keskiviikko 1. elokuuta 2018

ON ILMOJA PIDELLYTTäällä ollaan pitkästä aikaa!
Kahden viikon tauko postauksissa ei ole kuulunut tapoihini. Ei ole oikein ollut inspiraatiota kirjoittamiseen ja tämä viikosta toiseen jatkunut kuumuuskin taitaa olla osasyyllinen jaksamattomuuteen.

Tehtiin sellainen 2500 km:n pituinen ajoreissu pohjoiseen vuokratulla pakettiautolla, joka mennessä oli tyhjä, mutta tullessa enemmän kuin täynnä. Eikä kaikki tarpeellinen edes mahtunut tuohon autoon.

Tavaraa jäi vielä täysi peräkärryllinen ylikin ja sen joutui tytär ajamaan koko pitkä matkan.

Ensin olin hermoillut sitä, miten kaikki saadaan mahtumaan tuohon pakettiautoon ja eihän siihen sitten mahtunutkaan se mitä piti. Sitten hermoilin sitä, miten tytär selviää peräkärryn kanssa pitkän ajomatkan, kun hän ei aiemmin ole sellaista vetänyt. Ja vielä kun lopuksi piti tuo lasti ajaa laivalle, niin olin jo valmis saamaan vatsahaavan. 
Kaikki onneksi menikin hyvin ja tavarat saatiin ripeässä tahdissa kannettua sisälle asuntoon. Ei tullut sadetta, vaikka matkalla satoi paikoitellen rankastikin.

Sitten saattoikin jo huokaista ja edessä oli tietenkin muuttolaatikoiden purku ja tavaroiden paikoilleen asettelu. Onneksi sen voi tehdä omaan tahtiin.

Kantohommissa tuli tietenkin nälkä ja haettiin kaupasta valmispizzaa. Terassilla nautittuna maistui sekin oikein hyvältä. Ampiaisetkin (vai mehiläiset?) tuntuivat olevan nälkäisiä, kun koko ajan pyörivät ruokilijoiden ympärillä, onnistuen pistämäänkin yhtä meistä. Kärpäslätkällä oli pakko ottaa muutama herhiläinen hengiltä, kun väkisin meinasivat käydä kimppuumme.
Nyt on jo aikaa istuskella varjossa ja siunailla tätä jatkuvaa kuumuutta. Onneksi viikonlopuksi on jo luvattu viilenevää.

Ovia ja ikkunoita on pidettävä auki jotta edes hiukan ristivetoa saadaan. Sisällä on sellaiset 30 astetta lämmintä. 

Monilla paikkakunnilla ollaan helisemässä rankkasateiden kanssa, mutta meillä ei ole vettä tullut edes sitä vertaa että sademittarissa olisi vettä näkyvissä.

Koivut pudottelevat ruskeita lehtiään ja maa on ruskeana kuin syksyllä konsanaan.

JOKO RIITTÄISIVÄT HELTEET, VAI NAUTITKO NIISTÄ YHÄ? 

24 kommenttia:

 1. Sitä huomaa usein stressaavan asioita, jotka meneekin hyvin ja tulee olo, että turhaan tuli stressattua. Mutta en ole ikinä minäkään vetänyt peräkoukussa mitään lastia, niin kyllä jännittäisi.

  Huh hellettä, ihan pahinta aikaa muuttoon, mutta onneksi kuitenkaan ei sade yllättänyt.

  Aurinkoista elokuun alkua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on taipumus stressata etukäteen ihan joka asiasta. Vaikka tiedän ettei kannattaisi, niin minkäs teet. Minä olen ajanut muutaman kilometrin matkan vetäen venettä trailereineen, mutta koko ajan hermoilin että joudun peruuttamaan. Siitä ei olisi tullut mitään.
   Helle ei ole hyvä sää muuttoon, mutta vielä pahempaa olisi ollut jos olisi satanut!
   Oikein mukavaa elokuuta sinullekin Tiia!

   Poista
 2. Hienoa että kaikki hermoiluistasi huolimatta sujui hyvin :) Tiedän niin tuon tunteen, kun etukäteen jo hermostuttaa, vaikka hölmöähän se on, tiedetään :D

  Olen nauttinut tästä kesästä vaikka hieman turhan kuumaa onkin. Kuivuus minua enemmän huolettaa kun luonnoneläimet ja -kasvit joutuvat kärsimään.

