tiistai 27. helmikuuta 2018

NYT LÖYTYI HYVÄ LAMPPU!Hyvän lampun löytäminen ei aina ole  helppoa.

Olohuoneen sohvan vierellä meillä oli entisestä kodista mukaan otettu jalkalamppu, mutta sen jalka oli leveähkö, ja tuntui että se oli aina hiukan tiellä kun siitä ohi kulki.

Valaistustehoa pystyi säätämään, mutta J sääti sen aina tehokkaimmilleen ja minä puolestani vääntelin sitä sitten hiukan tunnelmallisemmaksi, kun en tykkää liian kirkkaista valoista. 


Ruvettiin  miettimään toisenlaisen lampun hankkimista kyseiseen paikkaan. Seinälamppu tuntui parhaalta vaihtoehdolta.

Haussa oli mahdollisimman yksinkertainen, eleetön, mutta hyvän valon antava valaisin, jonka ei kuitenkaan haluttu valaisevan ympäristöään, vaan joka olisi nimenomaan lukuvalo. Clas Ohlsonilta löytyi tämä mieleinen lamppu ja hintakin oli ihan mukava. Näitä oli sekä mustia että valkoisia.

Ostimme kolme kappaletta valkoisia, yhden olohuoneeseen ja kaksi makuuhuoneeseen. Helmikuun ajan sattui myymälässä olemaan vielä kuponkitarjous jolla sai 20% alennusta.


Nyt kelpaa sohvalla maaten lukea. Tämä on juuri sopiva lamppu tähän eikä ole huomiota herättävä joten sopii paikalleen kivasti."Minun sohvapäädyssäni" on hyllyyn kiinnitetty valo joka antaa hyvän valon kun istun käsitöitä tekemässä.Makuuhuoneeseen laitettiin molemmille samanlaiset lamput. Ostimme jo tähän kotiin muuttaessamme pöydällä pidettävät lamput, mutta totesimme etteivät ne valaise riittävästi jos sängyssä maaten haluaa lukea, vaan valo kohdistuu pääasiassa yöpöydälle. Nyt ne ovatkin kummankin kirjoituspöydän valaisimina.

Näitä uusia lamppuja pystyy kääntelemään tarvittavaan suuntaan, eivätkä ne vie tilaa yöpöydällä.

Tärkeää oli myös se, että lamppu sytytetään ja sammutetaan tuosta johdon päässä roikkuvasta katkaisijasta, eikä ylempää jolloin olisi aina joutunut kurkoittamaan saadakseen lampun syttymään. 

Kokemuksesta tiedän ettei ole kiva yöllä pimeässä hamuilla katkaisijaa joka on jossain korkeuksissa kaukana pään yläpuolella.

Nämä lamput täyttivät ne kriteerit joita hyvällä lukulampulla pitää olla:


- valaisee tehokkaasti
- sen pystyy suuntaamaan haluttuun suuntaan ilman
  että se häikäisee ympärillä olevia
- kiva ulkonäkö
- hyvä hinta/laatusuhde
- helppokäyttöinenIHANAA PÄIVÄÄ IHAN KAIKILLE!18 kommenttia:

 1. Kauniit yksinkertaiset lamput...tykkään!
  Meilläkin on joka huoneessa kattovalot....olehuoneessa, jopa kaksin kappalein, mutta koskaan, kun olemme kahden ei valot ole päällä. VAoa antavat jalkalamput ja pöytälamput..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertainen on kaunista :)
   Meilläkin kattovalot palavat vain kun siivotaan tai muuten hetkellisesti tarvitaan voimakasta valaistusta.

   Poista
 2. Kauniit lamput!
  Ja hyvää analyysiä noista lampuista eri käyttötarkoituksiian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tykkään. Halusin oikein miettiä lamppujen syvintä tarkoitusta :)

   Poista
 3. Just hyvät valaisimet, jotka on tavallaan sopivan "näkymättömät" ja samalla toimivat. Jotain vastaavaa pitäisi itsekin keksiä makkariin, koska yöpöydällä olevat valaisimet on tosiaan lukemisen kannalta ihan liian heikkotehoiset. Eikähän niitä taas muuta varten tule sytyteltyäkään.

