maanantai 12. maaliskuuta 2018

KUN EI EHDI TEKEMÄÄN KUIN YHDEN ASIAN PÄIVÄSSÄJoskus olen kuullut sellaisen väitteen, että eläkeläiset eivät pysty tekemään kuin yhden asian päivässä. Siis tarkoitan sellaista että on menoa johonkin tai että joku tulee vieraisille tai muuta vastaavaa.

Silloin joskus asia tuntui hiukan huvittavaltakin, eikä osannut ajatella että omalle kohdalle sellainen tulisi.

Mutta kyllä tuo väite voi pitää paikkansakin, ainakin minun kohdallani. Jos minulla on joku sovittu meno vaikka puolen päivän aikaan, niin mitään ihmeempää en osaa aloittaa aamupäivän aikana, vaikka heräisin jo kuudelta ja aikaa näin ollen olisi. Tulee vaan vilkuiltua kelloa ja mietittyä miten paljon aikaa vielä on ennenkuin pitää lähteä.

Sitten pitää tietysti laskea sekin miten paljon aikaa pitää varata parkkipaikan löytämiseen. Siihen voi mennä hyvinkin jonkin verran aikaa, kun mikä tahansa parkkipaikka ei minulle kelpaa. Taskuparkki ei juurikaan onnistu ja jos on hiukankin jämptimpi väli, niin en edes yritä parkkeeraamista. Painan vaan kaasua kahta kiukkuisemmin ja kiroan ääneen kaikki tollot jotka ovat vieneet juuri ne paikat joihin olisin itsekin voinut pysäköidä.

Tänään mulla on huushollin siivous ja niin ollen en voi paljoa muuta tehdä. Olen lykännyt tuota siivousta jo muutaman päivän, mutta nyt alkaa nenässä kutittaa sen verran että pakko oli ottaa pölynimuri esille ja tarttua toimeen.

On se kumma, kun mitä vähemmän ihmisellä on noita pakollisia tekemisiä, sitä laiskemmaksi tulee ja kaikkeen menee paljon enemmän aikaa.
Kun olin vielä työelämässä, niin tuntui että ehdin paljon enemmän. Meillä oli kotieläimiä, joten imuroida sai melkein päivittäin, mutta nyt kun ei likaa ja pölyä kerry samalla tavalla, olen tullut niin mukavuudenhaluiseksi, että siivoan vasta kun on ihan pakko. 

Ja tietenkin kun tänään on tuo siivous, niin päivittäinen kävelylenkki ehkä jää tekemättä. Yritän puolustella sitä niin, että siivoamisessa kulutan niin paljon kaloreita ja voimia, että on ihan oikeutettua jättää kävely väliin.

Huomenna onkin sitten sovittu tapaaminen kaupungilla, joten siinä se päivä sitten menee!TÄLLAISELLA ASENTEELLA SAA STRESSATTUA STRESSITTÖMÄNÄKIN PÄIVÄNÄ! 

28 kommenttia:

 1. Ihan kuule tutulta kuulostaa, vaikken vielä eläkkeellä olekaan :). Sama pätee mun vapaapäiviin. Erityisesti jos sellainen sattuu olemaan arkipäivänä. Silloin kun tulee usein ajoitettua joku harvakseltaan toistuva meno, vaikkapa kampaamokäynti, vapaan yhteyteen. Enkä koskaan halua varata aikaa ihan aamuksi, koska sitten vapaa ei tunnu vapaalta, vaan otan ajan mieluummin puolenpäivän korville, josta seuraa justiin tuo "eläkeläisefekti" :). Mitään ei saa aikaiseksi aloittaa aamupäivällä, vaikka todennäköisesti olenkin herännyt ihan yhtä aikaisin kuin töihinkin ja harmittelen, miksen sittenkin ottanut sitä kampaajaa heti aamulle. Ja käynnin jälkeen ei tietenkään taas voi tehdä oikein mitään. Ainakaan harrastaa hikiliikuntaa, koska menee kampaus pilalle :D.
  Näitä esimerkkejä olis enemmänkin, joten voipi olla, että jos ikinä milloinkaan pääsen eläkkkeelle asti, en saa aikaiseksi edes sitä yhtä asiaa päivässä...

