tiistai 10. huhtikuuta 2018

SUUNNITELMIA, HAAVEITALämpimämpää säätä odotellessa on hyvä aika miettiä miten terassin kalustaisi.

Ruokapöytä tuoleineen ja pieni istuinryhmähän meillä jo on. Ne esittelin TÄÄLLÄ.

Kasvit/kukat saisivat mielestäni olla melko neutraalin värisiä, ehkä valkoisia ja sinisiä. Jokin isompi, pitkävartinenkin kasvi olisi kiva. Oliivipuu tai vastaava olisi ihana, mutta talven yli hengissä pitäminen taitaa olla ylivoimaista? Koska kotimme on mäen päällä ja edessä avautuu aika avara maisema, on terassi ehkä välillä hiukan tuulinen. Tuulisuuden vähentämiseksi ajattelin että tämän tapainen kaiteeseen kiinnitettävä markiisi, tai joku muu vastaava, olisi  hyvä terassin kulmassa olevalle kahvittelupaikalle. Samalla se antaisi näkösuojaakin, vaikka ulkoa ei kovin hyvin  terassillemme näekään.Tällaisen saisi kätevästi kiinnitettyä terassin kaiteeseen ja talveksi se olisi helppo ottaa pois.
Laventelit varmaan viihtyisivät auringossa. Näitä meillä on mökillä kukkapenkissä ja niiden tuoksu on aivan ihana, joten samanlaisia haluaisin kotiinkin, mutta ruukuissa kasvavina. Syksyllä voisin  istuttaa ne mökille maahan, koska ruukussa ne eivät säilyisi hengissä talven yli.


Ja se oliivipuu olisi hieno! Mutta luulen että yhtä hieno olisi jokin heinä. Sen kun istuttaa korkeaan ruukkuun, niin se olisi melkein kuin puu ja heinät ovat niin kauniita auringossa kun tuuli hiljalleen niitä heiluttelee. 

Pohdimme myöskin kumpi olisi parempi valinta terassille, aurinkovarjo vai paviljonki ja päädyimme aurinkovarjoon. Niitä on vaikka minkälaisia, pienistä jättikokoisiin ja halvoista kalliisiin, joten valinnanvaraa riittää. Ehkä musta olisi hyvä valinta, koska meillä on aika pajon vaaleaa väriä muuten. Kalusteethan ovat valkoista beigevärisillä istuinosilla.

Grilli on jo tilattu ja se saapunee lähiaikoina.

Vielä haluaisin maton joka kestää avotilassa säiden armoilla. Sitten alkaakin kaikki tarvittava olla hankittuna.

Tai, jokin pieni apupöytä grillin viereen olisi vielä hyvä olla.


kuvat: MEILLÄ KOTONA ja IKEA.
TERASSIKELEJÄ ODOTELLESSA, MUKAVAA PÄIVÄÄ!

16 kommenttia:

 1. Teille tulee ihanat hetket terassilla ja kun se teidän terassi on vielä niin hulppea ja iso. :) Eipä aikakaan, kun kevään lämpimät säät jo lämmittää.

  Mukavaa iltaa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on suunnitella mitä sinne laittaa. Nyt vielä on jonkinlainen "tyhjän paikan syndrooma" :)
   Ihanaa uutta päivää sinulle Tiia!

   Poista
 2. Ihanaa, kun pääset sisustamaan terassia ja vielä parempi, kun se on kalustettu. Sinne mahtuukin paljon kaikkea kivaa ja kasveilla siitä saa todella vehreän ja viihtyisän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä muuttuu aika paljon terassi. Mahtuisi kyllä vielä vaikka mitä.

   Poista
 3. Eikö ole ihana suunnitella tulevaa! Oliivipuihin olen tykästynyt aikanaan Italian matkalla. Niillä on erityinen merkitys minulle. En osaa sanoa, miten saa talvehtimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja vielä kivampaa olisi jos ei ollenkaan tarvitsi miettiä rahaa, vaan voisi hankkia juuri sitä mikä miellyttää. No, kompromissejahan elämä on täynnä.
   Oliivipuu olisi kyllä ihana, mutta ei ehkä kuitenkaan meille ajankohtainen, juuri tuon talvisäilytyksen vuoksi.

   Poista
 4. Mukavia suunitteluja teet.

  VastaaPoista
 5. Terassisuunnitelmasi on hyvin pitkälti myös minun makuuni. Terassilla pidettävä matto on aika haasteellinen. Pidin joskus muovimattoa ulkona mutta se piti nostaa sateella pois, koska maton alle jäi aina vesi seisomaan. Ruokomatot ovat myös ihania mutta ne eivät siedä kosteutta ensinkään vaan alkavat helposti pilaantumaan. En tiedä onko tullut nyt joitakin ihania uusia pihamattoja joissa ei olisi näitä ongelmia? ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan siinä voi maton kanssa käydä. Ajattelin kuitenkin kokeilla ja jos ei onnistu, niin vien vaikka mökille jossa terassi on katettu. Olisi vaan niin kiva jos jonkinlaisen maton voisi laittaa.

   Poista
 6. Ihania suunnitelmia ja haaveita! Terassistanne tulee upea ja viihtyisä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia on. Tovottavasti lopputuloksesta tulee mieleinen.

   Poista
 7. Mulla oli viime vuonna terassilla sellainen "Välimeri"-teema, jossa mulla oli keskenään samanlaisissa, mutta eri kokoisissa ruukuissa Oliivipuu, heiniä (joiden nimiä en valitettavasti muista, mutta ne oli kivoja) ja laventelia. Eli aika samansuuntaiset mieltymykset meillä :).

  Heinistä myös Viiruhelpi on mun mielestä nätti. Olen vaan istuttanut sen sellaiseen paikkaan, että on levinnyt kaikkialle, mihin ei olis ollut niin väliksi. On ollut tarkoitus kaivaa se ylös ja istuttaa johonkin jättikokoiseen ruukkuun terassille, mutta vähän on vielä vaiheessa..

  VastaaPoista
 8. Heinät sopivat hienosti laventelin kanssakin. Mulla on ollut myös tuo viiruhelpi mökillä kukkamaassa, mutta se levisi niin, että oli pakko ottaa se ylös. Nyt on ruukussa, saa nähdä onko selvinyt talven yli. Ainakin ruskealta näyttää, mutta voi olla että alkaa puskea uutta vihreää vielä, toivottavasti. Vein siitä osan metsän reunaan (vaikka sitä ei ehkä saisi tehdä) ja siellä se varmaan ainakin on hengissä, joten pahimmassa tapauksessa haen sieltä alun tänne kotiterassillekin.

  VastaaPoista
 9. Kivoja suunnitelmia. Tästä tulee viihtyisä ja hineo! Tykkään laventelista kovasti ja yritän saada sitä itsekin kasvamaan. Terassi on kyllä mukava olohuoneen jatke. Ja teillä taitaa olla sieltä aika kivat näkölatkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyritään viihtyisään lopputulokseen :) Laventelit ovat minunkin suosikkikukkia, se tuoksu! Näköala on toisella puolella viehättävä vanha talo ja suoraan edessä alapuolella olevien talojen kattoja.

   Poista