , Jaffassa ja Haifassa, joissa on joulullekin annettu sijaa. Hyvää joulua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle sinne etelään! Varmaan ainakin aluksi tuntuu oudolta viettää joulua lämpimässä.

   Poista
 3. Jänniä mysteereitä nämä. Olisi kiva saada tietää keneltä kortti on tullut. Joskus lukioaikoina sain kortteja eri maista ja niissä luki aina terveisin "salainen ihailija", enkä vielä tänä päivänäkään tiedä keneltä kortit olivat. Jäi kyllä vaivaamaan. :)

  Mukavaa iltaa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullahan jänniä ihailijoita on ollut ja voi olla vieläkin.
   Hienoa jouluvikkoa sinullekin Tiia!

   Poista
 4. Ihmeen hyvin kortit välillä löytävät perille vaikka osoite olisi miten puutteellinen. Meille tulee monesti kortteja pelkällä etunimellä, en tiedä miksi sukunimi puuttuu onko liian monimutkainen kirjoittaa tai jotain? Toivottavasti mysteerikortin arvoitus vielä ratkeaa. Mukavia joulupuuhasteluja sinne. Terkuin Katja 🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useinhan postin toimintaa moititaan, mutta välillä yllättävät.
   Oikein rattoisaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista
 5. Ihanaa joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
 6. Minäkin eilen ihmettelin yhtä korttia, että keneltä se on. Nimi oli kirjoitettu niin kauniilla kaunokirjoituksella, että ei vaan kyennyt lukemaan 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos ei saa tietää kuka hyvän joulun toivotuksen on lähettänyt. Olisko joku salainen ihailija 😊

   Poista
 7. Tietääkseni leimalla ei ole enään merkitystä siitä missä kortti/kirje on laitettu laatikkoon...Posti kun on nykyään aika mysteeri ;)
  En laittanut tänäkään vuonna yhtään joulukorttia, vaan senkin rahan laitan niille jotka sitä tarvitsee. Kaikki tuttavamme sen tietää, koska olemme toimineen näin jo vuosia ja yrittäneet vihjate, että hekin vosivat niin toimia ;)
  Ihanan salaperäistä Joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu tylsältä jos postileima ei enää kerrokaan mistä lähetys alunperin on lähtenyt. Ja toisaalta mitä merkitystä koko leimallakaan enää on? Vai kerääköhän joku vielä postimerkkejä, silloinhan leima on ehkä merkityksellinen.
   Tuo on kyllä hienoa että jos ei lähetä kortteja niin laittaa rahan jollekin tarvitsevalle. Itsellä vaan taitaisi jäädä kuitenkin korttirahat omaan käyttöön, joten parempi näin.
   Sinulle myös oikein ihanaa ja rauhallista joulun aikaa!

   Poista
 8. Onpa jännä saada kortti, jonka lähettäjää ei tiedä. Minä olen saanut vain muutaman kortin, mutta enpä lähettänyt itsekään kuin neljä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saa nähdä saadaanko vielä tietää kuka lähetti.

   Poista
 9. Mukavaa joulunaikaa❤ Joulunsalaisuuksia nämä kortit😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kortti onkin tontun lähettämä? 🎅🌲

   Poista
 10. Varsinaisia jouluarvoituksia ystäviltänne :). Täällä otetaan niin rauhallisesti kuin vain olla ja voi! On ollut tänä vuonna monta päivää aikaa valmisteluihin, joten onneksi ei ole ehtinyt minkään valtakunnan stressi syntyä. Toivottavasti sielläkin mennään stressittömillä tunnelmilla kohti joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule just todettiin ettei koskaan ole ollut näin stressitöntä joulun alusaikaa. Johtunee siitä, kun ei tarvitse enää olla työelämässä mukana.On aikaa katsella jouluvalmistelujen lomassa Areenasta lempisarjaa Metsolat, joka vieläkin on yhtä ihana kuin silloin kun sitä ensimmäistä kertaa katsottiin.
   Oikein rauhallista ja lämminhenkistä joulua teille!

   Poista
 11. Korttimysteeri! Ihanan jännittävää ja kutkuttavaa. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Voi olla että jää ikuiseksi mysteeriksi lähettäjä.

   Poista