perjantai 11. elokuuta 2017

LÄHTIKÖ KUULO?
Heräsin valoisuuteen eikä kelloa tarvinnut katsoa tietääkseen että aamu on tullut ja voisi jo nousta. Kello oli  vasta puoli kuusi, mutta uni tuntui häipyneen jonnekin, joten vedin verhot auki ja rupesin kahvin keittoon.

Oletko muuten huomannut sellaisen ilmiön että kun kesässä ollaan tultu näin pitkälle, niin lintujen lauluun ei enää herää?

Täällä mökillä eivät herätä autojen äänet eikä muut kaupungin hälyt.  Aikaisemmin kesällä sai joka aamu herätä lintujen lauluun, mutta nyt tuota ääntä ei enää juuri kuule.

Toinen ääni jonka kuulumattomuutta olen ihmetellyt, on heinäsirkkojen äänet. Vielä viime kesänä tuon äänen kuulin, mutta tänä kesänä en.

Ikäkö vei kuulon, vai eivätkö heinäsirkat ole mökkimaisemiimme löytäneet, sitä voi miettiä.


IHANAA VIIKONLOPPUA, SIRITYKSELLÄ TAI ILMAN!


16 kommenttia:

 1. Toi on muuuten niin totta. Ei linnut enää viserrä samalla tavalla!!

  VastaaPoista
 2. Täällä Keski-Suomessa olen heinäsirkkojen siritystä kuullut, tosin paljon vähemmän kuin muina kesinä. Laitan vähyyden viileyden piikkiin ja taidan olla oikeassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos se johtuisi tosiaan viileydestä, eikä kuulon alenemisesta. Toivotaan näin.

   Poista
 3. Juu, linnut lopettavat reviirilaulunsa tavallisesti kesä-heinäkuun vaihteeseen. Tänä kesänä, kun kevät viivytteli ja oli pitkään viileää, monet linnut lauloivat vielä pari viikkoa heinäkuun puolella. :) Mutta tosiaan loppukesän äänimaisemaa hallitsevat heinäsirkat ja hepokatit - ja niiden ääniä ei vanhemmiten enää kuule, joten hiljaista tuppaa olemaan. :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan ei tätä lauluttomuutta ole vielä ollut. Ja se että herää liian aikaisin linnunlauluun ei harmita samalla tavalla kuin jos herää vaikka autojen ääniin.

   Poista
 4. Sirkat ovat sirittäneet tänä kesänä aika vähän... voihan se olla että kaikki eivät enää kuule, riippuu millä taajuudella kuulo on heikentynyt:) Linnut ovat alkukesästä äänekkäimmillään, nyt pääskyt kokoavat laumojaan ja yösirittäjät ovat aloittaneet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sitten taida olla ainoa jonka mielestä on ollut tavallista hiljaisempaa tänä kesänä.

   Poista
 5. Luin postaustasi ääneen miehelleni ja siitä virisi keskustelu. Veikö kylmä kesä sirkat vai emmekö enää kuule. Tässä nyt mökkimatkalla pohdimme tätä asiaa. Kiitos sinulle mielenkiintoisesta asiasta ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna havahduin tuohon hiljaisuuteen.
   Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Voi... itse oon jo jonkin aikaa elänyt "hiljaista" elämää. Nyt kun on kuulolaitteen kanssa luonnossa, niin saa ihmetellä miten erilaisia ääniä siellä onkaan :D Itse en tosin pidä päivittäin tai en ainakaan koko päivää laitteita korvissa... en taida koskaan tottua niihin.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan aika iso muutos kun saa kuulolaitteen. Niitähän pitäisi yrittää pitää sinnikkäästi että tottuu. Näin olen ainakin oppinut työelämän kautta. Mieheni kuulo on alentunut ja olen patistanut häntä kuulotutkimuksiin, mutta ainakin toistaideksi tuloksetta😑.

   Poista
 7. Täälläkin tuota ruvettiin miettimään:)) Ei tosiaan sirkkojen siritystä ole kuulunut..olisikohan se kuitenkin tämä kylmä kesä:) Kyllä tuo kuulokin on niin tärkeä ei sitä oikein osaa edes ajatella kun pitää sitä niin itsestäänselvyytenä.. Kaunista elokuuta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä koleus on vaikuttanut heinäsirkkojen siritykseenkin. Kesäisiä päiviä sinnekin!

   Poista
 8. Enpä ole vielä ehtinyt hiljaisuutta huomaamaan, kun vasta kotiuduimme neljän viikon veneilylomalta. Merellä "meteliä" on riittänyt, sillä elleivät aallot loisku ja tuuli kohise, niin ainakin lokit pitävät huolen siitä ettei hiljaisuus pääse yllättämään ;)
  Ehkäpä nyt täällä kotipihalla ja lähiluonnossa hiljaisuuden huomaa paremmin. Heinäsirkkojen siritystä en ole vielä tänä kesänä kuullut, hmmmm... missähän vika? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu tuulen huminaa ja aaltojen raivoisaa loiskuntaa ollaan mekin kyllä kuultu joten ihan umpikuuroja ei ainakaan olla 😊

   Poista