  Töissä hieman ahdistaa jatkuva hikoilu, varsinkin kun päivän aikana ei ehdi juoda niin paljon kuin pitäisi. Monena iltana on päätä särkenyt ja ollut vähän huono sekä voipunut olo. Sisällä lämpö nousee samaa vauhtia kuin ulkonakin, joten iltavuorot ovat vielä raskaampia kuin aamut.
  Sateita odotellaan jo kovasti täälläkin.
  Hyvää alkanutta elokuun ensimmäistä viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikki meni hyvin. Aluksi nautin minäkin helteistä, mutta kun ei edes sadetta tule, niin alkaa jo tuntua sietämättömältä. Onneksi ei tarvitse enää mennä töihin. Työpaikallani oli aina kesäisin mahdottoman kuuma. Valitimme siitä joka kesä, mutta mitään ei tehty huoneilman viilentämiseksi. Nyt vihdoin, kun kuumista huonetiloista on kärsitty vuosi toisensa jälkeen, ovat päättäjätkin katsoneet aiheelliseksi tehdä asialle jotain.
   Teillä tuntuu olevan työpaikalla samanlaista kuin meillä.
   Hienoa elokuuta sinulle, helteestä ja kuivuudesta huolimatta!

   Poista
 3. Skånen mökillä kanssa lämpötila sisällä sen 30, yöllä onneksi kerran jopa saatiin laskemaan 22 asteeseen. Kuivaa on täälläkin, vaikka ei ihan niin ruskeaa kuin kotona. Täydelliset palokiellot grillailuun hallitsee. Parina päivänä ukkostanut ja satanut hieman.
  Merivesi ollu 25 astetta.

  Koitetaan jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä 30 astetta on ihan liikaa. Yöllä tuo kuumuus haittaa ainakin minua vielä enemmän kuin päivällä.
   Ruotsissa ukkosti ja satoi rankasti kun ajettiin kotiin päin.

   Poista
 4. Onneksi kaikki meni hyvin💕On tämä helle jo voimille käypää...sanon jo minäkin joka luulin olevani oikea aurinko ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä olen kyllä iloinen, että hyvin menivät ajomatkat.
   Lämpimästä olen minäkin ennen tykännyt, mutta nyt riittää jo. Etelään ei todellakaan tee mieli matkustaa.

   Poista
 5. Hitsi mikä ajomatka! Itse en suostu vetämään kärryä edes vaivaista 100 km mökkimatka!!! ;)
  Täällä tuli tänään vettä niin että kadut lainehtii...Ilma ei viilentynyt ja nyt saimme ihanan kosteuden lämmön lisäksi :/
  Mutta silti kuulun ihmiseen jotak rakastaa näitä helteitä <3 Kerranki ei tarvi palella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Me käytimme sentään kaksi päivää suuntaansa tuohon matkaan, mutta tytär peräkärryineen ajoi koko yön ja oli aamulla Turussa, josta jatkoi laivalle. Onneksi hän sai nukkua hytissä muutaman tunnin tänne matkustaessaan. Vettä kuuluu joissakin paikoissa tulleen tosi runsaasti, mutta ei täällä. Viime kesä oli melkein yhtä kuiva ja silloinkin sadetta odotettiin kuin ihmettä.
   Minä en juurikaan palele, vaan mulla tahtoo aina olla liian lämmin. Siksi kai en haluaisi näin helteisiä säitä.

   Poista
 6. Olen tästä helteestä täysin voipunut, kun mitään ei jaksa ja on tuskallinen olo koko ajan. Saisi loppua todellakin.

  Muutitko sinä johonkin vai tytär? Minä en ole suostunut peräkärryn kanssa ajamaan. Kauhistuttaa koko ajatuskin. Ja vielä laivaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat tuntemukset täällä. Suihkussa käyminen virkistää sen hetken kun kuivattelee itsensä. Kun saa vaatteet päälle, on yhtä hikinen kuin ennen suihkua.
   Tytär muutti Lapista tänne Ahvenanmaalle ja se tuntuukin tosi mukavalta. Nyt ovat molemmat tyttäret lähellä.
   No jos ihan pakko olisi ollut ajaa peräkärry pitkä matka, niin olisin ehkä sen tehnyt, mutta pelko olisi ollut kova koko matkan, juuri sen mahdollisen peruuttamisen vuoksi. Onneksi tytär ei pelkää haasteita ja uskaltaa!

   Poista
 7. Pitkän matkan ajoitte muuttokuormien kanssa, mutta onneksi kaikki meni hyvin!
  Meilläkään ei ole satanut aikoihin. Kovasti täällä jo sadetta toivotaan ja viileämpää keliä. Vaikka aurinkoa rakastan niin tämä helle saisi jo helpottaa. Eläimet, luonto ja monessa työpaikassa ihmiset on kovilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se tosi pitkä ajomatka. Ei ole vieläkään sadetta saatu. Kävin juuri mökillä hiukan kastelemassa, vaikka ei kai sekään ole suositeltavaa kun vedestä alkaa jo olla pulaa.
   Tänään on onneksi jo tuntunut hiukan viileämmältä.

