maanantai 21. toukokuuta 2018

PIKNIKILLÄ MYRSKYLUODOSSAGeokätköily on jäänyt kevätkiireiden lomassa melkein unohduksiin, mutta eilen lähdettiin etsimään yhtä kätköä.

Matkalla kätköpaikalle saimme ihailla kevätkaunista saaristolaismaisemaa. Tätä puurivistöä en väsy koskaan ihailemasta.

Kuvatessani taisin pelästyttää pellon pientareella oleskelevan töyhtöhyyppäpariskunnan. Sen verran uhkaavaa käytöstä sain niiden osalta, että pelkäsin joutuvani nokkimisen kohteeksi ja lintujen ääntely oli kimakkaa ja hiukan pelottavaakin.

Lauttamatkan jälkeen saavuimme Simskälan saareen.

Täällä oli tarkoitus suunnistaa ensiksi geokätkölle jonka pitäisi löytyä kirjailija Anni Blomqvistin kotitalon lähettyviltä.

Anni Blomqvistin kotitalolle on helppo löytää, koska se sijaitsee ihan tien vieressä. Talossa on meneillään remontti. Kirjailijan kirjat on kirjoitettu kuvassa vasemmalla näkyvässä matalammassa talon osassa. Annin kotitalo ei sijaitse Myrskyluodon Maija-kirjojen tapahtumapaikalla "Myrskyluodolla", vaan tänne pääsee perille ilman venettä. Otsikossa sanon hiukan virheellisesti että kävimme piknikillä Myrskyluodolla, kun tarkoitin että kävimme Myrskyluoto-sarjan kirjoittajan kotimaisemissa.

Kätkö löytyi yllättävänkin helposti ja kirjasin sen löydetyksi.

Luin kirjattuani muiden minua ennen kätkön löytäneiden kommentteja kätköstä.

Kätkö on nimeltään "Stormkärs Maja"

Mm. tällaisia kommentteja löytyi:

"Kaunis paikka ja todella mielenkiintoinen ratkaisu kätkölle. Kiitos kätkijälle myös historian esittelystä. Ilma oli helteinen ja meri peilityyni, ei myrskystä tietoakaan"

"Kiitos yllättävästä ja kivasta kätköstä"

"Perfekt ställe för Majas författare. Tack"

"Ahvenanmaan kuntia kiertämässä.Mukava on purkkeja noukkia kesäisen lämpimässä säässä. Käväistiinpä tien päässä Myrskyluodon Maijan maisemissakin. Kiitos!"

"My second cache, so happy I started this adventure!"

"Upea paikka ja niin hieno ilma. Häirittiin lossikuskia kaffetauolla ku ei ymmärretty taulua"

"Min första dag som geocachare. Hittade den. Besökte Anni Blomqvists hem på Simskäla. Mycket vackert. Rekommenderas varmt"

"Diesen Cache konnten wir schnell entdecken und uns ins Logbuch eintragen. Vielen Dank fur diesen Cache" 

Kätkön löydettyämme jatkoimme matkaa ja ajettiin tien päähän. Tie päättyy rantaan, jossa on ihania kallioita ja tiesimme entuudestaan että siellä on hyvä piknik-paikka. Meillä oli kahvikori mukana ja istahdimme pöydän ääreen nauttimaan merimaisemista ja kahvista, joka ulkoilmassa aina tuntuu maistuvan erityisen hyvältä.

Ihan rannan tuntumassa oli yksi matkailuauto ja pariskunta nautti auringosta. Hieno ja rauhallinen paikka yöpymiseen. Ihan toista kuin leirintäalueilla joissa aika vieri vieressä leiriydytään.
Rannassa on venelaituri ja luiska josta veneen saa laskettua vesille. Myös vanhalta näyttävä bensiinisäiliö siellä näkyi olevan. Mahtaako vielä olla käytössä?  
Saaristo-ja geokätköilyretken jälkeen palattiin mökille. Valkovuokot ovat kasvaneet tosi isoiksi ja joissakin on jopa kymmenien senttien pituinen varsi.