  Ihailen tota teidän sängynpäätyä. Olen vähän alkanut itsekin taipua sille kannalle, että nyt kun hommattiin uudet sängyt, niin haluaisin oikeastaan päädynkin, vaikka tähän asti olen ollut sitä vastaan, kun tykkään niin meidän makkarin päätyseinän tapetista, joka jäisi osittain päädyn taakse piiloon. Iski vaan nuukuus, kun ko. sänkyjen pääty olisi maksanut muistaakseni 800 euroa ja se on paljon se. Mutta toisaalta tiedän, että vaikka sellaisen VOI(si) ihan hyvin tehdä itsekin, niin haaveeksi jää :). Ei tule toteutumaan ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmiinpistämättömyys oli vaatimuksena näille lampuille. Tykkään tästä sängynpäädystä eikä se maksanut kuin murto-osan tuosta sinun mainitsemastasi eli hiukan toistasataa.

   Poista
 4. Näyttää täydelliseltä Kuumeneeko tuo halogeenivalo? Siis polttaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvät tähän käyttötarkoitukseen eivätkä kuumene.

   Poista
 5. Kivat lamput löysittekin! Hyvä ja helposti suunnattava valo on niin tärkeää käsitöitä tehdessä ja lukiessa. Kauniisti valaisimet myös sopivat kotiinne.
  Aurinkoista pakkaspäivää 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnattavuus on tärkeä ominaisuus hyvälle luku- tai työlampulle ja plussaa on se ettei se häiritse muita lähettyvillä olevia.
   Talvista jatkoa viikolle!

   Poista
 6. Itsekkin tykkään kohdevalaisimista. Meillä ei kotona ole yleisvalaisimia juurikaan. Hyvä valo on käsitöitä tehdessä tärkeätä. Hyvää pakkasviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kiinteät kattovalaisimet, spotit, muuten ei kattovalaisimia ole ollenkaan.
   Kauniita päiviä ollaan saatu. Toivottavasti teilläkin paistaa aurinko!

   Poista
 7. Hyvät ostokset. Minustakin kohdevalot ovat ihan parhaita ja siten että valon voi suunnata niin ettei valo häikäise ja häiritse muita. Valaisimet ovat niin tärkeitä! Hyvää alkavaa maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaistus on tosi tärkeä osa viihtyisää asumista.
   Oikein hienoa maaliskuuta sinnekin!

   Poista
 8. Kaunis ja yksinkertainen lamppu! Lukuvalot ovat tärkeitä, sillä huono valaistus rasittaa ainakin omia silmiäni valtavasti. Vierustoverillekin on tärkeää, ettei valo häikäise, jos vaikka haluaa nukkua aikaisemmin.
  Kiitos, kun liityit blogini lukijaksi❤
  Bloggeri on muuttunut inhottavaksi,kun se ei automaattisesti kerro uuden lukijan pitämää blogia kuten aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on hiukan eri nukkumisajat ja minä yleensä luen vielä kun toinen haluaa nukkua, joten tärkeää on ettei valo häiritse häntä.
   Tervetuloa seuraamaan minun blogiani!
   Tuo on tosiaan huono muutos bloggerissa. Mikähän on syynä tuollaiseen?

   Poista
 9. Juuri tälläiset on meilläkin etsinnässä ja hih mies on joutunut käyttämään otsalamppua, jos lukee kirjaa sängyssä yömyöhään. ;) Eli tuollainen kohdevalo olis just eikä melkein, eikä valaisi koko kämppää.

  Ihanaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kerran hotellissa lukea otsalampun valossa, mutta pääni on varmaan epämuodostunut, koska en saanut valoa millään sopimaan oikein nähdäkseni lukea, tai ehkä käsivarteni ovat liian lyhyet, niin etten saanut kirjaa sopivalle korkeudelle.
   Oikein hienoa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

   Poista