   Poista
 8. Täälläkin helteet jatkuvat. Ukkoset ja sateet ovat aika hyvin kiertäneet meidän niemenokan, joten syksyn ruskan värit on täälläkin luonnossa. Niin kuivaa! Minä en valita kuumuudesta, ihminen on kuitenkin aika sopeutuvainen toimissaan. Meidän karvalasten puolesta harmittaa, koska heidän pitkät metsälenkit ovat jääneet ihan liian lyhyiksi. Mutta, eiköhän ne syksyn viimat sieltä saavu ja kohta saadaan hytistä viileistä keleistä :D
  Mukavia päiviä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkipiha on ihan ruskeiden koivunlehtien peitossa ja näyttää aika ankealta. Vihreyttä ei juurikaan ole. Pelottavalta tuntuu jos tällainen kuuma ilma alkaa olla jokakesäinen ilmiö. Koskaan en ole odottanut syksyä, enkä ehkä nytkään suoranaisesti syksyä, mutta hiukan viilenevää olisi toiveissa.
   Hienoa loppukesää teillekin. Toivottavasti hiukan viilenee että pääsette kunnon lenkeille koirien kanssa!

   Poista
 9. Helteet saavat puolestani loppua vaikka heti :-)
  Helteenhimoiset ovat saaneet jo nannaa vatsan täydeltä ja helteettä kestämättömät ovat todella tiukilla.

  Pienikin tekeminen tuntuu työltä, kun hiki nousee iholle. Tämän päivän ukkoset ja sateet ovat helpottaneet meillä tilannetta - etenkin, kun taivas on täyttynyt armollisesti varjostavista pilvistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli tänään pilvinen päivä, mutta sadetta ei vaan kuulu. Hiukan viileni ilma tuon pilviverhon ansiosta ja se tuntui hyvältä.

   Poista
 10. Turhaan sitä usein hermoilee, vaikka kaikki sitten lopulta sujuu hyvin, mutta mikäs sitä itselleen voi.
  Ampiaiset ovat kyllä inhottavia. Muistaakseni minua ei lapsuuden jälkeen ole amppari pistänyt, mutta muutama viikko sitten sain pistoksen silmäkulmaan ja enpäs muistanutkaan sen kirvelevän noin kovin. Sisareni on virkannut minulle ampiaisenpesiä oikeiden ampiaisten karkoittamiseksi.
  Hyvää elokuun alkua💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhaan, turhaan! On se kumma, että vaikka tietää ettei ole mitään järkeä etukäteen murehtia niin paljoa, niin kuitenkin niin tekee. Noista virkatuista ampiaisenpesistä olen kuullutkin. Jos ensi kesänä on ongelmia amppareista, niin pitänee itsekin harkita niiden virkkaamista.
   Myös sinulle oikein mukavaa elokuuta!

   Poista
 11. Melkoinen keikka, mutta onneksi kaikki meni hyvin. Minä olen niin tykännyt helteistä, mutta puutarhaa on janoisempi kuin koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vähään aikaan haluta lähteä ihan noin pitkiä matkoja ajelemaan! Meillä sataa parhaillaan!!!!

   Poista
 12. Lämmintä meilläkin on ollut, voisi sanoa,että vähän liikaakin.Vettä ei ole satanut nimeksikään ja sen huomaa;nurmikko on ruskea.

  VastaaPoista
 13. Mä olen samanlainen, etukäteen jo murehdin että miten tästä taas selvitään. Tylsää, kun ei se sillä murehtimalla parane. Ja teillä oli sitten onnea matkassa, kun sateetkin jättivät rauhaan.

  Meillä on parin viikon kuluttua muuttoretki edessä kun viemme toisen kaksosista yliopistolle. Olen nyt ostellut yhtä ja toista ja ajan lisäksi niihin yhteen jos toiseen uppoaa aika paljon rahaa. Kaupoilla listan kanssa kiertäessä äkkään, että tuotahan ei listassa taas ollutkaan.

  Mä alan olla aika hermona näihin kuumiin päiviin. Ei helpota edes sade, hautova helle jatkuu aina vain. Syyskuussa toivottavasti helpottaa. Yriteään jaksaa. Kyllä se tästä taas kylmemmäksi muuttuu.

  Iloa viikkoosi Kristiina!

  VastaaPoista