torstai 31. toukokuuta 2018

SUOJAAN PAAHTEELTAPaahteiset säät jatkuvat ja niinpä olikin syytä nostella kesäkukat suojaan terassille, johon päivän kuumin aurinko ei paista. Ollaan pari päivää poissa mökiltä enkä halua kukkien riutuvan kuivuudessa sinä aikana, joten nämäkin jotka normaalisti ovat paikassa jonne aurinko paistaa koko iltapäivän ja illan, saivat tulla varjoon vilvoittelemaan. Valokate jonka likaisuudesta valittelin muutama postaus sitten, on vihdoinkin päästy pesemään. Lintu jonka pesäpaikka esti aiemmin pesun, on lentänyt poikasineen pesästään, joten nyt pääsi J kiipeämään terassin katolle painepesurin kanssa ja puhdasta tuli.  Minä en uskalla edes katsoa kun hän katolla liikkuu ja ihailin vasta valmista lopputulosta. Nyt tuo kate on taas ihan nättikin ja villiviini kasvaa pikku hiljaa. Toiveissa on että se joskus peittäisi koko katon ja antaisi suojaa auringolta.

Olisin halunnut poistaa koko valokatteen, jotta jokakeväisestä kiipeämisestä ja pesusta olisi päästy, mutta J ei halunnut missään nimessä katetta poistaa. Suojaahan se sateelta ja voisi kuvitella miten ihanalta kuulostaisi istuskella terassilla sateen rapinoita kuunnellen, mutta kysyn vaan kuinka monta kertaa siellä olemme sateella istuneet!
 
Monen mielestä mökki on ikuinen työleiri ja kyllähän siellä aina jotain tekemistä riittää. Nämäkin vanhat ikkunat kaipaavat rapsuttelua ja uutta maalia.

Mietimme juuri, että jos olisimme kotona, niin olisihan sielläkin terassi ja kaikki siihen liittyvä, mutta mitä sitten tehtäisiin, siellä kun ei ole mitään korjattavaa, uudessa kodissa. No tietysti jos oltaisiin aina kotona, niin sinne olisi istutettu kukkasia terassi täyteen ja pikku pihaplänttiinkin jotain voisi laittaa, joten niiden kanssa puuhailussa voisi jonkin verran aikaa käyttää.Sitten kun ollaan niin vanhoja ja krämppiä ettei mökkiä jakseta enää pitää, niin sitten satsataan kotiterassiin. Mökillä kuitenkin on se ihana vapaus kun voi vaikka yöpaidassa astua ovesta ulos ja tehdä kierroksen kasvimaalla ja kasvihuoneessa, kahvikuppi kädessä.


Niin teenkin joka aamu.

Linnulla, jonka pesä oli terassin räystäällä, oli loppujen lopuksi vain yksi elävänä säilynyt poikanen. Nytkin se istuu terassin reunalla ja katselee tänne ikkunoihin päin. Pörröinen se vielä on, mutta aika isokoinen, mustarastas kun on. On se suojaton tuossa istuessaan, mutta kovin rauhalliselta vaikuttaa. Odottaa varmaan emoaan.


JA MINÄ ODOTAN SADETTA JA SITTEN TAAS KAUNIITA PÄIVIÄ!


 

12 kommenttia:

 1. Sadetta kaipaa kyllä luonto! Ja varsinkin maanviljelijät. Ja metsän mustikat. Toivotaan kesäsateita pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitäisi tulla sadetta. Uskon ettei ole montaakaan ihmistä tällä hetkellä joka ei toivoisi virkistävää sadetta.

   Poista
 2. Kaunis on tuo teidän valokatteenne. Kyllä siinä varmasti on omat huonot ja hyvät puolensa. Kaunista on, mutta sade olisi enemmän kuin tervetullutta. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokate on ihan hyvä kun se on puhdas, mutta järkyttävä kun siihen talven aikana on kerääntynyt kaikenlaista röhnää. Nyt kelpaa!
   Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Meilläkin on valokatteita ja mietin, että miten niitä pestään, kun ollaan vanhoja. Mökillä ei ole edes sähköä. Meilläkin kotona olisi riittävästi puuhaa, mutta sielu lepää parhaiten mökillä. Levosta siellä ei tosin ole tietoakaan, mutta nautin niin kovin puuhailusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin mietin joka vuosi kun pesun aika tulee. Onneksi tähän asti on vielä sujunut hyvin. On vaan niin pelottavaa kun toinen kävelee siellä valokatteen päällä. Mutta sinne on kiivettävä jos haluaa katon pestä, se kun on sen verran korkea ettei edes tikkailta yletä maasta käsin.

   Poista
 4. Onhan se mökki työleiri, mutta mitäs sitten! Tekee, minkä jaksaa ja kerkiää. Mukavahan sitä on ihan fyysistä työtä tehdä. Talvella saa sitten huilata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on hommaa, mutta sitten kyllä nauttii kun paikat on kunnossa ja voi istahtaa katselemaan työnsä tuloksia. Kuten jo aiemmin sanoin, niin kotona kun ei niin paljon tällaisia hommia ole, tuntuu että aika tulee välillä pitkäksi. Tykkään kyllä mahdottomasti puutarhahommista ja miehelleni ovat mieluisiä kaikenlaiset nikkarointi-ja korjaustyöt.

   Poista
 5. Ahkeria olette! Itse olen mökkihöperö mutta sillä ajatuksella että teen mitä jaksan.Kotonakin on piha joka onneksi on helppohoitoinen. Kaunista on teillä siellä💕💕💕🌻🌻🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisasta onkin tehdä niin paljon kuin hyvältä tuntuu. Helppohöitöisuus 👍👍

   Poista
 6. Ihana on tuo katto villiviineineen ja kun ne vielä oikein kasvavat, on niiden varjossa mukava kahvitella.
  Töitä riittää niin mökillä kuin meillä kotonakin ja varsinkin, kun mökillä ollaan vain viikonloppuja, ehtii siellä tehdä tosi vähän. Kivaa se on, mutta joskus voisi vaikka tehdä veneretkiä, lukea laiturilla kirjaa tai tehdä käsitöitä.
  Nyt on hiukan viileämpää, mutta sadetta ei vain kuulu.
  Ihania kesäpäiviä 🌼T.Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo villiviini pitäisi vielä saada hiukan vikkelämmin kasvamaan että sellainen vihreä katto muodostuisi tuohon valokatteen alle. Kyllä se joka vuosi onkin hiukan tuuheampi ja pidempi kuin edellisenä vuotena.
   Tuo asettaakin omat hankaluutensa mökkeilyyn kun ei voi siellä oleskella jatkuvasti vaan välillä joutuu olemaan pitkiäkin aikoja poissa. Kun sitten pääsee mökille, ja saa paikat "raivattua", niin onkin aika lähteä kotiin ja seuraavalla kerralla on sama ruljanssi edessä. Meillä on onneksi jo se vaihe elämässä että voidaan olla joko kotona tai mökillä niin kauan kuin halutaan. Ei häiritse työnteko.
   Lämmintä ja kaunista kesäkuuta sinullekin!

   Poista