tiistai 5. kesäkuuta 2018

HUJAN HAJAN TERASSILLATUULEE!

Pari viimeistä päivää on tuullut niin ettei ulos paljon ole mieli tehnyt. Aamupäivällä näytti lämpömittari +7 astetta, joten  muutos on melkoinen viime aikojen lähes +30 lämpötiloihin.

Nyt oltu pari päivää kotona ja terassilta on välillä kuulunut ihmeellisiä kolahduksia. Tuolit ne siellä lentelevät nurin ja matto on rullalla . Ei ole asiaa sinne istuskelemaan, sen verran navakasti tuuli puhaltelee.

Ehkä olisi pitänyt hankkia hiukan painavammat tuolit terassille, etteivät näin helposti kaadu, mutta yksi näiden valintakriteereistä oli juuri keveys. Kevyet kalusteet on helppo siirtää haluttuun paikkaan ja nämä pystyy talveksi pinoamaan päällekkäin.

Kotiterassilla ei paljon muuta kalustusta olekaan kuin ruokailuryhmä, grilli ja apupöytä grillin vieressä. Aurinkovarjo on myös ruokapöydän vieressä. Alun perin tarkoitukseni oli laittaa jonkun verran kukkiakin, mutta kun keväällä seinälle ripustamani orvokkiamppeli kuivui välittömästi kun yksi välipäivä kasteluun tuli, katsoin turhaksi laittaa kukkia tänne kotiin, kun ollaan mökillä melkein koko ajan. 

Aika kolkolta näyttää ilman kukkia, mutta laitan sitten alkusyksystä niitä tänne kun taas ruvetaan olemaan enemmän kotosalla.

Nuo kaiteisiin kiinnitetyt, Ikeasta ostetut suojakankaat ovat osoittautuneet oivallisiksi. Ne antavat näkösuojaa ja estävät hiukan tuultakin, joskaan tähän myrskyyn eivät mitkään kankaat auta!LEPPOISAMPIA TUULIA ODOTELLESSA, IHANAA PÄIVÄÄ!

28 kommenttia:

 1. Täälläkin tuulee niin, että tuolit lentävät ja matot rullalla. Pöydälle olin käynyt poimimassa kukkia ja eikös sekin maljakko lentänyt taivaan tuuliin. Sinne meni poimitut kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tällä tuulella kukat pysy pöydillä eikä matot suorina.

   Poista
 2. Hurjasti tuulee, peltikatto (vaiko tikkaat) vaan paukkuu katolla! Raumalla(kin) on lähes tuhat taloutta ilman sähköä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltikatot ovatkin kovaäänisiä kovilla tuulilla. Täällä ei yleensä mene sähköt vaikka myrskyisää onkin.

   Poista
 3. Kyllä on tuulta piisannut ja piha täynnä oksaroskaa läheisestä metsästä. Motorilla piti ajaa kyllä kieli keskellä suuta, kun sivusta välillä työnsi oikein urakalla ;)
  Kylmä on ja kesämekko ja läpsyttimet vaihtui lennosta farkkuihin, tennareihin ja toppatakkiin...hrrr
  Lämpöistä loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen mökillä lakaisin terassia ja oli siihenkin oksanpätkiä ja kaikenlaista muuta roskaa kertynyt aika lailla. Toivottavasti kohta tuulet tyyntyvät ja ilma lämpenee.
   Hyvä ettet ollut korjannut mihinkään kaapin kätköihin vielä paksumpia vaatteita.

   Poista
 4. Kovaa tuulen puuskaa on riittänyt meilläkin. Lammen ympäristön puut ovat luovuttaneet heikompia oksiaan parin vuorokauden aikana runsaasti kävelytielle. Voisi samantien hieman sataakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulet ovat riepotelleet kaikkea vissiin hiukan joka puolella. Sadetta ei ole meillekään vaan tullut ja maa pöllyää kuivuuttaan.

   Poista
 5. Nyt tarvitaan taas toppatakkia. Onneksi olin sopivasti pessimistinen ja olin jättänyt sen vielä naulakkoon.
  Myrskypuuskat ovat repineet puista oksia ja piha muistuttaa lähinnä sotatannerta. Siivoamista riittää taas. Sähköttä ei olla kuitenkaan jouduttu olemaan.
  Hyvää tiistai-iltaa 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkia joutui tosiaan päälleen tänään ja eilen kiskomaan pitkän lämpimän jakson jälkeen. Huomenna mennään taas mökille. Saa nähdä miltä siellä näyttää.

