maanantai 18. kesäkuuta 2018

SOUTAMALLA RUOTSIIN
Oikein hyvää alkanutta uutta viikkoa ja terveisiä viikonlopun postisoudusta.

Postisoutu eli Postrodden on vuosittain järjestettävä kilpailu entisaikojen postisoutajien muistoksi. 

Tässä tapahtumassa soudetaan tai purjeen avulla purjehditaan pienellä veneellä yli meren Ahvenanmaalta Ruotsiin, tai päinvastoin. Samaa reittiä käyttivät entisajan postinkuljettajat  säässä kuin säässä.

Matkaan kuluu aikaa viisi, kuusi tuntia ja tässä kilpailussa se tehdään turvallisissa puitteissa, mutta aikoinaan on moni postinkuljettaja menehtynyt tuolla matkalla.

Tässä kilpailussa veneen lisäksi on vaatetuksellakin merkityksensä. Vaatetuksen tulee olla samanlainen kuin silloin aikoinaan ja noita vanhojakin vaatteita voi jollain vielä olla käytössä, mutta muuten ne on valmistettu vanhaan tyyliin.

Katsojia oli kerääntynyt Eckerön Postitalon edustalle melkoinen määrä ja kun tykinlaukaus pamahti, suuntasivat kaikki, ehkä noin parikymmentä venettä, ulapalle.

Tämän vuoden postisoutu on käyty, mutta ensi vuonna se taas tehdään ja silloin lähtö tapahtuu Ruotsin puolelta.MUKAVAA JUHANNUSVIIKKOA! 


21 kommenttia:

 1. Heh. Ajattelin jo otsikon perusteella, että olette itse päättäneet lähteä soutamalla naapuriin :D.

  Hauskan ja arvokkaan kuuloinen tapahtuma ja varmaan kelikin suosi. (Justiin äsken kuuntelin uutisista, että juhannukseksi luvataan myrskyä, joka ei varsin vesilläoloa helpota ja hirvittää jo ennakkoon ne perinteiset hukkumistilastot. Hrrr. Mutta toivottavasti kaikki peruuntuu ja pessimismi on turhaa).

  Mukavaa juhannuksenalusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei sais tollaiseen veneeseen kuin tajuttomana :) Keli oli kyllä oikein hyvä ja "turvallinen". Täällä tuulee jo toista päivää ihan mahdottomasti niin ettei ulkona haluta olla. Toivottavasti vesilläliikkujat säilyvät turvassa juhannuksena.

   Poista
 2. Mukavaa jushhnusviikkoa sinullekkin!

  VastaaPoista
 3. Voi että sentään kun unohdin tämän. Ihan into ei varmaan Ruotsiin ensi vuonna kanna, että nyt täytyy sitten kaksi vuotta odottaa. Muistutathan sitten? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan olla että maalintulokin olisi mukavaa katsottavaa, eli ensi vuonna se olisi Eckerössä.
   Muistutan jos muistan :)

   Poista
  2. Totta, olipa taas maanantaiaivot kun en ajatellut maaliintuloa!

   Poista
 4. Vau mikä tapahtuma, en ole tiennytkään moisesta. ja nuo ihmisten asut ovat niin kauniit <3
  Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oltaisi menty aikaisemmin, niin oltaisi saatu nähdä asuja ja kaikkea muutakin kuin vain tuota lähtötouhua. No, ensi kerralla tiedetään paremmin.

   Poista
 5. Hauska perinne! Tuolta saa mitä ilmeisimmin upeita postikorttimaisia kuvia. Vielä kun pääsisi mereltä päin kuvaamaan, että tulisi se postitalo mukaan kuvaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saisi. Minä otin kuvat vaan kännykällä. Hienoa olisikin jos saisi komean postitalon mukaan samaan kuvaan.

   Poista
 6. Kiva tapahtuma! Mukavaa juhannusviikkoa 🍓🍓💛💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti katsastaa tämäkin tapahtuma.

   Poista
 7. Varmasti näyttävä tapahtuma! Tänä vuonna siellä katsojissa oli mukana myös 12 Rauman kameraseuralaista (mutta en minä) :)
  - Mukavaa juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan erilaista silmänruokaa! En sattunut näkemään raumlaisia!

   Poista
 8. Tuolta olisi saanut paljon maalauksen aiheita, nuo vaatteet, ihmiset, vesi, värit, olisi mielenkiintoista siirtää kankaalle, niin runsaasti hyvää matskua. Toivottavasti ehdin kesälomalla maalata, alkaa jo nähdä aiheita ihan joka paikassa. :-)) ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, jos taitoa maalaamiseen on niin tuollaisesta tapahtumasta löytyisi kyllä aiheita. Pidän peukkuja että ehdit lomallasi harrastaa mieleistäsi tekemistä. Mukavaa kesää sinulle!

   Poista
 9. Onpas ollut kiva tapahtuma! Ei todellakaan käy kateeksi entisajan postimiehiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankarissa olosuhteissa postia kuljetettiin.

   Poista