sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

HÖYHENIÄ
PALMUSUNNUNTAI ja KEVÄTPÄIVÄNTASAUS,  niitä vietetään tänään.  Minulle ne molemmat tuovat mieleen keväisiä ajatuksia. Lumen sulaminen, tippuvat räystäät, auringonpaiste, yöpakkaset ja pölyävät kaupungin kadut; ihania kevään merkkejä kaikki.


Liikkeellä on virpojia huiveineen, oksineen ja koreineen. Mutta täällä Ahvenanmaalla virpojia ei näe. Täällä hiukan virpomista vastaava perinne on Nuutinpäivä, jolloin lapset kiertävät talosta taloon nuuttipukeiksi pukeutuneina "joulun ulos-siivoojina" ja palkkioksi toivovat tietysti karkkia. Ja voi sitä onnetonta, joka ei ole huomannut varata karkkia virpojille tai siivoojille. Luinpa juuri äskettäin jostain, miten joku oli antanut vastaavassa tilanteessa porkkanan. Voi vain kuvitella, miten saajien naamat venähtivät tällaisesta "karkista".

Oli miten oli
OIKEIN AURINKOISTA PÄIVÄÄ SINULLE!

8 kommenttia:

 1. Hei. Meillä juuri virpojia ja nyt maljakossa on kolme kaunista oksaa, yhdessä pajunkissojen kanssa. Mahtava ulkoilusää kestävillä hangilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oksat ovatkin tosi kauniita. Itse tein niitä lapsenlasten kanssa. Täällä hanget ovat vain muisto.

   Poista
 2. On mielikuva sellaisesta pääsiäisestä lapsuudessa, että t-paitasilla oltiin. Nyt on luvattu -10 öiksi, mutta aah aurinko, olo on virkeä ja jaksaa.

  Aurinkoista uutta viikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on ollut lämmintä pääsiäisenä. Oltiin kerran pääsiäisenä Lapissa ja syötiin pizzaa ulkoterassilla auringonpaisteessa.

   Samoin sinulle, hienoa alkavaa viikkoa <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä taisi virpojan naama venähtää :)))

   Poista
 4. Kiitos paljon! Meillä kävi virpojia ja oli pikkuvieraita kylässä. Kiireinen päivä :)
  Minä annoin suklaarahoja niin virpojille kuin pienille kyläläisillekin. Kaikki olivat tyytyväisiä :D
  Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa pääsiäisviikkoa sinnekin!

   Poista