  Tsemppiä siivouspäivään! Inhoan imurointia. Tai oikeastaan vielä enemmän sitä, jos joku muu imuroi. Ottaa jotenkin vielä enemmän korviin se ääni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan siinä useimmiten käy että kun jossain pitäisi olla puolilta päivin, herää niin aikaisin että olisi yhtä hyvin voinut sopia aikaisemman ajan.
   No selväähän se ettei hikiliikuntaa voi harrastaa kampaajalla käynnin jälkeen. Rahat olisivat menneet hukkaan kun kampaus menisi lättänäksi :)
   Minä myös inhoan imurointia yli kaiken, mutta nyt se on tehty ja saa muutaman päivän olla rauhassa siivoamiselta.

   Poista
 2. Minusta tulee taatusti ihan samanlainen, kun jään eläkkeelle. Nyt jo ihmettelen, että mitä kaikkea ennen jaksoin. Siivoaminen tuntuu aivan valtavalta suoritukselta ja teen sitä monessa erässä ennen kuin koko huusholli on siivottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vähän kaikessa tekemisessä sellainen että saan aikaseksi eniten kun on kiire. Monessa erässä, hmm. Mullekin kävi niin että tein tämän postauksen imuroinnin ja kylpyhuoneen siivoamisen välissä ja ehdinpä katsoa osan suosikkisarjastanikin odotellessani lattioiden kuivumista.

   Poista
 3. Se on ihan näin, kaikki tekeminen menee rauhallisemmalla kaavalla, kun ei ole enää aikataulua, mutta aikansa kutakin eli olet varmasti oman aikasi oravanpyörässä pörrinyt. Nyt nautit, etkä yhtään syyllistä itseäsi. <3 Verkkainen meno on sydämellekin hyvästä.

  Ihanaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ajattelen niinkin, että jos tässä iässä olisi ihan yhtä jaksavainen kuin nuorempana, niin miksi koko eläkesysteemiä on edes keksitty. Siitäpä saakin sitten hyvän syyn ottaa hiukan rennommin ja rauhallisemmin!
   Oikein hyvää viikkoa sinullekin <3

   Poista
 4. Jotenkin tutulta kuulostaa, mitä enemmän hommaa sitä sulavammin kaikki käy. Mutta hommattomana päivänä menee hampaat irvessä jonkun pikku jutun ja tuntee itsensä sankariksi:) Toisaalta kyllä tuo päivä menee vähän pilalle jos on esim iltavuoro, ei osaa aamulla ryhtyä oikein isompaan hommaan, kun taas töistä tullessa onnistui hyvinkin jos aamuvuorosta tuli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku kiireessä kaikki vaan luistaa paremmin. Itse en osannut koskaan ennen iltavuoroon menoa ruveta oikein mihinkään, vaan koko aamupäivä meni vaan odotellessa töihin lähtöä.

   Poista
 5. Kuulostaa niin tutulle:) Juuri noin se menee minunkin kohdalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinut melkein arvatakin, sillä niin paljon yhteneväisyyttä olen huomannut meidän elintavoissamme :)

   Poista
 6. Tuttua minullekin... Suorastaan nautin tästä kaikkien työelämän eräpäivien ja kiireiden jälkeen. Päätinkin eläkkeelle jäädessäni, että minusta ei tule kiireistä eläkeläistä, vaan nautin leppoisasta menosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin nautin tästa kiireettömyydestä, joskin hiukan enemmän ohjelmaa päiviini ei olisi hullumpaa. En jaksa käsittää miten tuntuu että melkein kaikilla muilla eläkeläisillä on jatkuva kiire.
   Mukavia ja leppoisia päiviä sinulle!

   Poista
 7. Tuo kuulostaa niin tutulle vaikka en eläkkeellä olekaan. Jokin pieni "tärkeä" meno voi pistää päivän suunnitelmat ihan uusiksi. Mitään juttua ei uskalla aloittaa tai lähteä minnekään ettei asia vahingossa unohdu tai aiheuta lisää mutkaa matkaan, joten parempi vaan odotella kotosalla, ihan vaan varmuuden vuoksi. :-)) ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mukavaa kuulla ettei tuo ongelma ole yksinomaan meidän vanhojen kääkkien ominaisuus.

   Poista
 8. Itsensä kuuntelu, hetkeen keskittyminen ja olemisesta nauttiminen ovat ehkä niitä asioita, joihin käytät enemmän aikaa kuin työelämässä? Hyvin valittua priorisointia, sanoisin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhallista elämää, sitä vietän tällä hetkellä.