Vaikka ne ihan mökin nurkalla kasvavat, niin vasta nyt poimin ensimmäisen kerran niitä maljakkoon.Tänään on tarkoitus mennä ostamaan tomaatin-ja kurkuntaimet, jotta vihdoinkin saadaan kasvihuoneeseenkin jotain eloa.

Käydään myös Emmauksen Byggreturissa ostamassa viisi isoa astiaa joihin ne istutetaan. Ehkä jokunen kesäkukkakin tarttuu taimimyymälästä mukaan.

ps. Linnunpesä, josta kirjoitin aikaisemmassa postauksessa TÄÄLLÄ, on nyt tyhjä. Poikaset ehtivät lähteä pesästä niin ettemme päässeet tuota lähtöä näkemään. Emo-ja isälintu lentelevät mökin lähistöllä, joten poikasetkin luultavasti voidaan päästä vielä näkemään.HYVÄÄ PÄIVÄÄ! 

16 kommenttia:

 1. Kiitos, olipa mukavaa luettavaa. Anni Blomqvistin kotiin siis pääsee autolla? Kirjan henkilöiden kotisaari taitaa olla kauempana merellä ja sinne tarvitaan vene?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Anni Blomqvistin kotiin pääsee autolla ihan perille asti. Kirjan Maijan kotisaari oli ulompana saaristossa ja sinne pitää mennä veneellä. Aikaisemmin ainakin sinne on järjestetty venekuljetuksia niille joilla ei omaa venettä ole ja itsekin olen isolla kalastajaveneellä sinne joskus mennyt.

   Poista
 2. Olipa teille mielenkiintoinen matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli oikein kiva reissu. Sää oli aurinkoinen ja lämmin ja maisemat kauniita.

   Poista
 3. Bensiinisäiliö kuvakin on tosi hauska. Joskus rumakin on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään kuvata tällaisia rumia kohteita, kuten autoja, rakennuksia tai muita vastaavia.

   Poista
 4. Onpa kiva, kun tuo kätköily pistää lähtemään retkelle ja kohteet ovat noin kivoja! Ei ehkä olisi tullut muuten lähdettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geokätköilyn myötä näkee kyllä monia sellaisia paikkoja joiden olemassaolosta ei edes ole tietänyt.

   Poista
 5. Geokätköily on hauskaa! Töissä esikoululaisille myös kivaa ohjelmaa.Kiva piknik😊💕Aurinkoista viikkoa🌻💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukava harrastus. Ja saa olla raittiissa ulkoilmassa ja nähdä luontoa.

   Poista
 6. Olipa teillä mukava retki eväineen kovasti tutunnäköisissä maisemissa!
  Oikein aurinkoista viikkoa 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiv retki. Johan sinun sähköpostiosoitteesi ja etunimesikin velvoittavat sinua siihen että olet täällä käynyt 😊

   Poista
 7. Ihania paikkoja olette päässeet näkemään geokätköilyn myötä! Voisin hyvin kuvitella itsekin innostuvani lajista, niin kiehtovalta se kuulostaa. Harvoin löytyy harrastus, jota pariskunta voi harrastaa yhdessä, plussat siitäkin geokätköilylle 👍🏻.
  Minä lähden nyt tytön kanssa Taivassaloon meidän "kesäheppoja" tapaamaan. Aada saa mökille hoidettavakseen kaksi liinaharjaa heinäkuun ajaksi. Hepat tulevat laiduntamaan lähiniitylle muiden mökkimme läheisyydessä asustavien heppojen laumaan. Molemmat hevoset ovat kuulemma melko taitavia hyppäämäänkin, joten edessä on tyttären unelmien kesä, kun saa puuhastella lempieläintensä parissa sydämensä kyllyydestä :)
  Aurinkoista alkukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo geokätköily siitä mukava harrastus että tulee mentyä sellaisiinkin paikkoihin joissa ei aiemmin ole käynyt. Ja yhdessä noita kätköjä on kiva etsiä.
   Kuulostaa ihan hevostytön unelmakesältä, ihanaa!
   Oikein ihanaa kevätkesää teille <3

   Poista