perjantai 25. toukokuuta 2018

ÅLAND GRÖNSKAR - KEVÄTTÄ AHVENANMAALLAAamukierros pihalla tuotti vain yhden julkaisukelpoisen kuvan. Kaunis päivä näyttää tulevan taas, eikä säätiedotuksessa luvattu sadetta ainakaan seuraaviin viiteen päivään, joten kuivuudesta saadaan vielä kärsiä.

Otin kuvia toistakymmentä kappaletta, mutta jostain syystä kameran läpi en saanut näkymiä näyttämään ollenkaan sellaisilta kuin silmilläni ne näin.

- kasvihuonekuvassa tomaatin-ja kurkuntaimet näyttivät surkean pieniltä isoissa astioissaan.

- kukkiva tuomi tuoksuu ihanasti ja kukkia on aivan valtavasti, mutta kuvassa näkyi vaan epämääräisen suhruisia möykkyjä.

- pihasireeni aloittelee kukkimistaan, mutta ei vaan onnistunut senkään kuvaus riittävän hyvin.

- orvokkiamppelit ovat kauneimmillaan, mutta kun katselin kuvaa jonka niistä otin, niin näin vain ylipitkiä kukkavarsia ja kuihtuneita kukintoja.

- eikä yleiskuva pihasta näyttänyt sen paremmalta. Kaikenlaista ylimääräistä oli tallentunut kuvaan, joten ei muuta kuin roskikseen vaan sekin.

Toivon mukaan saan tänään vielä onnistuneitakin kuvia. Tänä viikonloppuna nimittäin järjestetään täällä Ahvenanmaalla ÅLAND GRÖNSKAR-tapahtuma, jossa päästään vierailemaan mm. puutarhoissa, ravintoloissa ja kahviloissa. Lapset pääsevät myös taputtelemaan kotieläimiä  eli tapahtuma sopii koko perheelle. Tämä tapahtuma on keväinen vastine jokavuotiselle Skördefest-tapahtumalle.

TÄÄLTÄ voit tutkailla tarkemmin mitä kaikkea Åland Grönskar-tapahtumassa pääsee katsomaan ja kokemaan.


Mitä suunnitelmia sinulla on viikonlopulle?


OIKEIN IHANAA VIIKONLOPPUA!

14 kommenttia:

 1. Joskus kuvat ei vaan onnistu millään vaikka mitä tekis, onkohan siinäkin jokin fiilisjuttu vai kuunasento? Kivoja tuollaiset avoimet tapahtumat niitä saisi olla enemmän. Täällä on viikonloppuna puutarhasuran myyjäiset joten sinne sitten. Toivotan mukavaa aurinkoista viikonloppua ja paljon onnistuneita kuvia. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä mistä johtui. En tainnut keskittyä tarpeeksi kuvaamiseen ja jäivät epätarkoiksikin. Tänään kävimme vain yhdessä paikassa, mutta ehkä huomenna tai sunnuntaina menemme johonkin muuhun paikkaan. Puutarhaseuran myyjäisissä varmaan löytyy mielenkiintoista ostettavaakin. Toivottavasti löydät jotain mukavaa.

   Poista
 2. Teillä on ihana terassi, minäkin haluan meille joko tumman harmaan tai mustan, koska talo on mustavalkoinen. :)

  Aurinkoa viikonloppuun Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä tykätty tuosta tummasta väristä. Hiukan on ollut ajatuksissa, että sitten kun, mahdollisesti ensi kesänä mökki maalataan mustaksi, niin tämä terassiosa voisi ollakin ihan eri värinen, eli luultavasti valkoinen, mutta se on vasta suunnitteluasteella. Saa nähdä mitä sitten päätämme kun maalaamisen aika on käsillä.

   Poista
 3. Toisinaan on ihan tuskaa, kun kuviin ei saa sitä samaa, mitä silmillä näkee! Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja näin käy useinkin kun ei osaa käyttää kameran hienouksia.

   Poista
 4. Joskus noin voi käydä! Mutta tuo yksi kuva on onnistunut hyvin. Kaunis terassi teillä, harmaa on hieno väri.
  Kivaa viikonloppua ja onnistuneempia kuvia! Ja aurinkoa viikonloppuun!
  Meillä viikonloppuun kuuluu ainakin jossain määrin mökkiremppaa. Olohuoneen lattia on nyt rempan alla. Villat on viety pois. Alapohja verkotettu (etteivät hiiret pääse tekemään pahojaan) ja polyuretaanilevyjä laitetaan. Minä olen vain hanslankarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun noin käy niin kyllä harmittaa. On ottanut monta kuvaa samasta kohteesta ja kun ne lataa koneelle niin tuntuu ettei yksikään ole onnistunut, vaikka kameran näytöllä ovatkin näyttäneet ihan hyviltä.
   Teillä onkin työteliäs viikonloppu. Toivottavasti ei kuumuus tee hommasta sietämätöntä. Muistakaahan nestetankkaus!

   Poista
 5. Varmaan ihana tapahtuma. Minä lähden iatuttamaan mökille tomaatit, siis kasvihuoneeseen. Ne ovat jo ihan onnettomia pikkupurkeissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään taidetaan vielä ajaa johonkin kohteeseen niin saan erilaisia kuvia eri paikoista.
   Mukavia istutustuokioita sinulle. Mulla tomaatintaimet tuntuvat viihtyvän suurissa astioissa, mutta kurkuntaimet vielä vähän nikoittelevat.

   Poista
 6. Niinhän se on:kamera ei toista omaa näkemystä! Tälle viikonlopulle pihatöitä tiedossa. Tosin, jos on kovin kuuma jää pihatyöt vain aamupäivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan, ainakaan aina. Pihalla riittääkin aina tekemistä, jos ei muuta niin kastelemista kun niin kuumaa ja kuivaa on jo pitkään ollut.
   Kuumassa ei ole terveellistäkään rehkiä, joten hyvällä omallatunnolla voi sitten iltapäivällä rauhoittua.

   Poista
 7. Todellakin joskus ottaa monta kuvaa, eikä yksikään näytä kamerassa siltä, miltä se oikeasti näyttää. Siispä roskiin vaan. Onneksi ei enää ole pakko kehittää paperikuviksi ensin kaikkea ja sitten heittää pois.
  Kiva tapahtuma teillä siellä. Tuollaiset ovat mukavia.
  Mökille ollaan menossa, ekalla lautalla jo ja nyt Nauvoon ottamaan ensin ilmainen punkkirokotusen kolmas ja samalla viimein osa.
  Aurinkoista viikonloppua 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogia ei voisi kirjoittaakaan jos pitäisi paperikuvien varassa elää. Tykkään kanssa tuollaisista tapahtumista kun on kiva päästä kurkkimaan sellaisia paikkoja mihin ei yleensä pääse.
   Mukavaa mökkeilyä teille! Tarkistin juuri jokin aika sitten koska minun on otettava punkkirokotteen tehosterokotus, mutta siihen on vielä aikaa.

   Poista