perjantai 18. toukokuuta 2018

TÄNNE MINÄ JÄÄNTervetuloa kevät ja matkailijat Ahvenanmaalle!


Tämän näkymän kohtaa valtaosa tänne saapuvista vierailijoista kun satamasta kaupungin keskustaan kulkevat. Esplanadin lehmuskuja on kauneimmillaan näin keväällä. Krookukset ovat lopettaneet kukintansa, mutta tämän pitkän kujan molemmilla sivuilla kasvavat, Maarianhaminan tunnusmerkit, lehmukset, ovat upeimmillaan juuri nyt.

Ja niin on koko Ahvenanmaakin. Kuulin jokin aika sitten jutun eräästä ihmisestä, joka oli sattunut matkustamaan tänne Ahvenanmaalle juuri toukokuussa, vuosia sitten. Hän oli katsellut ympärilleen, ihaillut ja huokaillut kaikkea näkemäänsä. Hetken kuluttua hän oli todennut, että "Tänne minä jään". Eikä kulunut pitkääkään aikaa kun hän muutti tänne ja elää täällä tänäkin päivänä.
Eikä ole vieläkään kyllästynyt näkemäänsä.OIKEIN IHANAA PÄIVÄÄ SINULLEKIN! MINÄ NAUTIN KAUNIISTA NÄKYMISTÄ KUTEN TUO TOINENKIN TÄNNE MUUTTANUT.


 

23 kommenttia:

 1. Maarianhamina on kyllä niin viehättävä, kuten muukin Ahvenanmaa! Uskon, että nautitte elostanne siellä ♡ Aurinkoisia kesäpäiviä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa täällä sekä vakituisen asukkaan että turistin paikkoja katsella 😊

   Poista
 2. Kaunista on <3.

  Itseasiassa mies tässä justiin yhtenä päivänä ehdotti, että lähdettäisiin Ahvenanmaalle jonain viikonloppuna pelaamaan, mutta ans kattoo nyt, kuinka käy, kun aina on se tuuraajan hankinta edessä. Olis kyllä kiva pitkästä aikaa siellä käydä. Edellisestä reissusta on niin kauan, että ihan hävettää.

  Ihanaa viikonloppua <3. Täällä oli eilen niin raju ukkos- ja raekuuro, että vielä aamullakin oli lumi(rae)kasa portaiden pielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tulette niin voitais vaikka käydä kahvilla yhdessä. Ilmoittele jos tulette. Me ollaan aika paljon menossa tänä kesänä mutta kyllä kotonakin ehditään olemaan.
   Tännekin saisi sadetta tulla mutta rakeista ei olisi väliksi.

   Poista
 3. En yhtään ihmettele, että jäi sinne..:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita maisemia siellä teillä kyllä riittää ♥
  Asumisviihtyvyys on aivan varmasti huipussaan noin viehättävässä ympäristössä.
  Ihanaa viikonvaihdetta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemissa löytyy. Mutta sellaiselle joka kaipaa happeningia talvellakin, en suosittelisi. Meikäläiselle kotikissalle tämä sopii.

   Poista
 5. Miten ihana kuva, kuin matkailumainoksesta, oikea kesäparatiisi.

  VastaaPoista
 6. Kauniille näyttää siellä! Varmasti ihana paikka olla ja asua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kaunista aikaa nyt eletään. Kelpaa täällä asua.

   Poista
 7. Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. siitä saattaa olla jo pari vuotta kun päätin lähteä extempore matkalle ahvenanmaalle. aamulla ajoin kustaviin. sieltä jatkoin ahvenanmaalaisella aluksella brändöhön. kaunista oli ja mukavaa.brändöstä halusin jatkaa ahvenanmaan pääsaarelle. siihen en kuitenkaan saanut ostaa matkalippua. oli kuulema kiellettyä.oli "pakko" tulla samana päivänä takaisin turkuun !!?? lienevätkö tällaisetmääräykset edelleen voimassa. olisin valmis yrittämään uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määräykset ovat sellaiset että jos et yövy jollain saarella, niin joudut maksamaan täyden maksun lautalla. Tuo maksu on aika kallis. En muista tarkkaan hintaa, mutta joskus oli edullisempaa matkustaa isoilla laivoilla kuin saaristolautoilla. Matkaa manner-Suomesta manner-Ahvenanmaalle ei myöskään voi VARATA etukäteen, mutta kielettyä matkustaminen ei ole. Jos paikkoja on niin koko matkan voi tehdä, mutta ei siis VARATA etukäteen.

   Poista
  2. lisätietoja lautoista ja niiden aikatauluista saat täältä: http://www.alandstrafiken.ax/fi/etusivu

   Poista
 9. olisin mielelläni julkaissut äskeisen kommenttini nimellä mutta olin niin tyhmä etten onnistunut siinäkään. en tiennyt mikä on URL osoite joka tarvitaan nimellisen kommentin julkaisemiseksi. joka tapauksessa nimeni on henry hartlin ja puhelinnumerono 050 3003100

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henry, en osaa auttaa tuota URL-osoitetta koskevassa asiassa. Kun minä kommentoin jonkun blogiin, niin minä laitan blogini URL-osoitteen, mutta jos ei minulla sitä olisi niin en tietäisi mistä moisen osoitteen saisin. Mutta ei haittaa, koska kommenttisi kuitenkin tuli perille. Eikö siinä kommentin jättökohdassa ole useitakin vaihtoehtoja millä nimellä kommentoi? Mutta kuten jo vastasin tuolla ylempänä niin tietoa saat ÅLANDSTRAFIKENIN nettisivuilta. Autan mielelläni jos vielä kysyttävää ilmenee. Tervetuloa tänne paremmalla onnella!

   Poista
 10. Voin hyvin kuvitella. En ole Ahvenanmaalla käynyt, mutta uskon vahvasti, että paikka tekisi vaikutuksen. <3

  Ihanaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sulla Tiia on iso aukko sivistyksessä jos et täällä ole käynyt :) Minä sentään olen kerran käynyt Porvoossa. Tosin siitä on aikaa jo yli viisikymmentä vuotta!

   Poista
 11. Kauniin vehreä kuva <3 Vihreäkin kyllä, mutta myös vehreä :)
  Minäkin odotan, josko tänä kesänä pääsisi käymään ensimmäisen kerran siellä :)
  Ihanaa päivän jatkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on valttia juuri nyt.
   Etkö sinäkään ole vielä täällä käynyt vaikka melkein naapurissa asut! Nyt äkkiä matkaa suunnittelemaan :)

   Poista