torstai 27. huhtikuuta 2017

MITÄ LAPSET SANOVAT MAIDOSTA
MIKSI JUOT MAITOA?
Paikallisen meijerin maitotölkeissä on tämä kysymys. Tölkkien kuvitus ja teksti vaihtelee aika ajoin.  Muistelen että ainakin viime vuosina tölkin kuvitus on aina ollut lasten käsialaa.


Tämän hetkisessä tölkissä on kuudesluokkalaisten mietelmiä siitä mitä mieltä he ovat maidosta.

Olen suomentanut tölkin tekstin, koska bloginikin on suomenkielinen.


Nikita: "Maito on kuin lumi - melkein kaikki 
                                 tykkäävät siitä"

Tilda:  "Minä juon maitoa koska se on hyvää ja 
           koska haluan tulla vahvaksi"
                       Nelly: "Maito maistuu parhaimmalta kun sitä juo 
           pillillä"
           

Nikolai: "Pidän maidosta koska se tuoksuu niin 
             hyvältä että sitä vaan on pakko maistaa.
             Ja kun on maistanut, sitten vaan nautitaan"


Näihin ei kai ole mitään lisäämistä. Kyllä lapset tietävät!


Itselläni maidon juonti rajoittuu siihen, että kahviini haluan aina lorauksen maitoa.


MITEN SINÄ, JUOTKO MAITOA?
10 kommenttia:

 1. Minä en juo maitoa...en ole vuosiin juonut. En tiedä mikä siinä alkoi tökkimään, mutta en vaan tykkää...:) Piimää kylläkin juon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on kanssa se jäänyt jostain syystä. Ruokajuomana useimmiten kivennäisvesi. Piimää yritin kerran aikuisena juoda, kun ajattelin että vaikka lapsena se inhotti, niin kyllä aikuisen pitää pystyä sitä juomaan. Mutta ei onnistunut, ei sitten millään, vaikka viiliä ja jugurttia voin syödä.

   Poista
 2. Minä juon maitoa ja se tuli tutuksi jo lapsuudesta, kun oli pienen pieni maatila. Joskus ostan ns. "punaistamaitoa" ja siitä tulee kyllä lapsuus mieleen. Melkoista propagandaa puolesta ja vastaan maidosta käydään. Minuun sillä ei ole mitään vaikutusta. Joskus ravintolassakin otan juomaksi maitoa, heh, heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Punaista" maitoa meilläkin käytetään esim. riisipuuroon tai joihinkin muihin ruokiin ja leivonnaisiin. Nykyäänhän ei tiedä mitä milloinkin suositellaan syötäväksi.Yhteen aikaan tuo rasvaisin maito oli tosi vaarallista juoda ja nyt rasvaton maito on myrkkyä! Ravintolassa minulle paras ruokajuoma on viini.

   Poista
 3. Kivoja vastauksia :).

  Itse olen lopettanut maidon juonnin varmaan parikymmentä vuotta sitten. Tai saattaa siitä olla jo kauemminkin. Ja voin erittäin paljon paremmin ilman sitä, vaikkei mistään laktoosi-intoleranssista tai muusta ollutkaan kyse.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainioita ovat lasten mietteet. "Maito on kuin lumi..."
   En ole itsessäni huomannut sen paremmin voinnin paranemista kuin huononemistakaan midon pois jättämisen jälkeen.

   Poista
 4. Lasi kylmää maitoa ja ruisvoileipä, en tiedä parempaa 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä yhdistelmä, mutta valitsen kuitenkin kahvin tuon ruisleivän kanssa. Ruisleipä on muuten mun vakioaamupalaleipä.

   Poista
 5. Kivoja lasten mietelmiä!
  En ole juonut maitoa noin 40 vuoteen. Meillä oli maatila lehmineen ja kesällä maito maistui ruoholle, kun lehmät pääsivät laitumelle. Tuo oli toinen syy maidon juonnin lopettamiseen. Toinen oli se, kun maidon pinnalle noussut kermakerros sekoitettiin maitoon ja lasissa oli rasvaklöntttejä.
  No kaupan maito on erilaista, mutta en sitä silti juo.
  T.Maija Myrskyluodolta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli isovanhempien mökillä minun lapsena ollessani sellainen tapa että maito haettiin aina lähellä olevasta sukulaistalosta ja se oli lämmintä. Kerma kuorittiin päältä pois, mutta aina sitä kellui siinä maidon päällä. Sitten kun ei ollut jääkaappia, niin maito säilytettiin kaivossa, jossa oli paljon viileämpää kuin ulkoilmassa muuten. Mutta juodessa se maito oli kyllä kaikkea muuta kuin kylmää.

   Poista