maanantai 7. elokuuta 2017

UUTTA PIHALLE, TERASSIA ALOITETTUMikä ihmeen kiviröykkiö on ilmestynyt kasvihuoneen ja kukkapenkin viereen?
Joo, kaikki nämä kivet on J kangen avulla vääntänyt ylös siltä alueelta johon tulee meidän uusi terassi.

Tässä saa hyvän kuvan siitä miten kivinen koko pihamme täällä mökillä on. Tämä kivimäärä on kerätty pelkästään  alueelta jonka koko on 4x5m.

Kiviä tulee aina vastaan kun yrittää vaikka istuttaa jotain kasvia.Terassi tulee kasvihuoneen välittömään läheisyyteen ja siitä tulee tuulensuojainen ja aurinkoinen.  Kasvari suojaa merituulilta ja aurinko paistaa tähän jo aikaisin aamulla.

Suunnitelmissa on pystyttää tähän myös pienimuotoinen pergola ja pari seinän pätkää rajaamaan aluetta.Terassin alle laitoimme suodatinkangasta ja soraa ja tänään J jatkaa päällyslaudoituksen kiinnittämisellä.

Kohta sitten päästään siivoamaan terassin ympäristö ja "sisustamaan".

Pergolan teon ajankohdasta ei vielä ole tietoa, mutta jos intoa riittää niin voi olla että sillä jatketaan heti terassin valmistuttua. Vinkkejä olen jo katsonut Pinterestistä.Tänään tuntuisi tulevan melko kaunis päivä, tai ainakin sateeton. Niin kuin sadetta olen toivonut jo monta viikkoa, niin nyt kun sitä on saatu jo useampi päivä, tuntuu että nyt voisi olla jo hiukan aurinkoisempaa ja tuuletontakin.


NIIN TAI NÄIN, KIVAA VIIKON ALKUA KAIKILLE!


MUTTA MIHIN NOITA KIVIÄ VOISI KÄYTTÄÄ?

16 kommenttia:

 1. Anteeksi, oli pakko poistaa tuo edellinen kommentti.
  ...siis piti kirjoittaa, että lähetä muutama kivi pullopostilla, tänne minulle..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, mulla ei ole niin suurta pulloa, muuten lähettäisin!

   Poista
 2. Olettepa reippaina! Kiviä voi käyttää istutuksiin, tehdä esim. kivikkopenkin. Tai käyttää istutusten reunoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin kivaa kun saa jotain uutta aikaiseksi pihalle, tai minne vaan. Tykätään projekteista ja on tyhjä olo jos ei jotain ole edes suunnitteilla.

   Poista
  2. Ihania ehdotuksia täällä tulee. Pitää miettiä mitä tehdään.

   Poista
 3. Onpas siellä ahkeroitu. :-) Noin komeita kiviä ei kannata heti hävittää vaan eiköhän niille aina jotain käyttöä jostain löydy. Ensimmäiseksi tulee mieleen kukkapenkin reunaan, rantapengerrykseen, nuotiopaikaksi.. Aurinkoisia päiviä pihatöihin. -Katja http://paleredrose.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan keksitään jokin käyttöä niille ja täältähän niitä vinkkejä saadaan.
   Aurinkoa sinnekin päin!

   Poista
 4. Kiviä on kyllä teillä, jos on meilläkin. Aina kolahtaa lapio ainakin kymmeneen kiveen, kun jotain kaivaa. Kiva on odottaa uuden terassin valmistumista. Kiville kyllä löytyy aina käyttöä 😊
  Aurinkoista päivää! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotonta on kun yrittää jotain kaivella täällä. Iloinen kilahdus kuuluu ja taas saa kasvi liian matalan istutuskuopan :)
   Olen jo hiukan aloittanut kivien siirtelyä. Lopputuloksen näytän joskus kun valmistuu.

   Poista
 5. Terassista ja pergolasta tulee varmasti ihanan näköinen! Teillä on tosi kaunista siellä, kukkapenkitkin niin upeita! :) Sinulla on todellakin silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmat ainakin ovat kivat, lopputulos on vielä näkemättä!
   Kukkapenki alkavat olla kanssa hiukan liian täynnä jo kun noi minikokoiset samettiruusut kasvoivat hiukan rehevämmiksi mitä luulin.

   Poista
 6. Meilläkin on paljon kiviä, mutta harmi vain, paljon pienempiä. Minun silmissä nuo kivet näyttävät ihan aarteilta. Mukavaa puuhastelua siellä, odotan jatkoa mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kivet on kyllä aika ihania, harmi vaan että ovat niin painavia! Täällä jatkuu terassin teko. Lopputulosta saataneen odotella vielä pari päivää.

   Poista
 7. Iloisia hetkiä terassin rakentamiseen <3 Kivistä saisi tehtyä vaikka jonkun reunustan ja kivikkokasveja kasvamaan esim :) Mukavaa tiistai iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Happystarhome! Kivikkokasvien käyttämistä mietin....
   Kivaa illanjatkoa sinullekin!

   Poista
 8. Kuulostaa niin tutulta...kun iskee lapion maahan, niin 98% varmuudella osiuu kiveen. No täällä onkin kiviä kaivettu ihan naisvoimalla ja niitä hyödynnetty sitten penkereissä, portaissa ja polkukiveyksissä....
  Itsekin aikoinani katselin pinterestistä pergoloiden kuvia ja näytin miehelle ja joka sitten piirsi oman versionsa ja toteuttikin sen. TUo pergola on ihan huippu. Meidän projektista löytyy postaus mm. toissa kesältä https://talossano23.blogspot.fi/2015/07/terassia-ja-pergolaa.html

  Iloa rakenteluun <3

  VastaaPoista