sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

KUMPI TAPA PAREMPI?Kaunista, mutta jäätävän kylmän tuulista oli Eckerössä. Meillä oli kahvikori mukana, mutta jo kotoa lähtiessä tiesimme, että kahvit juotaisiin lämpimässä autossa, sen verran kylmää oli.

Eckerö on Ahvenanmaan läntisin kunta ja sinne on Maarianhaminasta matkaa kolmisenkymmentä kilometriä. TÄÄLTÄ löydät aikaisempaa postaustani Eckeröstä (scrollaa hiirellä alaspäin niin vastaan tulee vanhempi postaus). 

Pysäköimme auton ihan rantaan jotta pystyimme nauttimaan kauniista maisemista kahvia juodessamme. Voi sitä näinkin käydä piknikillä!

Teimme pienen kierroksen rannassa. Huviveneilijöitä ei vielä näkynyt. Yksi purjeveneen omistaja oli kuitenkin jo laskenut veneensä veteen ja omistaja kunnosti mastoa hiukan etäämmällä rannassa. Kylmä taisi hänelläkin olla.

 Satuimme näkemään kun Eckerön VPK laski alumiiniveneensä kiireellä veteen ja vene lähti sitten vauhdilla rannasta. Uutisista saimme lukea, että täällä oli tapahtunut sukellusonnettomuus, joten sinne kai olivat matkalla.


Eckerö on kesäisin varsin vilkas kun turistit saapuvat.

Nytkin leirintäalueella oli paljon ruotsalaisturisteja. Useimmilla on täällä paikka vuokrattuna asuntovaunulle vuoden ympäri ja terasseja ja istuinalueita oli rakennettu melkein kaikkien ympärille. Tänne onkin helppo tulla Ruotsista kun matka kestää vain pari tuntia. 


Upeita asuntovaunuja ja etutelttoja näkyi paljon ja kelpaa noissa vapaa-aikaa viettää. Minusta ei kuitenkaan taitaisi olla noin tiiviiseen yhteiseloon naapurien kanssa. Luulen, että minä tuollaisessa paikassa vaan kurkistelisin ikkunasta ja uskaltautuisin ulos vasta sitten kun ketään muuta ei ihan lähistöllä näy.MITEN SINÄ, SOPISIKO SINULLE NÄIN LÄHEINEN VAPAA-AJANVIETTO MUIDEN KANSSA, VAI KAIPAATKO ENEMMÄN YKSITYISYYTTÄ?20 kommenttia:

 1. Erakko täällä kaipaa ehdottomasti paljon yksityisyyttä. :) Mukavaa pääsiäistä Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkö erakko, enpä olis heti sitä ajatellut. Eihän se välttämättä päälle päin näy. Minäkin pidän blogia ihan omalla nimelläni ja kerron ummet ja lammet elämästäni, mutta kuitenkin olen introvertti eli erakko, ainakin aika paljon.

   Poista
 2. Kävin kaverini kanssa Eckerössä viime kesänä ja mm. tuota leirintäaluetta katselimme ja- kuuntelimme. Oltiin asuntoautolla liikkeellä ja tultiin siihen tulokseen, että ehkä rauhallisempi alue on meidän mieleen enemmän. Eckerö, niin kuin koko Ahvenanmaa teki minuun hyvin mieleisen vaikutuksen. Ai,- missä me Eckerössä yövyttiin? No, Eckerön kirkon parkkialueella, seuranamme ko. kirkon ihan oma kissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden yön ehkä voisi yöpyä tuollaisella leirintäalueellakin, mutta ei jatkuvasti. Mutta mehän ollaan erilaisia: toinen kaipaa omaa rauhaa ja oinen muita ihmisiä.
   Saitte varmaan olla aika rauhassa, kun kirkon ympärillä on muistaakseni hautausmaa, eikä siellä kovin vilkasta yöelämää taida olla. Vaikka mistäs minä tiedän; en ole koskaan yöllä ollut hautausmaalla :)

   Poista
 3. Vanhemmiten olen tullut sen verran mukavuudenhaluiseksi, että pitää olla hyvä sänky, kunnon toiletti ja riittävästi tilaa. Muutoin kaikki sopii. Niin, ja ei kiitos hyttysille.

