keskiviikko 9. elokuuta 2017

KAUNIITA KUKKIA SIEMENESTÄVihdoin tuuleton päivä ja se tarkoitti sitä, että pystyin ottamaan kuvia ihanista unikoista.

Tuulista säätä on meillä riittänyt ja pelkäsin että unikkojen terälehdet lentävät saman tien taivaan tuuliin, mutta hyvin ovat höykytyksessä kestäneet.
Keväällä kylvin kahta lajia unikkoja: silkkiunikkoja ja pioniunikkoja.

Pioniunikkoja olin nähnyt vain kuvissa ja odotinkin niiden kukkivan pallomaisina, pionin kukkaa muistuttavin kukin.Ja niin ne tekivätkin. Kukkia on tullut paljon ja mitä kauniimmissa väreissä. Ainoa miinuspuoli näissä on se, että kukka kestää vain korkeintaan pari päivää.Samasta pioniunikon siemenpussista tuli myös tämän näköisiä kukkia. Muistuttaa enemmänkin perinteistä unikkoa. Olisikohan siemenet sekoittuneet jossain vaiheessa. Kaunishan tuokin on. Tosi hieno on myös siemenkota joka kukkimisen jälkeen jää jäljelle. Nämä taidan ottaa talveksi talteen ja kylvää keväällä kukkapenkkiin.Keväällä ajattelin että pioniunikot olisivat kauniimpia ja näyttävämpiä kuin silkkiunikot, mutta nyt tykkään melkeinpä enemmän noista tavallisista, yksinkertaisemmista.

Harmaana päivänä ne loistavat iloisina väripilkkuina ja huojuvat tuulessa.


Tänään tuntuu tulevan aurinkoinen päivä joten nautitaan siitä.

KIITOS EDELLISEEN POSTAUKSEEN TULLEISTA VINKEISTÄ KIVIKASAN KÄYTTÖÖN. LISÄÄ SAA TULLA. JA TERVETULOA UUDET LUKIJAT!12 kommenttia:

 1. Nämä on vaan niin ihania <3
  Minä kasvatin omani juuri tuollaisista 'pallukoista' jotka sain ystävältäni.
  Ja kaikki on ihan erinäköisiä keskenään...on tainnut aikoje saatossa risteytyä...on tuolalista runsasta ja repaleista ja ihan yksinkertaista. Kaikki valloittavan ihania. Voisin ottaa koko pellollisen niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei sattunut mukaan noita repaleisia ollenkaan, mutta muuten monta eri näköistä. Unikkopelto olisikin mahtava! Houkuttaisi perustaa ihan oma kukkapenkki unikoille. Onhan mulla ainakin noita kiviä joilla sen voisi reunustaa!

   Poista
 2. Unikoilla on niin hauska siemenkota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenkota itsessään on niin kaunis ettei haittaa vaikka kukat lakastuvat kun tuo hieno siemenkota on jäljellä.

   Poista
 3. Kauniita nuo unikot! Minäkin kylvin pioniunikkoja. En tiedä kärsivätkö kuivuudesta vai missä on vika, mutta pettymyksekseni ne ovat kovin pieniä, eikä yhtään ole vielä ollut tuollaisia pallomaisia.
  Iloista loppuviikkoa! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat kauniita. Mulla kävi toisessa kukkapenkissä samalla tavalla etteivät unikot kasvaneet oikein mitenkään. Pituutta niille tuli parikymmentä senttiä, mutta vain muutama kukki, tosin ihan minikokoisin kukinnoin. Tämä penkki on hiukan huonolla hoidolla ja multaakin taitaa olla liian vähän. Ehkä siitä johtuen unikot eivät siinä menestyneet.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 4. Nuo silkkiunikot erityisesti ooh miten ihania ja punainen kun on lempiväri. :)

  Kivaa loppuviikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniin punaisia ovat.
   Oikein hienoa viikonloppua sinulle!

   Poista
 5. Moikka. Sun pihasi kuvia on kiva katsella. Siellä Ahvenanmaalla on niin erilaista kuin täällä Itä-Suomessa. Minun pihani on metsäinen, isoja mäntyjä joka puolella. Nurmikon paikalla tässä kukoistavat puolukat, mustikat, metsätähdet, oravanmarjat, sienet, kivet ja sammaleet. Puiden lomasta voin katsella viereistä peltoa ja sen takaa näkyvää järveä. Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Aina mukavaa kuulla jos joku tykkää, niin nytkin. Tuollainen metsäpiha on kyllä hieno ja marjat saa noukkia omasta pihasta. Ja peltomaisema kilpailee kauneudessa merimaiseman kanssa!

   Poista