perjantai 2. kesäkuuta 2017

KESÄHEPENISSÄ RÄNTÄSATEESEEN?

Kotona taas, viikon lomailun jälkeen. Kävimme Lapissa kevään tulemattomuutta ihmettelemässä. Lämpötilat keikkuivat muutaman plusasteen tietämillä ja räntää tuli melkeinpä päivittäin.

Kaunista ja aurinkoistakin säätä oli aina välillä ja kävelyllä uudella paikkakunnalla kuvasin näkymiä. Lunta ei juurikaan ollut enää muualla kuin tuntureilla. 

Yllästunturi näytti upealta vielä lumisine rinteineen.


 
 Järvestä olivat jäät lähteneet, mutta matkallamme näimme monia järviä joissa vielä oli jääpeite.

 


Patikointipolkuja oltiin kunnostamassa eikä niille tässä kohtaa ollut vielä menemistä.


 
Lehtiä ei puissa vielä näkynyt, mutta pajunkissoja kyllä.


 
 
Tällä reissulla näimme poroja tavanomaista enemmän. Joskus on Lapinmatka mennyt niinkin, ettei yhtään poroa olla nähty, mutta nyt niitä näki jopa majapaikkamme ikkunan alla.

Ja räntää tulee taivaalta. Voi koululaisparkoja jotka huomenna viettävät koulun päättäjäisiä. Tyttärentytärkin aikoo hakea viimeisen todistuksensa peruskoulusta pukeutuneena kauniiseen, mutta kovin kesäiseen mekkoon ja jalassa paremmin kesäiseen meininkiin sopivat kengät. 

Missähän se kasvihuoneilmiö ja ilmaston lämpeneminen tällä hetkellä piileksii?

 Tällä kerralla luonto ei Lapissa ollut kauneimmillaan. Kyllä ne lumella kuorrutetut maisemat miellyttävät enemmän ainakin minun silmääni.


Pakkasta ei sentään ollut eikä sääskiäkään vielä, joten siinä mielessä oli hyvä aika matkustaa, mutta talvitakki olisi kyllä ollut tarpeen.


 


Kuvasaalis jäi tällä kerralla harvinaisen vähäiseksi, mutta ehkä seuraavalla kerralla sitten kuvaan enemmän. Nyt huomasin, etten tullut ottaneeksi edes yhtä kuvaa tyttären uudesta kodista.


Tuossa talossa, jossa hän nyt asuu on pidetty myös kahvilaa ihan näihin päiviin asti ja hauska tapaus sattuikin kun olimme siellä vierailulla.

Meillä oli päivällisvalmistelut meneillään, pizza uunissa ja pöytää katettiin. Silloin oveen koputettiin ja sisään astui pariskunta.

Luulimme ensin että ovat jostain naapurustosta ja tulevat tervehtimään uusia asukkaita. He näyttivät hiukan epätietoisilta ja kysyivät hiukan epävarmoina, että "kai tässä vielä se kahvila on?"


Talon ulkoseinällä oli vielä paikoillaan kahvipannun kuva, joten ei niin ihmeellistä että kahvilaksi luulivat. Mitä vaan mahtoivat ajatella kun sisään eteiseen astuessaan tärmäsivät ensimmäiseksi lukuisiin kenkäpareihin. "Pitääkö tässä kahvilassa riisua kengätkin?"

Oltaisi ehkä voitu laittaa pikaisesti pystyyn pop up pizzeria, mutta emme sentään niin tehneet. Ilman kahviakin jäivät nuo matkalaiset.


Kahvipannu otettiin seinästä alas seuraavana päivänä.


Nyt ollaan taas kotona ja täällä vastassa oli vihreys.
Miten herneet ja muut viljeltävät ovat pärjänneet poissaolomme aikana, siitä sitten myöhemmin.IHANAA JA LÄMPIMÄMPÄÄ VIIKONLOPPUA!


 

20 kommenttia:

 1. Eipä ole ihme, että Lapissa toppavaatteita kapasit, kun niitä eilen lenkillä kaipasin ihan täälläkkin. Ja sama kylmä pohjoistuuli jatkuu tänäänkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä tuuli on täälläkin ollut, mutta tänään mökillä auringossa tuli jo ihan kuuma. Ruohikon leikkasin hiki päässä :)

   Poista
 2. Oh boy! Ei ole kyllä lämmin viikonloppu tulossa ja tässähän saa pian hakea toppatakin kellarista!