  Löysin sun blogin Lady of the mess blogin kautta. Tämäpä oli hieno löytö. Olen lueskellut viime aikoina Ålandsbankenin kirjaa Rikkaampi elämä ja siinä oli Leena Lehtolaisen muistelma Ahvenanmaan kesistä. Olen googlaillut Ahvenanmaan kesämökkitarjontaa ja elelen toivossa, että joskus pääsisin käymään. Ahvenanmaa multa on jäänyt kokematta. Mulla on nyt luettavaa tässä blogissasi! Kiitos. Ja hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavuudenhalu lisääntyy kun ikää karttuu, ainakin mulla. Ja mitä enemmän mukavuuksia, mökilläkin, sitä paremmin viihdyn :)
   Kiva että löysit ja toivon että löydät luettavaa täältä. Jos sinulla on kysyttävää Ahvenanmaasta, niin kysy rohkeasti. Yritän auttaa ja kysyn tarvittaessa viisaammilta jos en osaa vastata.
   Mullakin on tuo kirja, mutta luin sen niin monta vuotta sitten, etten muista siitä mitään. Pitääpä kaivaa se esille ja lukea uudestaan.
   Toivottavasti pääset tänne käymään, sillä paljon on katsottavaa ja koettavaa täällä.
   Oikein hyvää pääsiäisen jatkoa sinullekin!

   Poista
  2. Kiitos! Muuten, pankkipalveluja aina moititaan mutta Ålandsbanken on kyllä aivan omassa luokassaan. Ihan oikea palvelupankki. Alkoi pankkiasiointi olla hankalaa, mutta tämä pankkipa osasi hoitaa kaiken erinomaisesti.

   Minä aina suunnittelen, kirjailen ylös, on olevinaan bucket-list. Mulla on jäänyt niin moni asia näkemättä ja kokematta ihan Suomen naapurimaissa että ihan harmittaa.

   Poista
  3. Joo, mekin ollaan oltu tosi tyytyväisiä tuon pankin palveluihin. Lähimatkailu voikin parhaimmillaan olla yhtä hyvää tai jopa paljon parempaakin kuin matkustaminen kauas.

   Poista
 4. Voi niin tuttua on tuo caravaanarielämä! Meillä on ollut asuntoauto kohta 30 vuotta ja noita paikkoja on kierrelty. Omaa rauhaa - no riippuu alueesta. Olemme lähes aina olleet siskoni perheen kanssa reissussa ja parkkeeroineet autot vastakkain = oma rajattu piha. Toisissa paikoissa saa olla omissa oloissa, toisissa riittää neuvoja ja kaiken tietäjiä. Nyt on ollut asuntoauton rinnalla oma mökki, sillä kyllä se oma rauha jo alkoi houkutella. Kesälomamatkat tehdään asuntoautolla ja silloin tietysti yövytään leirintäalueella, mutta ulkomailla se on ihan eri juttu. Nautitaan silloin kansainvälisestä tunnelmasta ja jokainen elää omaa elämäänsä.
  Tulipa pitkä!
  Hyvää pääsiäissunnuntaita! T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntoauto olisi kiva olemassa, mekin kun käydään pari kertaa vuodessa tyttären luona Lapissa. Matkalla voisi yöpyä omassa asuntoautossa hotellin sijasta. Muutenkin olisi kiva silloin tällöin lähteä sellaisen kanssa reissuun, mutta yöpyä silloin jossain rauhallisessa paikassa.

   Poista
 5. Olen vieraillut joskus vanhempieni vaunulla, heillä oli myös vuosipaikalla. Komiat terassit ja istutukset sielläkin, mutta kyllä hekin ilmeisesti monien vuosien jälkeen alkoivat haluta omaa rauhaa... vaunu on meinaan myyty pari vuotta sitten - nykyään he veneilevät kesäisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan vuokrattu pari kertaa asuntoauto ja kivahan sillä oli matkustella kun voi pysähtyä matkalla melkeinpä minne vaan kun rupesi kahvihammasta kolottamaan tai väsyttämään. Raumalta onkin hienot mahdollisuudet veneilyyn. Tai niin enhän tiedä missä vanhempasi asuvat ! :)

   Poista
 6. Mökki Pohjois-Karjalan korvessa sopii kyllä minun pirtaani paremmin kuin tuollainen kyläelämä;)
  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin voinut arvatakin jotain tuon tapaista: "Oma tupa, oma lupa".

   Sinulle myös oikein rauhallista ja mukavaa 2. pääsiäispäivän iltaa <3

   Poista
 7. Mä en oikein viihdy isommissa porukoissa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä minä, pieni aika menee joten kuten, mutta sitten pitää päästä pois.

   Poista
 8. Pidän mieluiten mökkielämästä kaukana hälinästä. Työ on sen verran sosiaalista puuhaa, että viikonloppuisin ja lomalla haluan rentoutua rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkeinpä luulisin että enemmistö ihmisistä valitsisi saman vaihtoehdon kanssasi ja varsinkin ne joilla työn kautta on paljon kanssakäymistä ihmisten kanssa.

   Poista
 9. Lomalla on minusta ihana mennä jonnekin kauas kaikesta hulinasta. Välillä pyydän, että saisin mökillä viettää päivän ihan yksin. Se on ihanaa. Olla itsekseen hiljaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan yksinolo, seurana vain lintujen laulu ja omat ajatukset, on tosi ihanaa. Minun iässäni siihen jo onkin mahdollisuus aika useinkin.
   Oikein mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista