maanantai 22. tammikuuta 2018

NYT KERRON MITÄ EILEN TEINHienoja talvipäiviä on saatu viime aikoina. Eilen käytiin kaupungissa geokätköjä etsimässä ja kolme löydettiin.

Kävimme taas sellaisessa paikassa jossa emme ole aikaisemmin käyneetkään, vaikka se ihan kaupungin keskustan tuntumassa onkin.

Tämä kätköpaikka oli nimetty "House of the raising sun" ja ihan oikea nimi sille olikin annettu, koska täältä saa nähdä upeasti auringon nousevan. Karttaan paikka on merkitty nimellä Algrundet.

Tuolla upealla niemellä oli pikkuruinen uimaranta ja tosi siisti wc:kin, joka oli näin talvellakin käytössä.

Päätettiin tulla tänne kesällä piknikille, jos  muistetaan. Kesällä tahtoo aika mennä mökillä eikä sieltä haluta lähteä kaupunkiin.

 

Vesirajassa oli hienoja jääpuikkoja. Onkohan nämä joutsenen jälkiä? Ensin ajattelin että joku luistelija on käynyt paikalla, mutta aika varpaillaan olisi saanut kulkea jos tällainen jälki jää.

Tunnistatko jäljet? Jos, niin kerro meille muillekin.
 

Kaislikko loisti kullanvärisenä auringon paisteessa. Meren jää ei tässä kohtaa vielä kestä ihmistä. Ja nyt on luvattu lauhtuvaa, joten vielä saadaan oikeita talvijäitä odottaa.
Ranta näytti tosi hienolta ja hienohiekkaiselta ja oli varustuksiltaankin ihan ok, mutta joku on tainnut olla tyytymätön, tai sitten surullinen.
 Uimarin eväät unohtuneet penkille. Vielä yhdessä paikassa käytiin löytämässä kätkö. Tänne ei ollut tietä, vain polku ja aika jyrkkä mäki. Täälläkään emme olleet aikaisemmin käyneet.

Tämä uusien paikkojen löytäminen onkin parasta tässä harrastuksessa.

Aurinko oli sen verran matalalla että ylettyi paistamaan vain tuulimyllyn yläosaan.

 Takaisin ihan keskustassa.

Pidätkö graffiteista?

Minä pidän, jos ne on taidolla ja huolella tehtyjä.

Tähän oli tullut uusi graffiti, eikä se ainakaan tätä laatikkomaista rakennusta rumenna, varsinkaan kun ei ole mikään epämääräinen töherrys.

Kolme kätköä löydettiin ja saatiin iso annos raitista talvi-ilmaa. Ja hyvä mieli.


Ahvenanmaalla on parisataa geokätköä ja minä (me) olen niistä nyt löytänyt vajaat kolmekymmentä, joten monia saan vielä etsiä.

Tähän aikaan vuodesta saa etsiä rauhassa, mutta kunhan kesä koittaa, niin on kätköillä ruuhkaa.MUKAVAA PÄIVÄN JATKOA SINULLE!


T. Krisse

23 kommenttia:

 1. Kauniita talvisia kuvia. Minä tykkään siisteistä graffiteista. Niillä voi piristää kivasti tylsiä sementtiseiniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan huippuhieno talvikeli. Välillä näkee niin hienosti maalattuja talojen seiniä, kuin tauluja tai valokuvia.

   Poista
 2. Ihastuttavat talvikuvat ja hieno tuulimylly. Sielläkin näyttää talvelta:) Nuo jäljet ovat jonkun vesilinnun, sorsan tai ehkä hanhenkin, koko ratkaisee, eikä joutsenkaan ole huono arvaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on kesä ihana niin on talvikin! Näillä rannoilla näkee paljon joutsenia joten ehkä sen jälkiä. Hetkittäin saadaan talven kauneudesta ja iloista nauttia täälläkin. Kiva kun kommentoit.

