perjantai 28. huhtikuuta 2017

OLIT OIKULLINEN, MUTTA NIIN IHANA13 kommenttia:

 1. Ihailen, kun aina jaksat tehdä näitä kuukausikollaaseja. Ja samalla kysyn, mitä ohjelmaa käytät noitten kuvakollaasien tekemiseen?

  Mulla on itsellä käytössä vaan ilmainen PhotoScape, josta tykkään kyllä, kun on niin helppokäyttöinen, mutta mitään "ihmeellistä" en sillä osaa tehdä. Vaikkapa sellasia kuvakollaaseja, joissa olis keskenään erimuotoisia kuvia samassa. Enkä oikein jaksa(isi) alkaa opettelemaan mitään uutta. Laiska mikä laiska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän PICASA-kuvankäsittelyohjelmaa, joka on mielestäni monipuolinen ja varsin yksinkertainen käyttää. Sieltä on helppo siirtää kuvat suoraan blogiin. Muitakin olen joskus katsellut, mutta en oikein osaa niitä käyttää, enkä varsinkaan siirtää kuvia niistä yhtä helpolla blogiin kuin Picasasta. Picasassa on kollaasien tekemiseen monta eri mallia. Suosittelen! Eri muotoisten kuvien yhdistäminen samaan kollaasiin on minullekin vierasta, mutta näihin Picasan kollaaseihin ohjelma tekee automaattisesti kuvista joko eri-tai samankokoisia riippuen siitä minkä kollaasi-mallin valitset. Jos käyt tutustumassa Picasaan, niin kerrothan mitä pidit!

   Poista
  2. Picasaa käytinkin vanhan blogin aikana. Lähinnä kuvakokojen pienentämiseen. Ja kuvien siirtämiseen blogiin. Mutta jostain syystä se silloin lakkasi pelittämästä. Olisko mulla tullut siellä joku tallenustila täyteen tai jotain, en muista.

   Saatan jonain sopivana hetkenä käydä kokeilemassa ja voin hyvin vaihtaakin sinne takaisin, jos on riittävän helppo palauttaa mieleen :). Mutta olen jo niin urautunut käyttämään tota PhotoScapea, että jos se tuntuu helpommalta, voi olla, että tulee jäätyä sinne.

   Kiitos tiedoista!

   Poista
  3. Ja pakko nyt vielä tulla lisäämään, että avasin äsken Picasan ja kaikki mun blogin kuvat on siellä, vaikken ole sitä käyttänytkään.. Menee näköjään automaattisesti Bloggerista (periaatteessa en tykkää tollasista automaateista, mistä en ole mitään itse tiennyt, mutta siellä ne nyt kumminkin on). Näyttää olevan yhteydessä kaikkiin Googlen palveluihin. No, aina sitä näköjään oppii uutta..

   Poista
  4. Noi on aika mystisiä juttuja että kuvat menevät vaikka minne. En tykkää minäkään, mutta estääkään en osaa.

   Poista
 2. Oikein iloista vappua! Toivottavasti toukokuu on vähemmän oikullinen säiden puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Toivotaan että toukokuusta alkaa kesäisen lämpimät säät.

   Poista
 3. Iloista vappuviikonloppua. 🎈🎉 Toivotaan että sää kesäiseks vielä jossain vaiheessa muuttuu ja muuttuuhan se. 😎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sulle myös! Eiköhän se sentään pikkuhiljaa lämpene.

   Poista
 4. Vieläkin jaksan ihmetellä, että olet pitänyt blogia jo viisi vuotta. Huikea saavutus! Iloista vappua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varmaan itsekään kuvitellut blogia aloittaessani että tästä tulisi näin pitkäkestoinen ja rakas harrastus.
   Oikein kivaa vappua sinullekin!

   Poista
 5. Hauskaa vappua ja toukokuun viimeistä viikonvaihdetta - toivottavasti saamme nähdä auringon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Myrskyisää säätä on ainakin ennustettu ja me ollaan menossa laivalle.

   Poista