sunnuntai 27. toukokuuta 2018

SKEPPARGÅRDEN PELLAS JA PARI MUUTA KÄYNTIKOHDETTATällaisia värikkäitä viirinauhoja näkyy siellä täällä tänä viikonloppuna täällä Ahvenanmaalla.

Kerroinkin jo edellisessä postauksessa että täällä järjestetään nyt viikonloppuna Åland Grönskar-tapahtuma, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan mm. omenanviljelytiloihin, puutarhoihin, museoihin, ravintoloihin ja kahviloihin ja moniin muihinkin paikkoihin. Olimme etukäteen valinneet pari kohdetta joihin halusimme mennä tutustumaan.

Ensimmäisenä ajoimme Lemlandin kunnassa sijaitsevaan SKEPPARGÅRDEN PELLAKSEEN

Pellas on rakennettu v. 1884 ja siellä toimii museo ja kahvila.

Se on avoinna kesäisin aj. 17.6.-31.8 klo 11-16.
osoite on Skepparvägen 30, Lemland
puh. +358(0)4573134012
www.skeppargardenpellas.ax


Rakennuksen toisessa kerroksessa oli meriaiheinen näyttely. Yksi huoneista oli sisustettu lastenkamariksi.

Pellaksessa riehui tulipalo jouluaattona v. 2005 ja suuri osa rakennuksesta tuhoutui.

Osa esineistä onnistuttiin kuitenkin pelastamaan ja rakennus korjattiin alkuperäisen tyylin mukaisesti.

V. 2008 Pellaksen laivuritalo avattiin uudelleen kävijöille. Kahvilassa sai ostaa kahvia, vohveleita, keittoa, kahvileipää ja vastaleivottua hemvete-leipää. Nautimme kahvit ja Ahvenanmaan pannukakkua viihtyisässä, vanhanaikaisesti sisustetussa kahvilassa ja ostimme kotiin vietäväksi pari lämmintä leipää.

Pellas on mukava käyntikohde ja henkilökunta oli erittäin avuliasta ja ystävällistä. Saimme paljon tietoa paikasta, jossa emme olleet aikaisemmin käyneetkään.
Vielä ennen kuin ajoimme pois Pellaksen museoalueelta houkutti tämä museorakennuksen vieressä oleva, idyllinen punainen talo kukkivine sireenipensaineen kuvan ottoon. Toinen kohteemme oli ÖVERGÅRDS-niminen omenatila Tjudössä, Finströmin kunnassa.

Kukkivien omenapuiden rivistö oli kaunista katseltavaa. Ihanan pehmeitä lampaantaljoja ja tilan omaa omenamehua oli myytävänä. Myös kiertoajelulle oli halukkailla mahdollisuus päästä. Tällaisissa tapahtumissa viehättää se, kun pääsee näkemään paikkoja joihin ei muuten olisi mahdollista mennä. Tämänkin maalaistalon pihapiiri oli tosi viehättävä.

Täälläkin joimme kahvit omenapuiden alla. Sääkin suosi tätä tapahtumaa. 

Viimeinen käyntikohteemme oli SÖDERLUNDS VÄXTHUS, Eckerön kunnassa sijaitseva kauppapuutarha. Sieltä ostin muutaman yrtin ja pari kesäkukkaa.

Vielä huomenna on mahdollisuus mennä näihin tapahtumiin, joten saa nähdä maltammeko pysytellä poissa, vai pitääkö vielä jossain käydä. Kaiken kaikkiaan tässä tapahtumassa on yli kolmekymmentä paikkaa joihin pääsee tutustumaan.


Kesäaikaan täällä Ahvenanmaalla riittää toimintaa ja tapahtumia mutta on mukavaa, että kiihkeimmän lomasesongin ulkopuolellekin järjestetään tällaisia tapahtumia.

Jos Ahvenanmaan reissu on suunnitelmissasi, niin VISIT ÅLANDin sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa.
MUKAVIA JA LÄMPIMIÄ PÄIVIÄ SINULLE!

  

6 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta kierroksesta! Mielenkiintoista on käydä tuollaisissa paikoissa. Kaunista on ja mukavaa, kun aina tarttuu jotain kivaa mukaan tai ihana istahtaa välillä sinne omenapuun alle kahvittelemaan.
  Tuo hemvete kolahtaakin kohdallani mukavasti, kun sen leipomista olimme eräänä kesänä Houtskarissa seuraamassa kesäpäivillä. Vanhempi mamma sitä olevinaan opetti nuoremmalle kertoen asiasta Houtskarin murteella. No tuo murre onkin sen verran konstikasta, ettemme kauheasti ymmärtäneet, mutta mielenkiintoista oli.
  Aurinkoiset terveiset Houtskari - Korppoo lautalta💕Kotiin päin ollaan taas jo matkalla. T. Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin aika monta kertaa leiponut hemveteä ja se on erityisen hyvää ihan tuoreena.
   Nyt varmaan olette jo kotona. Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Olipas kiva reissu! Kiitos❤ Tuo ahvenanmaalainen pannukakku nam...muistan syöneeni kerran..tuhtia oli. Mukavaa alkavaa viikkoa💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenanmaan pannukakku on herkkua.
   Samoin sinulle, oikein hienoa tulevaa viikkoa!

   Poista
 3. Olipas mukavia paikkoja :)
  Kertooko nuo viirit aina mihin paikkoihin saa mennä tutustumaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne paikat jotka oli merkitty näillä viireillä osallistuivat tapahtumaan. Myös netistä ja lehdistä sai lukea mitkä paikat olivat mukana, joten pystyi jo kotona suunnittelemaan minne haluaa mennä.

   Poista