perjantai 14. huhtikuuta 2017

PIDÄTKÖ TÄLLAISESTA NÄKYMÄSTÄ?

Tämä taitaa olla ainoa suo minkä tiedän Ahvenanmaalla, vaikka kyllähän niitä varmaan muitakin on. Monelle ei suomaisemassa ehkä ole mitään ihmeellistä nähtävää, mutta minä tykkään, ehkä juuri siitä johtuen ettei niitä täällä pahemmin näe.

Monen monta kertaa tästä ohi ajaessamme Eckerön suuntaan olen ihaillut tätä maisemaa ja harmitellut etten taaskaan pysähtynyt kuvaamaan.

Nyt pysähdyttiin ja kuvissa suo näyttää ihan yhtä lumoavalta kuin luonnossa. En ymmärrä miksi mieleeni tulee sanasta suo aina sellainen puolipimeä, peloittavan tuntuinen paikka, johon uppoaa heti jos lähellekään menee.

Ehkä tuo muistikuva tulee jostain sadusta tai jännitysromaanista, jossa suo nielaisee ihmisen niin että muutama ilmakupla näkyy hetken veden pinnalla ja sitten ei mitään.

Tuosta mielikuvasta johtuen ei mieleeni olisi tullut mennä kokeilemaan kävelyä tuolle suolle, vaan ihailin  turvallisen matkan päästä.

Kaunishan tuo suo on ja niin valoisa. Melkein kuin olisi Lapissa, vain pitkospuut puuttuvat!

Tässä ympärillä on vain kalliota ja mäntymetsää, joten aika yllättävä näky tämä on ja sen ohi ajaa autolla vauhdilla, niin että varmaan monelta se jää helposti huomaamatta. 


Kannattaa pitää silmät auki luonnossa liikkuessa, tai vaikka autolla ajaessakin. Muuten voi jäädä paljon kaunista näkemättä!

Silmät auki kannattaa pitää myös ensi viikolla, kun blogini täyttää viisi vuotta. Silloin järjestänkin arpajaiset, jossa voittona on.........

                               


                            

24 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Tykkään! Minua pelottaa kävellä suolla, kun pelkään uppoavani..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Enpä uskalla minäkään suolla kävellä. Täytyy vaan ihailla reunalta.

   Poista
 2. kaunista on! Suomen luonto on kyllä täynnä upeita paikkoja!

  https://anniinajalkanen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on kaunista täällä kotimaassamme, ihan lähiympäristössäkin, kun vaan osaa katsoa.

   Poista
 3. Tulin toivottamaan hyvää pääsiäistä.
  Ihania kuvia tässäkin jutussa ja mielenkiintoinen rivaritalo tuolla vähän aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pääsiäistä sinullekin! Kelpaisi tuossa mainitsemassasi talossa asustella.

   Poista
 4. Onpa kauniit kuvat. Suomen luonto on niin upeaa. - Mukavaa pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli. Joka seudulla on omat hienot paikkansa.
   Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 5. Kyllä pidän ja pidän myös suosta. Lapsuuteni liittyvät muistot suosta suopursuineen. Pitkospuita pitkin on turvallista ja ihanaa nauttia tuollaisesta lettomaisemastakin. Kansallis- ja luonnonpuistot tarjoavat tähän oivan mahdollisuuden. Toki Ahvenanmaalla ei taida sellaisia olla.
  Hyvää Pääsiäistä! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suopursujen tuoksu on ihana. Moneen vuoteen en ole sitä kyllä saanut haistella. Ja pitkospuita ei pahemmin taida täällä olla, en ainakaan minä ole sattunut sellaisia näkemään.

   Poista
 6. Todella kaunista, pidän kovasti! Meiltä kotoa on lähimmälle suoalueelle vain noin kilometrin matka. Siellä tulee käveltyä pitkospuita pitkin lähes viikottain. Suon reunalla sijaitsevalla laavullakin olimme juuri hiljattain paistamassa kevään ensimmäiset makkarat :) Suopursun tuoksu on minusta aivan ihana!
  Valkmusan kansallispuistokin sijaitsee n. 20 min. ajomatkan päässä kotoamme, jossa on 2,5 km pituinen pitkospuinen rengaslenkki. Siitäpä täytyykin tehdä ihan oma postaus, jahka seuraavan kerran sinne ehdimme retkeilemään :)
  Mukavaa pääsiäisen aikaa teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kelpaakin kävellä ja ihailla luontoa. Ja laavulla makkaranpaisto onkin aivan ihana kokemus. Se savun tuoksu ja ympäröivä luonto!
   Jään odottamaan tuollaista postausta!

   Poista
 7. Kyllä pidän! Jotain todella kaunista noissa suoalueissa on :)

  VastaaPoista
 8. Hienoja, tunnelmaa kuvaavia kuvia. Suo näyttäytyy nìin monimuotoisena eri vuodenaikoina tai eri ympäristössä. Suossa on jotain mystiikkaa. Lapsenlapsiemme olessa pieniä, sen jälkeen kun tenttasivat isoisänsä tietämystä suosta, heidät piti useasti viedä veneellä naapurisaaren suonreunalle ja vain tuijottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suo on kyllä kiehtova. Ihanaa kun pienet lapsetkin noin kiinnostuivat suosta.

   Poista
 9. No kyllä pidän ja luonnon ekotasapainon kannalta suoalueet ovat mittaamattoman tärkeitä. Jopa meren hyvinvointi on kytköksissä soiden olemassaoloon. Siksi onkin niin harmi, että kovin monia soita on Suomessa kuivatettu ja osasyy rehevöitymiseen on kuulemma siinä :(. Kaunis näky ja niin kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikella luonnossa on kai omat tehtävänsä, niin luonnolla itsellänsä kuin eläimilläkin, niilläkin joita emme varsinaisesti rakasta. "Anna kaikkien kukkien kukkia"

   Poista
 10. Törmäsin blogiisi, kun etsin torkkupeiton kokoa. Aloin sellaista virkkaamaan ja huomasin, että sinä olet joskus tehnyt torkkupeittoa. Meidän mökki on suomaisemien ympäröimä. En ole koskaan uskaltautunut kulkemaan soilla, vaikka eivät ne kaikki ole upottavia. Suo on kaunis, niin kuin sinun kuvissakin. Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torkkupeittoja olen tosiaan tehnyt useampia, lapsille ja lastenlapsille. Kaikki ovat isoäidinneliöistä. Nyt pidän vähän taukoa virkkuusta, ehkä syksyllä taas innostun siihen.
   Sinulle suomaisemat ja suopursujen tuoksu ovatkin sitten tuttuja.
   Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinullekin ja lämpeneviä säitä!

   Poista
 11. Ihania kuvia ja tykkään paljon. Noita kuvia ja suota voisi katsella kauankin.! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nicola! Kaunista katseltavaa tuo suonäkymä on.

   Poista