   Poista
 3. Sinulla on niin onnistuneet otsikot, että ne jo toivottavat tervetulleeksi lukemaan. Geokätköily on hauska harrastus ja kätköjä riittää.
  Upeat talvikuvat! Ja joutsenen tai hanhen jäljiksi ajattelisin. Graffitit? Hyvin tehdyt graffitit ok. Mutta töherryksille jyrkkä ei.
  Valoisia talvipäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikon keksiminen onkin melkein se vaikein osuus postauksen teossa. Kätköjen etsiminen vie kyllä mukanaan! Turussa olen nähnyt muutamia hienoja graffiteja: sataman lähellä musta joutsen, kupittaankadun ja Sepänkadun kulmassa kouöun pihalla, Eerikinkadun alkupäässä.....
   Hienoa talvisäätä sinnekin!

   Poista
 4. Oli taas niin kutsuva otsikko "Tyyliin tiedättekö mitä tein viime kesänä". Kristiina otsikkosi ovat kyllä blogimaailman mielenkiintoisimmat. <3 Tykkään graffiteista, ovat nykyajan taidetta ja kun rumia paikkoja kaunistetaan tai rumia seiniä, niin mikä ettei. :) Upeita kuvia olet ottanut ja täältä toivottelen kaunista pakkaspäivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän miettiä otsikon tarkkaan, ettei tulis sitten pettymystä itse sisällön kanssa. Tästähän saisikin uuden postauksen aiheen!
   Nykyajan taidetta hyvinkin kunhan ovat taidolla toteutettuja ja kunhan ne maalipurkit korjataan pois maalauksen jälkeen :)

   Poista
 5. Hieno saalis ja tuossahan tuli liikuntaa vaikka kuinka. Kaislikko on kaunis ja graffitit upeita. Mulla ei ole mitään graffiteja vastaan jos ne on ajatuksella ja jonkinasteisella taidolla tehty. Hienoja ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika paljon tuli käveltyä että nuo kolme kätköä päästiin hakemaan. Samaa mieltä olen minä graffiteista.

   Poista
 6. Kauniit kuvat! Ihanat varpaanjäljet ja räpylätkin näyttävät olevan.
  Hienoista graffiteista pidän, nehän ovat kuin taidetta. Kaunistavat myös usein muuten tosi ankeita paikkoja.
  Iloista viikkoa 😊 T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salaperäiset varpaanjäljet rannalla kauniina päivänä :)
   Oikein hyvää viikkoa sinullekin Myrskyluodolle <3

   Poista
 7. Kauniita kuvia olet taas ottanut! Geokätköily kuulostaa tosi kivalta ajanvietteeltä. Etsinnän lomassa saa liikuntaa ja raitista ulkoilmaa, näkee uusia, upeita paikkoja, sekä saa tietenkin kokea löytämisen riemun :)

  Taidokkaasti tehdyt graffitit ovat ihan ok, mutta töherrykset ovat rumia, joten niille ehdoton ei.

  Toivon teille lisää kauniita kätköilykelejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kätköjä etsiessä tulee liikuttua kuin huomaamatta ja kunhan ilmat lämpenevät niin on kiva ottaa vaikka eväskori mukaan ja istua nauttimaan luonnosta.
   Tuo graffiti joka kuvassani on ei ole ehkä niitä kauneimpia mutta piristää muuten rumaa laatikkomaista rakennusta kivasti.

   Poista
 8. mielenkiintoinen postaus ja hienoja kuvia oot kyllä ottanut :) nuo jääpuikot on upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo jääpuikot toivat mieleen lapsuusajat kun jääpuikkoja halusi imeskellä. Se oli meidän tikkari!

   Poista
 9. Onpa kauniita kuvia. Kiva kun olette löytäneet tällaisen mielenkiintoisen paikan. Jääpuikot ovat upeita. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kauniilla säällä on kiva kuvata.
   Oikein hyvää loppuviikkoa sinullekin!

   Poista