   Poista
 6. Täällä sytty 12h sitten metsäpalo. Tuuli sitä on riepotellut, alkoi uudestaankin. Alkoi siitä kun tuuli kaatoi puun sähkölinjan päälle, vieläkin paloautot ajelee. Toivotaan pikaista sammumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hurjaa tuo metsäpalo, kun tuuli on näin kova ja maasto rutikuivaa. Toivotaan ettei pahempaa kuitenkaan ole tapahtunut.

   Poista
 7. Helteiden jälkeen tuntuu oudolta, että yöpakkasiakin on vielä luvassa. Taas saan jännittää, että miten käy mökillä olevien kasvien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä ollut uskoa todeksi että superhelteiden jälkeen tuli näin kylmä.
   Toivottavasti mökilläsi on kaikki säästynyt kylmyydeltä.
   Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 8. Kyllä tuulella on kova voima. Viime kesänä painava kaasugrilli pyöri pitkän matkan pitkin kallioita ja makasi sitten raatona jalat pystyssä kivikossa kun tulimmme mökille. Joskus hirvittää katsella isoja puita jotka taipuvat tuulessa ja parvekelaseja jotka pullistelevat uhkaavasti tuulen voimasta. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Se olikin tosi voimakas tuulenpuuska. Meillä on toistaiseksi ainakin grilli pysynyt omalla paikallaan. Parvekelasit taitavat helistäkin jonkin verran kovassa tuulessa.

   Poista
 9. Täälläkin tuuli on kukkapurkkeja heitellyt...:)

  VastaaPoista
 10. Olen miettinyt, että tuntuukohan tää hyytäväksi muuttunut keli erityisen kylmältä sen takia, että takana on niin pitkä ja lämmin jakso, vai olisko tää kylmä ihan muutenkin vaan. Varmaan molempia, mutta mun puolesta voitais kyllä lähettää nää myrskytuulet jonnekin, missä niistä olis jotain hyötyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että helteet saavat tämän nyt tuntumaan tosi kylmältä. Onneksi tuuli on tänään siedettävä. Mutta sitä sadetta saisi tulla!!!!

   Poista
 11. Hellejaksosta suoraan myrskytuuliin, kylmiin päiviin ja pakkasöihin. En muista että tällaista kevättä ja alkukesää olisin vielä koskaan kokenut :D
  Tänään päivälämpötila on pysytellyt 10 asteen tuntumassa, mutta onneksi saatiin myös vettä taivaan täydeltä pariinkin eri otteeseen. Toivotaan sateita sinnekin suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole minunkaan muistissa vastaavaa. Te sentään olette saaneet vettä, meillä hiekka pöllyää kuin Saharassa konsanaan.

   Poista
 12. Joka puolella tuulee, niin merellä kuin kaupungissakin. Itse en ole pahemmin mökillä käynyt viime päivinä, siellä rempataan olohuoneen lattiaa. Vanhat villat otettiin pois, ja nyt laitettin metallikehikot alle ja polyuretaanit päälle. Laudoittaminen on seuraava homma. Toivottavasti hiiret pysyvät poissa. Niillä kun on mainio aika talvisin siellä temmeltää, kun saarella ei käydä. Mutta postaukseesi. Kivat nuo Ikeasta ostetut suojakankaat! Ja ymmärrän hyvin tuon, että et kukkia laita. Mökillä kun kesää vietätte. Ja sellaista: Sain testattavaksi mainion tuotteen Antick - punkinjäädyttäjän. Kirjoitin siitä juuri blogiin. Ja muistin, että sinulla on jo tänä kesänä ollut monta punkkia ihollasi.
  Kaunista ja punkitonta kesää!

  VastaaPoista
 13. Teidän mökkiremontista luinkin jo aikaisemmin. Ihanaa sitten kun kaikki on valmista!Punkinjäädhttäjä!Pitääpä tutustua tuotteeseen tarkemmin.
  Ihanaa kesää sinullekin! Vesi taitaa olla sielläkin niin matalalla että kohta voitte kivien päällä hyppimällä mennä mökkisaarellenne😊

  VastaaPoista
 14. Aikamoista tuulta on ollut täälläkin. Nyt näyttää paremmalta, tosin lämpöasteita on vain 10. Jospa kuitenkin saisimme aurinkoisen viikonlopun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuli on tyyntynyt ja aurinko paistaa
   Lämmintä viikonloppua voidaan odottaa.

   Poista
 15. Nyt on ollut kovat tuulet ja hyvä ettei lähde lentoon itsekin. Leudompia ja aurinkoisempia säitä viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuuli on nyt tyyntynyt ja sää on aika mukava
   Sinulle myös oikein hyvää viikonloppua💕

   Poista