keskiviikko 10. toukokuuta 2017

EI TAAS!
Onhan tää kaunista, mutta kyllä nyt jo saisi riittää!

Aamulla oli maassa taas lumipeite ja tunnelma jotakuinkin jouluinen. Aurinko valaisi lumiset puut tosi kauniisti.

Ei uskoisi että pari päivää sitten leikattiin nurmikkoa.

 

Kyllästyin taimien määrään ruokapöydällä ja vein osan saunakamariin. Siellä ne saavat nyt oleilla lämmössä kunnes kasvihuoneen yölämpötilat nousevat.

Eilisessä kuvassa maa on vihreä, mutta tänään valkoinen.Kasvihuoneen vieressä kasvatuslaatikoissa ovat harsojen suojaamina lumen alla salaatit, herneet ym. odottamassa aikoja parempia. Istutin kokeeksi muutaman samettikukan sinne myös ja hyvin ovat harson alla selviytyneet lumesta ja pakkasesta.

Suunnitelmissa on jonkinlaisen aidan rakentaminen laatikoiden ympärille kauriiden ja jänisten poissa pitämiseksi. Kauriita ollaan nähty aina silloin tällöin pihallamme ja eilen vieraili yksi tosi iso rusakkokin. Kauriiden vierailujen estoon kasvilaatikoiden ympärille riittäisi harvempikin aita, mutta rusakko taitaa tulla isommista aukoista läpi, varsinkin jos haistaa mehevät salaatinlehdet.


Nyt olisivatkin tarpeen vinkit kivan näköisestä, mutta mahdollisimman edullisesta aidasta tarpeen, joten jos sinulla on sellainen antaa, niin ideoita tänne päin kiitos!  


OIKEIN HIENOA TALVIPÄIVÄÄ KAIKILLE!16 kommenttia:

 1. Joo, ankeat on kelit. Eipä mulla taida olla aitavinkkejä. Meillä on koko tontti aidattu teräselementtiaidalla, joten ei käy elikoita Mikin lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei enää lumisateista olisi väliä, mutta eiköhän nuo ilmat kuitenkin pikkuhiljaa lämpene. Tuollainen aita olisikin hieno, mutta meidän budjetille liian kallis, eikä ehkä mökkitontille oikein sovikaan.

   Poista
 2. Oih, niinkaunista, mutta samlla niin tylsää. Näkymä sopisi syksyyn. Täytyy siis vaihtaa joulun ja juhannuksen paikkaa ;)

  Minulla on kukkapenkit ym. tärkeät aidattu ihan tavallisella rumalla vihreällä aitaverkolla. Lopulta sulautuu hyvin vihreään taustaan, vaikka on ihan sika ruma =D

  Sitä lämpöä nyt oikeasti tarvitaan!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kaunis aamu oli taas tänään ja valkoinen lumi kruunasi näkymät.
   Luulen etä meidänkin aidaksi tulee jonkinlainen verkkosysteemi.
   Lämpö ei olisi pahitteeksi!

   Poista
 3. Kauniita kuvia, vaikka eihän tuo lumi enää ole kivaa. Minä reunustin kasvimaan mökillä patjarungoilla. Runkopatjasänkyjä saa ilmaiseksi Tori.fi-annetaan osastolta. Ei jää kuin kuljettamisen vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista, mutta ei kiitos enää talvisia näkymiä!
   Nuo patjanrungot ovatkin hyvän näköisiä aitoina ja voisin hyvinkin ajatella sellaisia meillekin. Nuo kaikki nettikirppikset ovat enemminkin mantereella asuville. Ainakaan noutamaan ei täältä asti voi lähteä, jos ainoana asiana mantereelle tuloon on jokin yksittäinen ostos. Tuli muuten nyt mieleen, että miten suuria nuo aukot noiden patjanjousien välissä ovat, että mahtuuko jänis niistä?

   Poista
 4. Kauniita kuvia!
  Kolea kevät on ollut, mutta toivottavasti keli pian lämpenee. Kevät on ihanaa aikaa puuhastella pihassa ja nyt ei malttaisi millään odottaa että tulee niin lämmintä että pääsee kunnolla kukkapenkkejä ja pihaa laittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pihassa olisi kiva tehdä kaikenlaista, mutta näpit jäätyvät!

   Poista
 5. Nyt alkaa kyllästyttää! Kävin tänään istuttamassa haudoille perinteisesti äitienpäiväksi orvokkeja ja äitienpäiväruusun. Sormet kohmeessa ja fleece- ja toppatakki päällä. Tätä on tämä kevät.
  Tuo aitajuttu on hiukan ongelmallista aina. Helppoa, maastoon sulautuvaa aitaa on vaikea keksiä.
  Hyvää päivänjatkoa! T.Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä alkaa. Orvokithan selviävät hyvin, mutta rusujen kanssa voi olla hiukan hankalampaa. Toivottavasti eivät palellu.
   Aita-asia on nyt ratkaistu. Ostettiin kanaverkkoa ja puuta meillä oli ennestään, joten saa nähdä minkälaista tulee.
   Oikein ihanaa päivän jatkoa sinullekin!

   Poista
 6. On kyllä todella kauniit kuvat, vaikkakin vähän toisenlaisia kuvia olisi mukavampi kuvata. Meillä on lumet sulaneet mutta on hirvittävän kylmä. Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä keväisempää näkyä jo kaipaisi ja ennen kaikkea lämpöä!
   Oikein hienoa illan jatkoa sinullekin!

   Poista
 7. On tuo lumentulo kyllä jotenkin uskomatonta, kun sitä on satanut nyt joka päivä. Maahan ei täällä päin onneksi ole jäänyt. Toivottavasti pian kelit lämpenee niin että sateet tulisi mieluummin vetenä. Ihanan näköinen tuo sinun kasvihuoneesi! Jotain aitaviritelmää täytyisi minunkin keksiä kasvatuspenkkien ympärille, ettei sato menisi parempiin suihin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tämmöistä toukokuuta ihan heti muista! Mutta sellaisen muistan kun vappuna lapset tarkenivat shortseissa ja siitä se kesä sitten alkoikin.
   Aita on pakko laittaa. Kyllä harmittaisi jos joku eläin söisi vaivalla kasvatetut salaatit tai herneet!

   Poista
 8. Täältä katsellen näyttää kovin eksoottiselta. Toivottavasti sun kasvit säilyvät. Meilläkin on ilona jänikset ja peurat, oravia on ihan hirveästi. Jos nahka vielä kävisi maksuvälineeksi, niin ei olisi valuutasta pulaa. Tulppaanin mukulat menivät vuosi sitten ja ainoastaan jotkut yrtit näyttäisivät saavan olla rauhassa. Toisaalta pitäähän niiden pupujenkin elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenet eivät ole itäneet vielä tuolla harsojen alla. Ne muutama samettikukka, jotka sinne istutin näyttäisivät olevan mennyttä, mutta onneksi mulla on niitä vielä paljon sisätiloissa.
   Laatikoiden ympärille tulee piakkoin verkkoa ja sen myötä toivon että iljelykset saavat olla rauhassa. Puput ja kauriit saavat ruokailla muualla :)

   Poista