   Poista
 9. Kyllä tässä ihan pakosti alkaa pohtimaan, että kuinkahan hidasta elämää sitten joskus eläkkeelle päästyäni vietänkään :D
  Nyt jo kaikki aamupäivät ennen iltavuoroon lähtöä ovat sellaista hohhailua ja töihin lähtemisen odottelua. Myös pidemmän ja raskaamman työputken jälkeinen vapaa, tai joskus useampikin ;) menee kuin horroksessa vain voimia keräillessä ja pieniä arjen askareita puuhastellessa. Ulkoilu on ainoa mitä en juurikaan koskaan vapaapäivinä jätä väliin. Se piristää takuuvarmasti :)
  Nyt on viiden vapaan ensimmäinen päivä ja minulla on 1v ja 4kk:n ikäinen tyttärenpoika hoidossa, samoin huomenna (on juuri nyt päiväunilla) joten näistä päivistä ei kyllä vauhtia puutu :D Seuraavat kolme taitavat sitten kuluakin palautumiseen ;)
  Rentoa ja rauhallista viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä rasittavan ja voimia vievän vuorotyön vastineeksi tarvitsetkin rutkasti hidastusta arkeesi. Ulkoilu piristää aina ja antaa paremman mielen.
   Mukavaa kun saa hoitaa lapsenlasta ja sitten nuo kolme vapaapäivää ovat niin ihania kaiken touhun jälkeen.
   Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 10. Mä oon varmaan ihan samanlainen tai sitten mulla ei ole edes sitä yhtäkään menoa😁Nauti ajasta omasta ja kivaa viikkoa Helsingistä💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla ja voi olla myös että rauhallinen päivä on kuitenkin parempi kuin kiireinen.
   Nautin ja oikein mukavaa viikkoa sinne pääkaupunkiseudulle myös!

   Poista
 11. Juuri tuollaista on minun vanhemmilla ollut. Vain yksi juttu per päivä. Samoin töissä, kun yrittää antaa aikaa jollekin vanhemmalle ihmiselle, on täysin selvää, ettei aika sovi sellaiselle päivälle, jossa jo on jotain muuta. Mutta miksi stressatakaan, jos asiat ehtii hoitamaan noinkin.
  Iloista loppuviikkoa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ehdin hoitamaan arvittavat asiat tällä vauhdilla, mutta aika monella on niin tapahtumarikas elämä, että vauhtia pitää pitää eläkepäivillä.
   Hyvää loppuviikkoa sinullekin <3

   Poista
 12. Hehee, ymmärrän ja tiedän tunteen vapaapäivistä, mutta eikö ole ihanaa vapauttakin tuo! Ei kannata stressata, sillä mikä kiire valmiissa maailmassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai on aivan ihanaa kun voi nauttia varsinkin rauhallisesta heräämisestä ja aamupäivistä ja ottaa päivän vastaan sellaisena kuin se sattuu tulemaan.

   Poista
 13. Hih, tutulta kuulostaa. Mä en muuten ole kertaakaan kokeillut taskuparkkia täällä. Onneksi ei tarvitse, kun lääniä riittää autoille ja voi ajaa keula edellä mennen tullen.

  Sain tänään käytyä kaupassa ja pienellä lenkillä, leivottua muffinseja, vietyä lapsen oikomishoitoon ja päivitettyä blogin. Siinäpä se. Ai niin, ja pyykkiä pesin ja päivitin kalenterin melkein kesäkuulle. Siinäpä se. Joskus on saanut melkoisestikin aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä asia on kun löytää sopivan parkkipikan helposti. Täälläkin yleensä on aika helppoa löytää.
   Olet ehtinyt tosi paljon päivän aikana. Sopivan toimeliaita päiviä sinulle jatkossakin!

   Poista
 14. Tärkeintä on, että tekee just niinkö ite tykkää ja omiin aikatauluihin sopii :) Mitä sitten, vaikka keskittyisi vain yhteen asiaan päivässä? Pää-asia, että itse olet tyytyväinen :)
  Meillä täällä Taivassalossa on satanut pari päivää vettä ja ollut ihan plussalla. Nyt ihme ja kumma, -10 pakkasta ja kuulas keli. Pitkä metsälenkki siis tiedossa koirien kanssa :)
  Ihanaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihan luksusta jos pystyy suunnittelemaan päivänsä niin ettei liikaa kuormittavia asioita kerry yhteen päivään ja näin kun ei ole enää työelämässä siihen on mitä parhaat mahdollisuudet.
   Täällä sää on myös vaihdellut suojasäästä muutamaan pakkasasteeseen. Välillä tiet ovat paljaita lumesta ja välillä taas saa kahlata lumessa että pääsee ulos omasta ulko-ovesta.

   Poista