  Toivottavasti olet voinut hyvin! Otin pienen tauon somesta, mutta nyt taas takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmässä tuulessa toppatakki, myssy ja hanskat voisivat olla tarpeeseen.
   Olenkin jo kaipaillut postauksiasi ja ihmetellyt mihin hävisit. Kiva että olet takaisin täällä!

   Poista
 3. Karua, mutta jotenkin kaunista. Kyllä toppatakkia tarvitaan nyt joka puolella Suomea, voi sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunistahan Lapissa on, vaikkei ihan nyt luonto ollut kauneimmillaan. Ruskan kun pääsisi joskus kokemaan!

   Poista
 4. Kasvihuoneilmiöön kuuluu lämpenemisen ohella sään ääri-ilmiöt myrskyineen kaikkineen. Ehkäpä tämä alkaa olla jo sitä. Etelä-Euroopassa on ollut lämmintä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK, no nämä ovat kyllä aika äärimmäisiä ilmiöitä. Ehkä se lämpö pikku hiljaa tulee tännekin, toivottavasti!

   Poista
 5. Voi matkalaisia! Ja mahtoi siinä olla ihmettelyä puolin jos toisin.

  Kauniit, karut maisemat. Kiitos näistä kuvista. Mun täytyy tunnustaa, että pohjoisin paikka jossa olen käynyt on Rovaniemi. Olen unelmoinut, että joskus voisin tuoda koko perheen joulunviettoon Suomen Lappiin. Olisi kyllä varmasti unohtumaton kokomus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poroja kyllä vilisti siellä ja täällä. Onneksi ovat rauhallisia eivätkä poukkoile auton eteen yhtäkkiä. Enpä ollut minäkään pohjoisessa koskaan käynyt ennenkuin tytär muutti sinne. Nyt ollaan käyty ihan Kilpisjärvellä astikin mahtavaa Saanaa ihailemista.
   Lumen peittämä luonto tuo kyllä sen aidon joulun tunnelman, joten jos vaan mahdollista niin ainakin kerran elämässä pohjoisen joulu on ihana elämys.

   Poista
  2. Tuli vielä muuten mieleeni, että en ole viitsinyt täällä kovin mainostaa herkkua nimeltä poronkäristys. Porot mielletään niin voimakkaasti juuri joulupukin poroiksi. Pitäisivät meitä raakalaisina.

   Poista
  3. Ajattelevatkohan ne niin että poroja on vain ne joulupukin porot? Kyllähän niitä luulisi riittävän käristyksiinkin, niin paljon niitä Lapissa näkee.

   Poista
 6. Kyllä niitä toppavaatteita on kaivattu ihan Turun seutua myöten - itselläni on villahousutkin olleet viime viikolla taisteluvarusteina;)
  Upeita kuvia jälleen kerran - kylmyyskin näyttää niissä kauniilta!
  Aurinkoisempaa kesäkuuta, Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samanlaiset lämpötilat on ollut niin etelässä kuin pohjoisessakin. Lähdettiin kyllä hiukan liian heppoisissa varustuksissa pohjoiseen. Jos autolla olisi menty niin vaatteita olisi otettu mukaan ihan eri tavalla, mutta lentomatkan käsimatkatavaralaukkuun ei ihan kauhean suuria määriä voi pakata.
   Toivottavasti sinäkin saat laittaa villahousut naftaliiniin :)

   Poista
 7. Upeita kuvia olet ottanut! Tuollaisessa karussa luonnossa on oma viehätyksensä.
  Tämän päivän koululaisia ja juhlienjärjestäjiä olen surkutellut. Toppatakissa on ja villasukissa on täällä menty kaksi päivää.
  Ihanaa viikonloppua Sinullekin, Krisse! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapin luonto on ainutlaatuisen kaunis kaikessa karuudessaankin.
   Tytöt kevyissä mekoissaan kyllä hytisevät kun ei tänäänkään kovasti lämpöä luvattu.
   Lämpimämpää ja aurinkoista meille kaikille ympäri Suomen!

   Poista
 8. Upeita kuvia ja peukut pystyyn, että teilläkin on tänään paistanut. Täällä on paistanut ihanasti aurinko ja valmistuneet saivat todella kauniin ja lämpimän päivän.

  Kivaa viikonloppua Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan mökillä ja täällä on ollut melkeinpä kesäisen lämmintä tänään. Pohjoisessakaan ei ainakaan lunta tullut tänään :)

   Poista
 9. Lappi on ihana!Hienoja kuvia

  VastaaPoista
 10. Lappi on ihana!Hienoja kuvia

  VastaaPoista