sunnuntai 3. elokuuta 2014

MUSTAVALKOINEN SAUNAMME

No lopultakin! Nimittäin tuli saunan ehostus valmiiksi. Kyseessä oli pintaremontti, eli katto, seinät, lattia ja ikkuna saivat uutta väriä pintaansa. Käytimme SUPI-SAUNAVAHAA, sekä valkoista, että mustaa. Se neuvottiin levittämään joko vaahtomuovisiveltimellä tai keinokuitusiveltimellä. Koska paikallisesta rautakaupasta ei vaahtomuovisivellintä löytynyt käytimme jälkimmäistä. 

Tästä lähdettiin eli kaikki pinnat olivat käsittelemättömiä kun hommaan ryhdyttiin. Kyseessä on melkein kaksikymmentä vuotta sitten rakennettu pihasauna ja nyt kaivattiin raikastusta pintoihin.

Ikkunat olivat samaa puunväristä pintaa kuin muutkin pinnat. Nyt ne maalattiin valkoisiksi. Kaksi maalauskertaa riitti niiden valkaisemiseksi.

Saunan ikkunat eivät ole kovin suuret ja sauna onkin iltaisin vähän hämärä kun ei aurinko paista tälle puolelle silloin. Nyt seinien ja katon valkaisun myötä tuntuu, että valoisuus moninkertaistui.
Meillä ei ole saunassa suihkua. Vesi tulee kyllä hanasta, mutta tänne saunalle tulee vain kylmä vesi. Itse peseminen tapahtuu vanhanaikaisesti pesuvadeissa.


Saunan valaisimesta tuli myös valkoinen.

Täysin tyytyväisiä ei olla lopputulokseen, sillä seinistä ei saatu tasaisen värisiä. Vahasimme ne neljä kertaa ja kuitenkin lopputulos on hiukan epätasainen. Tiedossa oli tottakai, että vaha ei muodosta täysin peittävää pintaa, mutta yllätys oli ettemme saaneet tasaväristä pintaa aikaiseksi, vaikka käsittelimme aina yhden seinälaudan koko mitaltaan samalla kertaa.
Lauteiden musta väri puolestaan oli tasainen ja kaunis jo yhden vahauskerran jälkeen.

Lattian valkaisuun käytettiin NOSTALGIA-puulipeää.

Uusi löylykiulu ja kauha piti uudistuneeseen saunaan hankkia. 

Saunamme on puilla lämpiävä ja vesi kuumennetaan erillisessä vesipadassa. Isosta padasta kuumaa vettä riittää isommallekin joukolle. Kiuasta ja vesipataa ei ollut tarvis vaihtaa, koska ne toimivat moitteettomasti ja antavat makoisat, pehmeät löylyt. Huomenna saamme vieraita ja silloin "uudistamme" saunamme. Helteitä on taas luvattu ja vaikka tuntuu nurinkuriselta, niin kuumallakin ilmalla sauna piristää.

Saunamme raikastui mukavasti ja tuntuu melkein uudelta! Seuraavaksi ehkä remontointivuorossa on saunakamari. Mutta ei ihan heti; nyt pitää vähän hengähtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti